שם הרי גולן וגם ההימלאיה
התערוכה ”יפה נוף, כאן ושם, ביום ובלילה” מוצגת בבית בכפר חוף כנרת. התערוכה נולדה כיוזמה לתת במה ליצירות הצילום של ד”ר דרורה בהרל עם חשיפה לצלם איל בן חיים
בימים אלו מוצגת בבית בכפר חוף כנרת תערוכת צילומים בשם "יפה נוף, כאן ושם, ביום ובלילה", שנולדה כיוזמה לתת במה ליצירות הצילום של דיירת הכפר ד"ר דרורה בהרל, מחברת הספרים "יומני מסע - לטייל עם מוגבלות" (אוריון) ו"לכבוש את ההימלאיה - לטייל עם מוגבלות", ועם חשיפה לצלם איל בן חיים. התערוכה תוצג בהמשך בבתי אבות ובדיור מוגן ברחבי הארץ.
לאחרונה נערכה פתיחה חגיגית של התערוכה עם דברי פתיחה וכיבוד קל בלובי בבית בכפר חוף כנרת. התערוכה תוצג עד סוף חודש ספטמבר.
בתערוכה שלושה נושאים: הרי ההימלאיה: כחצי מהתמונות בתערוכה מתעדות על קצה המזלג את מסעותיה של דרורה לרכס הגבוה בעולם, נוף וגם קצת תרבות של ההרים. דרורה כתבה על מסעותיה ספר מרתק בשם "לכבוש את ההימלאיה" שבו משובצים גם צילומיה האומנותיים. בתערוכה הצילומים גדולים ונותנים מבט מרתק על הנופים והחיים על הרכס.
זריחות ושקיעות בכנרת: קסם על ים כנרת, חמש תמונות של זריחות ושקיעות מרהיבות בחופי הכנרת כפי שתיעדה דרורה במהלך מגוריה בכפר. שלוש מהתמונות הן זריחות שצולמו מהכפר עצמו ועוד שתי תמונות שצולמו בשקיעה מהחוף המזרחי של הכנרת.
ירח מלא: חמש תמונות של זריחות ושקיעות של ירח מלא בחמישה אתרים שונים בארץ כולל אחת מחוף חוקוק הסמוך, כפי שתיעד איל שמתמחה בצילומי ירח מלא בשנים האחרונות.
ד"ר דרורה בהרל נולדה בתל אביב לפני כמעט 80 שנה, "ומאז שאני זוכרת את עצמי אני מציירת, וכבר בתקופת התיכון הסתובבתי עם מצלמה ביד שהיה אז דבר לא רק נדיר מאור אלא אז צילמו אך ורק בסרטי צילום ובשחור-לבן. את סודות הציור והצילום למדתי בכוחות עצמי. התקופה המשמעותית של הציור ושל הצילום שלי החלה למעשה רק לאחר שהגשתי את עבודת הדוקטורט שלי לאוניברסיטת תל אביב. יצר הנדודים שלי, הרצון ללמוד עוד, לחקור, לדעת, לראות כמה שיותר כי החיים קצרים והעולם כה גדול, מושך ומעניין, שכנאה טבועים בי מלידה, גרם לי לערוך מסעות אתגריים במדינות אפריקה השונות שבהם ביקרתי לפחות 15 פעמים, עשרות פעמים באירופה, ובעשר השנים האחרונות ברכסי ההימלאיה ההודית ובנפאל המכונה ’גג העולם’.
וכך מאז חילקה את זמנה בין הציור לבין הצילום ולבין עבודתה באוניברסיטה הפתוחה ובאוניברסיטת תל-אביב בתפקידים כמו: מרכזת קורסים, מנחה לעבודות סמינריוניות ומרצה בהיסטוריה של העת העתיקה. בתקופה זו ערכה מספר לא מבוטל של תערוכות ציור יחיד וקבוצתיות. בשני התחומים, ציור וצילום. "עיקר התעניינותי היא לנופים שבטבע ולנופים אנושיים, כלומר לאנשים בסביבתם הטבעית", היא מגלה.
במהלך השנים האחרונות מאז שפרשה מעבודתה באוניברסיטה היא בעיקר מצלמת ומחלקת את זמנה בין בילוי עם חמשת נכדיה לבין בילוי עם תחביבי הצילום. "על אף העובדה שבזכות הפייסבוק אני מוכרת כצלמת בינלאומית, זכיתי במספר לא מבוטל של פרסים במדיה זו ואני אף משמשת בתפקידי ניהול קבוצות צילום בינלאומיות. זו פעם ראשונה שאני מציגה את צילומיי בתערוכה", מוסיפה דרורה.
איל בן חיים נולד בשנת 1959 בקיבוץ עמיר והתחיל לצלם באמצע העשור הקודם עם הטלפון הסלולרי, "ובהמשך בני שהוא צלם בזכות עצמו גרר אותי איתו לצילומי טבע. לפני מספר שנים קנתה לי המשפחה מצלמה וגם קורס יסודות הצילום ומאז השתפרתי. למדתי בכוחות עצמי עריכת תמונות, דבר שמסייע לי להתגבר במידה רבה על מגבלות המצלמה ולהגיע לתמונה שהיא הכי קרובה למציאות כפי שראו עיניי. עיקר צילומיי הם טבע ונוף וכן צילומי לילה בדגש על על לילות ירח מלא".
בשנים האחרונות הופיעו תמונותיו של איל במספר תערוכות כולל שתי תערוכות בחו"ל לפאר את ארצנו. במהלך השנים האחרונות הקים קבוצת צלמים שמארגנת טיולי צילום ומשתפת מיקומים, "ודרכה זכיתי להכיר אנשים מרחבי הארץ שחולקים איתי את האהבה לצילום", הוא אומר.