חיפוש
 
לדף הבית >>     גילה עיני, דיני משפחה, מודיעין >>

כשבן הזוג דורש מעבר למגיע לו: פתרונות משפטיים בדיני משפחה

 

כותבת המאמר הינה עו”ד ונוטיריונית גילה עיני ממודיעין, מומחית בדיני משפחה וגישור. מערכות יחסים זוגיות אמורות להיות מבוססות על אמון, הדדיות ושיתוף, אך לעיתים נוצרים בהן מתחים פיננסיים, במיוחד כאשר צד אחד דורש נכסים או כספים שאינם שייכים לו. במקרים אלה, הבנה של דיני המשפחה והאפשרויות המשפטיות העומדות בפניכם יכולה להיות קריטית להגנה על זכויותיכם. להמשך קריאה - כנסו...

 

במצב שבו קיבלת נכס בירושה כמתנה מהוריך ובן זוגך דורש חלק ממנו בהליך הגירושין, ישנם מספר עקרונות משפטיים שיכולים לסייע לך לשמור על הנכס כנכס נפרד שלך. הנה הפעולות והטענות העיקריות שתוכלי לעשות:

1. הסתמכות על חזקת הנכס הנפרד:

מתנה או ירושה: על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, נכסים שהתקבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין נחשבים לנכסים נפרדים של בן הזוג שקיבל אותם, ואינם חלק מהרכוש המשותף שמתחלק בעת גירושין.
נטל ההוכחה על בן הזוג: במקרה זה, נטל ההוכחה יהיה על בן זוגך לטעון ולשכנע את בית המשפט מדוע, למרות שמדובר בנכס שהתקבל במתנה או בירושה, יש לראות בו כנכס משותף.

2. טענות אפשריות של בן הזוג (והדרכים להתמודד איתן):

טענת "מאמץ משותף" או "השבחה משותפת": בן זוגך עשוי לטעון כי למרות שהנכס התקבל במתנה או בירושה, הוא השקיע בו מאמץ משותף או כספים משותפים שהובילו להשבחתו.
התמודדות: תוכלי לטעון שההשקעה הייתה מינורית, לא תרמה באופן משמעותי לשווי הנכס, או שנעשתה לטובת השימוש המשותף ולא מתוך כוונה לשותפות בנכס עצמו. חשוב להציג ראיות התומכות בכך.
טענת "כוונה לשיתוף": בן זוגך עשוי לטעון כי למרות שהנכס התקבל במתנה או בירושה, הייתה כוונה משותפת של שניכם להפוך אותו לנכס משותף. כוונה כזו יכולה להתבטא בהתנהגות משותפת לאורך זמן, שימוש משותף ומשמעותי בנכס, או הצהרות משותפות.
התמודדות: תוכלי לטעון שלא הייתה כוונה כזו, שהנכס תמיד נשאר רשום על שמך בלבד, שהשימוש בו היה בעיקר לטובתך או המשפחה כולה ולא מתוך כוונה לשותפות קניינית.
טענת "קיפוח משמעותי": במקרים חריגים, אם חלוקה של הרכוש המשותף ללא התחשבות בנכס הירושה/מתנה תגרום לקיפוח משמעותי של אחד מבני הזוג, בית המשפט עשוי לשקול זאת במסגרת איזון המשאבים הכללי. עם זאת, זהו חריג והנטייה היא לשמור על נכסי מתנה וירושה כנפרדים.
התמודדות: תוכלי להציג את מצבכם הכלכלי הכולל לאחר הגירושין ולהראות שלא ייגרם לבן זוגך קיפוח משמעותי אם הנכס יישאר בבעלותך הבלעדית.

מה עליך לעשות באופן מעשי:

פני בהקדם לעורך דין מומחה בדיני משפחה וגירושין: עורך דין יוכל להעריך את סיכויי ההצלחה שלך בהתבסס על פרטי המקרה הספציפיים, הראיות הקיימות והפסיקה הרלוונטית.
אספי את כל המסמכים הרלוונטיים:
צו ירושה או הסכם מתנה המעידים על קבלת הנכס.
נסח טאבו או מסמכי בעלות אחרים על הנכס.
תיעוד של השקעות או שיפוצים שנעשו בנכס (אם רלוונטי, צייני מי מימן אותם).
כל ראיה אחרת שיכולה לתמוך בטענה שהנכס הוא נפרד שלך או שלא הייתה כוונה לשיתוף בו.
שתפי את עורך הדין בכל הפרטים: ספקי לעורך הדין תמונה מלאה וכנה של הנסיבות, כולל כל טענה אפשרית של בן זוגך והראיות התומכות בה.
פעלי בהתאם להמלצות עורך הדין: עורך הדין ינחה אותך לגבי האסטרטגיה המשפטית הטובה ביותר ויסייע לך בהגשת כתבי טענות וייצוג בבית המשפט.


חשוב לזכור:

החוק לצידך בעניין נכסי מתנה וירושה: ככלל, נכסים שהתקבלו בדרך זו נשארים בבעלות בן הזוג שקיבל אותם.
נטל ההוכחה על הצד השני: בן זוגך יצטרך לשכנע את בית המשפט מדוע יש לחרוג מהכלל הזה.
ייצוג משפטי מקצועי הוא קריטי: עורך דין מנוסה יוכל להציג את טענותיך בצורה הטובה ביותר ולשמור על זכויותיך.
אל תהססי לפנות לייעוץ משפטי בהקדם כדי לקבל את ההכוונה והייצוג הטובים ביותר במצב זה.

 

(חלק מהמידע, נכתב בעזרת תוכנת AI של גוגל)


יש לכם עוד שאלות לדיני משפחה גישור, גילה עיני? כנסו!

052-8342566  המיניסייט שלי  בחזרה לאתר שלי

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים