חיפוש
 
לדף הבית >>     buypost תוכן שיווקי >>

תהליכי פשיטת רגל

 

תהליכי פשיטת רגל, הנקראים כיום חדלות פירעון, נועדו לאפשר לחייבים לפתוח דף חדש, לרוב תוך מחיקה של חלק מהחובות שאינם מסוגלים להחזיר. בשורות הבאות יובאו מספר פרטים וטיפים לגבי הליכים אלו

 

תהליכי פשיטת רגל, הנקראים כיום חדלות פירעון, נועדו לאפשר לחייבים לפתוח דף חדש, לרוב תוך מחיקה של חלק מהחובות שאינם מסוגלים להחזיר. בשורות הבאות יובאו מספר פרטים וטיפים לגבי הליכים אלו.

האם ומתי כדאי להיכנס לפשיטת רגל

בסופו של יום הליך פשיטת רגל (חדלות פירעון) מוביל לצו הפטר, וניתן לצאת לדרך חדשה. עם זאת, ראוי לזכור כי מדובר בתהליך ממושך של כארבע שנים, שבהן יש לעמוד בצווי תשלומים ולא פעם גם במגבלות על פעילות פיננסית, יציאה מהארץ וכדומה. במילים אחרות, זהו אינו תהליך נעים. לכן, כל עוד קיימת אפשרות להגיע להסדר עם הנושים באופן מניח את הדעת, הדבר עדיף על הליכי פשיטת רגל.

ואולם, יש מקרים שבהם תהליך פשיטת רגל הוא הבחירה הנכונה, או היחידה. בפרט, אם לא רואים כל אפשרות להחזיר את החובות, או לפחות את חלקם הגדול. הכוונה היא למשל למקרים בהם החובות גדולים מאוד ומצויים מעבר ליכולתו של האדם הפרטי, או מקרים בהם מצב בריאותי אינו מאפשר לעבור ולהכניס משכורת שמעבר לצרכי המחייה הבסיסיים. 

כמה דברים שכדאי לדעת על הליכי פשיטת רגל

הדבר הראשון שצריך להבין, הוא שיש הבדל בין הליכי חדלות פירעון בהתאם לסכום החוב. כל עוד מדובר בסכום קטן יחסית, של עד כמאה וחמישים אלף שקלים, התהליך מבוצע דרך ההוצאה לפועל. ואולם, אם הסכום יותר גבוה הניהול של ההליך עובר לממונה על הליכי חדלות פירעון. בתחילה מבוצעת בדיקה אודות מצבו הכלכלי של החייב ויכולתו לפרוע את החובות, ובתקופה זו מוטלות מגבלות זמניות על פעילות פיננסית, כגון שימוש בכרטיסי אשראי ומשיכה של צ’קים מהחשבון.

בשלב הבא ההוצאה לפועל או הממונה מציעים ומוציאים אל הפועל תוכנית שיקום כלכלית. מדובר בתוכנית הכוללת פריסת תשלומים של החוב אל החייב לאורך עד כשלוש או ארבע שנים, ולעיתים כוללת מגבלות כאמור לעיל. לעיתים קרובות, בד בבד עם אישור התוכנית מקבל החייב הפטר מיידי של חלק מחובותיו, ואת השאר הוא משלם כאמור בפריסה לנושים. לא פעם, התוכנית גם כוללת הכשרה כלכלית לחייב, בה הוא מחויב להשתתף.

אמנם, כיום תהליכי חדלות פירעון הפכו לנוחים יותר, כאשר הדגש הוא על תיחום זמן סביר ועל שיקום כלכלי של החייב. עם זאת, מאחר שיש להליכים אלו השלכות משמעותיות ברמה האישית והמקצועית, חשוב מאוד להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום בטרם שמחליטים על המהלך.

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים