חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות תל אביב והסביבה >>

”באמנות שלי חשובים לי בעיקר היופי, ההרמוניה והאסתטיקה”

 

האמנית אנה קיסר מציגה בגלריית ”הציפור הכחולה” את התערוכה ”שירת הצבעים”, בה מופיעות יצירות חדשות ויצירות ותיקות שהמשותף לכולן הוא הצבעוניות המתפרצת

 

"עבדתי באמנות ובעיצוב אופנה וציירתי ללא הפסק. כשהייתי בת שש נשאלתי מה אני רוצה להיות כשאגדל ועניתי: ’להיות אמנית’. כילדה למדתי בחוג ציור, בבית ספר לאמנויות, למדתי שני תארים אקדמיים בתחום והשתתפתי בתערוכות בברית המועצות. עליתי לארץ עם מכונת תפירה ביד אחת ועם מכחול ביד השנייה. ידעתי שמהעיסוק בתחום זה אפרנס את משפחתי. בישראל המשכתי לצייר, השתתפתי בתערוכות רבות ואני פוקדת מוזיאונים ותערוכות בארץ ובעולם. בסטודיו לעיצוב אופנה שהקמתי תפרתי שמלות כלה וערב במשך 30 שנה, ולאחרונה הקמתי בבית סטודיו לאמנות בו אני מציירת מהבוקר ועד הערב".

כך אומרת האמנית, הציירת ומעצבת האופנה אנה קיסר, שבמוצ"ש 29.5 יתקיים בגלריית "הציפור הכחולה" בפתח תקווה אירוע השקה לתערוכה החדשה שלה: "שירת הצבעים". בתערוכה יוצגו סגנונות שונים ומגוונים במשי, בטקסטיל, בשמן, יצירות חדשות ויצירות ותיקות שמעולם לא הוצגו, שהמשותף לכולן הוא הצבעוניות המתפרצת.

Angels of my Souls. צילום פרטי

אנה, שנולדה במוסקבה, עלתה לארץ בשנת 1990 עם בעלה ישראל, רופא ילדים, ושניהם הביאו לעולם את שני ילדיהם. היא בעלת תואר שני בעיצוב אופנה וטקסטיל, ובמשך 30 שנה הייתה בעלת סטודיו לשמלות כלה וערב אותו היא סגרה בשנת 2019. לאורך כל חייה ציירה והושפעה מהאמן מארק שאגל.

אנה: "אבא שלי, ד"ר להיסטוריה, ואמא שלי, מרצה בגרמנית באוניברסיטה, דיברנו הרבה על יהדות, שרנו שירים באידיש וגם סיפרנו בדיחות. לאחר שהמדינות הסובייטיות בברית המועצות הפכו לחופשיות, בעלי ואני הקמנו ארגון יהודי פעיל עם הרבה חברים צעירים בו עסקנו בתרבות יהודית, בחגים ובמסורת היהודית. היו פעילים בארגון גם כאלה שהיו רחוקים מהשורשים היהודיים, ובסופו של דבר כולם בארגון עלו ארצה".

היא ובעלה התחילו את החיים בישראל בקיבוץ לביא. "גרנו עם אנשים מדהימים ואוהבים שקיבלו אותנו בידיים פתוחות, ושם גם נולד בננו. נשארנו עד היום בקשר עם חברי וחברות הקיבוץ, כולל עם הבת של המשפחה שאימצה אותנו ולאחר שהוריה נפטרו היא הפכה ל’אחותנו’. עלינו לארץ מאהבה ובחלק מהציורים שלי יש מוטיבים יהודים, יודאיקה וירושלים. אני מאוד אוהבת את תל אביב, אבל ירושלים היא הלב שלי. בציורים רבים שלי מופיעים נרות המסמלים חום, אור ותקווה".

כשהיא מתחילה לצייר היא חשה שהיא עוברת טרנספורמציה. "אני מתרחקת מריאליזם, מתמקדת באבסטרקציה ומכינה תוכנית צבע לעבודה, אך במהלך הציור התהליך משתנה, כמו מישהו שרושם מוזיקה ומתחיל לנגן ובמהלך ההלחנה מקבל כיוון אחר. גם צלילי הצבע שלי מקבלים כיוון אחר. על צורות וקוים אני חושבת ומכוונת, אך צבע זה קונצרט אחר ודבר פראי. בכל נושא שאני מציירת חשובים לי הצבעים".

אילו סגנונות ציור פיתחת לעצמך?
"אני עובדת בטכניקות שונות כמו: ציור על קנבס עם שמן, אבל כמי שעסקה במשך עשרות שנים עם בדים הטכניקה שהכי קרובה אלי היא ציור על משי – סילק, כי משי הוא בד. זה עדיין חי בי ויותר קרוב אלי כי אני והבדים מדברים יחד. מעל 30 שנה אני מציירת על משי ובכל מיני כיוונים כמו למשל: ציור בטיק קר, בטיק חם וגם שילובים של טכניקות שפיתחתי בעצמי. כעת התחלתי לעשות שילובי בדים: משי, צמר ויסקוזה. בתערוכה אפשר לראות שילוב של בטיק וטקסטיל, אלמנט התפירה. באמצעות העבודה עם חומרים משי וצמר אני מעבירה את הנושא החשוב לי – הטבע והסביבה. אני רוצה להראות את העולם מנקודת מבטי, את הנשמה והמנטליות שלי לראות את העולם בצבעים".

 אלו נושאים מופיעים ביצירותייך?
"בתערוכה אציג תמונות שהכנתי בטכניקות שאני כבר לא עובדת בהן. לאחרונה אני מתמקדת יותר בטבע, ובתערוכה מופיעות סדרות ארבע העונות וסדרת תמונות שציירתי בהשפעת אסון הכרמל והקשר בין האדם והטבע. רציתי להראות את היער באופן אסטטי, כדי שלא יהיה כואב למתבונן. גם הקורונה השפיעה דרך ציוריי, ודווקא בתקופה הלא ברורה צבע יותר חי ובהיר. באמנות שלי חשובים לי בעיקר היופי, ההרמוניה והאסתטיקה. כל חיי עבדתי בתחום היופי כמעצבת אופנה. כשעיצבתי עמדה מולי אישה, לא משנה מה הגיל והמידה שלה, אישה תמיד רוצה להיות יפה, זה היה תפקידי ועזרתי לה. כך גם באמנות אני רוצה ושואפת להראות יופי".

רוב הציורים בתערוכה של אנה הן למכירה, כולל הדפסות של תיורים שלה, אך היא החליטה לא למכור את ציוריה הישנים. היא מאוד גאה בפעילותה ההתנדבותית בעמותת אמני פתח תקווה. היא אחראית על הקשר עם דוברי רוסית ודואגת לפרסם בשפה הרוסית ברשתות החברתיות על התערוכות ועל הפעילויות בגלריה, מזמינה קבוצות ומעבירה הסברים ברוסית. אנה: "המקום שמשמש את ’הציפור הכחולה’ פעל בתקופת המנדט הבריטי ושימש בית קפה, קולנוע ומרכז תרבות בשם ’הציפור הכחולה, אליו היו מגיעים מכל רחבי הארץ, כולל חיילים בריטים. במקום נערכו הופעות מוזיקליות ומפגשי אמנים בבית הקפה. במשך שנים רבות המקום עמד שומם ולפני 14 שנה הפכנו את המקום לגלריה מדהימה בה נערכות הרצאות אמנות ומוצגות תערוכות".

שרה רז, יו"ר עמותת אמני פתח תקווה ואוצרת התערוכה, מציינת כי כשפגשה לראשונה את יצירותיה של אנה קיסר, היא חשה שהן משמיעות רעש וצליל. "מיד שאלתי אותה האם כשהיא יוצרת היא מקשיבה למוזיקה, ואכן היא אישרה זאת. אנה, אמנית הטקסטיל וצביעתו, מצליחה להעלות במוחה תמונות תוך האזנה למוזיקה. היא חווה שירת צבעים וביכולתה לראות תמונות בעיני רוחה קווים, מעגלים, גלים, פריחה ומיסטיקה. בכל יצירותיה יש תנועה מעין קליפים שהיא יוצרת עם מסרים. הציור חודר את נפשו של האדם כשהוא מביט בפורטרט ומפענח את אופיו ומצב רוחו של המצויר. המוזיקה חודרת לנפש, מרגיעה, מסעירה, רומנטית ומעוררת תשוקה".

לסיום, מפרגנת אנה לבעלה ישראל שבמשך כל השנים היה לצדה וסייע לה, ואף הפך לאדם שמבין באמנות לא פחות ממנה. "הוא מגיע איתי לכל התערוכות והמוזיאונים ברחבי העולם ועוזר לי. יש לו דעה משלו בתערוכות ותמיד חושבים שהוא אמן, כי יש לו מילה נכונה, מבט נכון ואנליזה נכונה. מאוד עוזרת לי האפשרות להתייעץ איתו לגבי דברים שיש לי ספק לגביהם. אני מודה לכל משפחתי, כי במשך שנים בניתי קריירה והקדשתי את עצמי לציור ולעבודה ולפעמים זה בא על חשבונה. הבת שלי רבקה שפנתה ללימודי פסיכולוגיה היא אמנית מטבעה וזה חלק ממנה. היא סיימה בית ספר לאומנות בתל אביב, למדה בקונסרבטוריון ואוהבת אמנות. החלום של כל אמא הוא שהבת שלה תהיה חברה שלה, ואני הגשמתי אותו. הבן שלי דוד פחות נוגע באמנות והוא פנה ללימודי הנדסה בטכניון".

התערוכה "שירת הצבעים" של האמנית אנה קיסר
תוצג בגלריית "הציפור הכחולה" עד ל-24.6,
רחוב רוטשילד 75, פתח תקווה,

לאתר של גלריית "הציפור הכחולה":
https://www.petah-tikva.muni.il/Lists/List5/CustomDispForm.aspx?ID=542

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים