חיפוש
 
לדף הבית >>     סנדי יצחק >>

כיצד רפלקסולוגיה יכולה לעזור לקשיי נשימה

 

מה הקשר בין קשיי נשימה בהריון ואיך רפלקסולוגיה יכולה לסייע ולהקל? על כך בטור הבא! להמשך קריאה - כנסו...

 

"וואו סנדי תודה, עזרת לי ללמוד לנשום! הכאבים בחזה פחתו ואני פחות מתאמצת לנשום עכשיו"

~זה מה שמטופלת שחזרה שוב לטיפול רפלקסולוגי אמרה לי.
מה הקשר בין קשיי נשימה בהריון ואיך רפלקסולוגיה יכולה לעזור?
קושי לנשום בהריון הוא תופעה נפוצה. כבר בשלבי ההריון הראשונים, הגוף שלך מתאים את עצמו לגדילת העובר ברחם, בית החזה עולה כדי לתת יותר מקום, והדרישה לחמצן עולה. כל אלו יוצרים קושי לנשום בקלות. בנוסף, ככל שההריון מתקדם והעובר גדל, הסרעפת נדחקת ויוצרת לחץ על הריאות, כך שיותר קשה להכניס אויר.
לפעמים גם לוקח זמן להסתגל לרעיון של התחדשות ושינוי התא המשפחתי, וזה יכול להביא לתחושת לחץ שמשפיעה על הנשימה, מעין תחושת מועקה שיושבת על בית החזה.
איך נכון לנשום ואיך זה קשור לרפלקסולוגיה?
הטיפול הרפלקסולוגי עוזר לנשום טוב יותר באמצעות עבודה על רפלקסים המייצגים את איברי מערכת הנשימה - בית חזה, ריאות, סרעפת, סינוסים, אף ופה. הוא עוזר לשקף את מה שקורה בגוף פנימה, ולטפל בסנכרון עם הנשימה, כדי לייצר נשימה אפקטיבית.
בזמן העבודה על מערכת הנשימה בכף הרגל, אנחנו מתרגלות נשימה סרעפתית. שזו שאיפה ישירות אל הבטן והוצאת האוויר לאט לאט. היא מרגיעה את הגוף, עוזרת לריאות להתגמש, וכך יותר חמצן נכנס ומשפר את תפקוד האיברים והרחם. הנחיתי את המטופלת לחזור מדי יום ולתרגל נשימה סרעפתית בבית.
תוך כדי הטיפול, אפשר להרגיש בכף הרגל איך חסמים שיושבים בבית החזה מתפוגגים, בין אם מדובר במשהו רגשי ובין אם בפיזי. פעמים רבות, גם המטופלות אומרות שמשהו משתחרר אצלן. וכשיש הקלה, אנחנו מנסות להבין יחד מאין הקושי לנשום נובע.
אני מזמינה אותך לתרגל נשימה סרעפתית בבית
ספרי לי בתגובות או בהודעה פרטית אם את מרגישה שהנשימה אפקטיבית ונינוחה יותר.
 
כאן לכל שאלה,
סנדי יצחק – אשת חיל
נטורופתית ורפלקסולוגית לנשים בהריון

יש לכם עוד שאלות לסנדי יצחק, נטורפתיה ורפלקסולוגיה? כנסו!

050-2250687

האינסטגרם שלי

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים