חיפוש
 
לדף הבית >>     דבורה אושפיז >>

אילו חסכונות כיצד לצבור עבור גיל הפרישה

 

כמה חסכונות כדאי לצבור על מנת להרגיש ברווחה כלכלית? על כך בטור החשוב הבא...

 

במדינת ישראל החיסכון לפנסיה הוא חובה, ואנחנו חוסכות כ-20% מהשכר ברוטו.
בדוח של המסלקה הפנסיונית תוכלי לראות חישוב מה תהיה הקיצבה מהכסף שצברת עד היום, ומה תהיה הקיצבה אם תמשיכי להפריש באותו אופן עד גיל הפרישה.
כך תוכלי להעריך האם את מגיעה לסכום שרצית (12,000 ש"ח). במידה ולא, ניתן להשתמש בחסכונות נוספים כמו למשל קרן ההשתלמות, או להגדיל את החסכונות הפרטיים (למשל קופת גמל להשקעה).
שאלת איזה חסכונות נוספים צריך מלבד החסכונות לפנסיה.
כמובן שזה משתנה ממשפחה למשפחה, ודברים שאצל משפחה אחת באים מהשוטף, אצל אחרת זה חיסכון ייעודי.
אתן לך מספר דוגמאות:
איתנות כלכלית, היום אנחנו בעידן של חוסר יציבות תעסוקתית, ולמשפחה (ולכל אחת ואחד) יש צורך בסכום הוני נזיל שיאפשר לגשר על תקופות אבטלה, או תקופות של הוצאות מוגדלות מסיבות שונות, ולצרכים מיוחדים ודחופים.
החלפת רכב, בדרך כלל כל תקופה, שמשתנה ממשפחה למשפחה, צריך לשדרג את הרכב הפרטי. זו יכולה להיות הוצאה של עשרות אלפי שקלים ויותר.
שיפוץ הבית, במידה ויש לך בית בבעלות, יש צורך לשפץ אותו כל תקופה, במינימום מדובר על צבע ותיקונים קלים, ואחת לתקופה יש צורך בתחזוקה יותר משמעותית של חשמל ואינסטלציה, ריצוף, חלונות, ועוד. לפעמים מדובר בהתאמה של הבית לצרכים המשתנים.
חופשות גדולות, יש משפחות שלכבוד ארועים גדולים, למשל בר/בת מצווה יוצאים לחופשה גדולה בעלות של עשרות אלפי שקלים.
ילדים, בתלות בערכים ובאפשרויות, אפשר להחליט על סכומים שרוצים להכין לכל ילד לשלבים שונים בחיים. החל מהארכת חופשת הלידה, ועד תמיכה בלימודים אקדמאיים, חתונה, דירה וכו’. צריך לזכור משנת 2016 יש את תוכנית חיסכון לכל ילד, שאני ממליצה להגדיל את ההפקדה, ויכול לשמש בסיס מעולה להוצאות האילו.
התפתחות אישית, לעיתים באמצע החיים רוצים לעשות הפסקה לצורך תואר מתקדם, הכשרה מקצועית או סתם שבתון למילוי מצברים.
כאשר מייעדים את החסכונות לייעדים השונים, יותר קל להשתמש בהם, ולהרגיש רווחה כלכלית.
ללקוחותי אני בונה תוכנית מלאה, לפי טווח היעדים, ומראה איך השקעה במסלולים שונים של סיכון, משפיעה על הסכום הדרוש לחיסכון. בדרך כלל הצרכים מרובים מהאפשרויות, והשלב החשוב ביותר הוא התיעדוף בין הצרכים השונים, ומציאת איזון שמתאים לערכים של המשפחה (לפרט).

יש לכם עוד שאלות לדפנה פלד יעוץ וליווי כלכלי‬? כנסו!

דפנה פלד: 053-8989767  http://mcity.co.il/board/category/156

 

 

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים