חיפוש
 
לדף הבית >>     בריאות >>

מתמודדים עם היתושים

 

יחידת ההדברה בעיריית ראשון לציון עלתה לאוויר כדי לאתר מקורות מים שיכולים להוות מוקדי דגירה ובכך מפגע לתושבי הסביבה * עד כה אותר מהאוויר מוקד חשוד אחד שייבדק קרקעית על ידי אנשי היחידה * כהכנה לעונת העקיצות מרססים אנשי היחידה תעלות ומאגרי מים, עורכים ביקורות במשתלות, פנצ’ריות ואפילו בבתים פרטיים 

 

 נערכים לעונת העקיצות. על רקע התפשטות נגיף הזיקה בעולם ולקראת עונת הקיץ החמה, נערכת יחידת ההדברה בעיריית ראשון לציון ל"עונת היתושים". יחידת ההדברה הסתייעה באל"מ במיל’ איזי כנען, יו"ר עמותת "יעלים", וסגן מנהל יחידת הדברה, רענן לוי, עלה לאוויר במטוס קל על מנת לאתר מלמעלה מקורות מים שבלתי אפשרי להגיע אליהם באמצעות רכב והם יכולים להוות מוקדי דגירה ובכך מפגע לתושבי הסביבה. עד כה נמצא אתר חשוד אחד שצפוי להיבדק קרקעית על ידי אנשי היחידה.

כידוע, בשנים האחרונות חדר לאזורנו יתוש מזן חדש הידוע בשמו: "הנמר האסייתי", בשונה מזני היתושים הנפוצים באזורנו, נקבת היתוש מזו הנמר האסייתי מסתפקת בכלי קיבול קטנים כדי להטיל ביצים. כך שצמיגים, כדי חרס שהושארו בחצר, תחתיות עציצים, אגרטלים, מזרקות ביתיות קטנות ועוד עשויים לשמש מוקד דגירה של היתוש. ביחידת ההדברה בעיריית ראשון לציון מסבירים כי מדובר ביתוש קצר תעופה ולכן אם נעקצתם, סביר להניח שמוקד הדגירה לא רחוק מכם. החדשות הרעות הן שעקיצותיו של זן זה נחשבות למגרדות וכואבות במיוחד, במיוחד בשעות הערביים.

יחידת ההדברה במינהל איכות הסביבה נערכת במיוחד בתקופה זו כדי להתמודד עם עונת הנמר האסייתי ומבצעת ריסוס שבועי של כל תעלות המים הסובבות את העיר. כך גם לגבי האגמים במערב העיר שם מבוצעות ביקורות שוטפות ובמידת הצורך ריסוס נקודתי. לאחר עונת החורף, מבצעת היחידה סריקות בשטחים פתוחים על מנת לאתר מאגרי מים שלא נוקזו. בתוך העיר היחידה מבצעת מניעה יזומה, בית היתר סריקות בקולטני מים, ביקורות במשתלות וצמיגיות (פנצ’ריות) ברחבי העיר. כמו כן, בהתאם לפניות תושבים למוקד העירוני, מבצעת היחידה, באישור התושבים, סריקה של מוקדי דגירה גם בבתים וחצרות פרטיים.

אז איך ניתן להתמודד עם הנמר האסייתי? ראשית יש לקיים סריקה שבועית באזור מגוריכם על מנת לאתר מקורות מים עומדים. יש לרוקן דליים, צמיגים, תחתיות עציצים וכלי קיבול אחרים בהם הצטברו מים עומדים. יש למנוע דליפה בברזים היוצרים שלוליות ולהימנע מהשקיית יתר בגינות. חשוב להדגיש כי לחות גבוהה מושכת יתושים.

ביחידת ההדברה מסבירים עוד כי ההתמודדות מול הנמר האסייתי היא ברובה מניעתית שכן טיפול או ריסוס נקודתי לא יפתור את הבעיה שכן אם בקרבת מקום ישנו מוקד דגירה אז היתושים ישובו. לכן שיתוף הפעולה של התושבים הוא חשוב מאוד על מנת לצלוח את העונה.

מחזיק תיק איכות הסביבה, חבר המועצה רז קינסטליך, הוסיף: "כמדי שנה, עיריית ראשון לציון נערכת להתמודד עם מטרד היתושים. בשביל זה אנו זקוקים גם לתושבים, היתושים לא חייבים להעיב לנו על עונת הקיץ, עם היערכות מוקדמת וערנות נוכל לעבור את הקיץ ללא עקיצות".

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים