חיפוש
 
לדף הבית >>     סתיו כהן, דיני משפחה ונזקי גוף, אשקלון >>

לשמור על המשפחה: מהו הסכם שלום בית ומתי הוא הפתרון הנכון?

 

כותבת המאמר הינה עו”ד סתיו כהן מאשקלון המומחית בדיני משפחה ונזקי גוף. איך הסכם משפטי יכול להציל את היחסים ואת התא המשפחתי? על כך ועוד בטור הבא...

 

הסכם שלום בית הוא הסכם משפטי שנערך ונחתם בין בני זוג נשואים המצויים בסכסוך או בשלבי גירושין, אך מעוניינים לנסות ולשקם את יחסיהם ולחיות יחד בשלום. מטרתו העיקרית היא להסדיר את תנאי החיים המשותפים בתקופת הניסיון לשלום בית, תוך התייחסות לסוגיות שונות שעלו במהלך הסכסוך.

מרכיבים נפוצים בהסכם שלום בית:

  • הצהרה על רצון משותף לשלום בית: בני הזוג מצהירים על כוונתם הכנה לנסות ולשקם את הנישואין ולחיות יחד בהרמוניה.
  • הסכמות בנוגע לחיי היום-יום: הסדרת נושאים כמו ניהול משק הבית, חלוקת תפקידים, חינוך הילדים (אם יש), ניהול כספים משותף או נפרד בתקופת הניסיון, ועוד.
  • התחייבויות הדדיות: כל אחד מבני הזוג מתחייב לשינויים או פעולות ספציפיות שמטרתן לשפר את היחסים ולמנוע את הגורמים לסכסוך. לדוגמה, הסכמה להשתתף בטיפול זוגי, שינוי בהתנהגות מסוימת, שיפור בתקשורת ועוד.
  • הסכמות בנוגע לעתיד במקרה של כישלון שלום הבית: זהו מרכיב חשוב ביותר בהסכם. בני הזוג מסכימים מראש על תנאי הגירושין במקרה שניסיון שלום הבית לא יצליח. הסכמות אלו יכולות לכלול:
    • עילות גירושין מוסכמות: הסכמה על עילה ספציפית לגירושין (לדוגמה, אי-הצלחת שלום הבית לאחר תקופה מוגדרת).
    • חלוקת רכוש: הסכמה מראש על אופן חלוקת הנכסים המשותפים.
    • משמורת ילדים והסדרי ראייה: הסכמה על משמורת הילדים, זמני שהות וחלוקת אחריות הורית.
    • מזונות: הסכמה על גובה מזונות הילדים ו/או האישה (אם רלוונטי).
  • תקופת ניסיון מוגדרת: ההסכם בדרך כלל מגדיר תקופה קצובה לניסיון שלום הבית. לאחר תקופה זו, בני הזוג יעריכו את הצלחת הניסיון ויחליטו אם להמשיך יחד או להתגרש על פי התנאים שנקבעו בהסכם.
  • תוקף משפטי: כדי שההסכם יהיה בעל תוקף משפטי מחייב, הוא צריך להיות מנוסח על ידי עורך דין, מוגש ומאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני (בהתאם לערכאה בה מתנהל הליך הגירושין או בה מוגש ההסכם).

מטרות הסכם שלום בית:

  • מתן הזדמנות אמיתית לשיקום הנישואין: יצירת מסגרת מוסכמת ומחייבת לניסיון שלום בית, תוך הגדרת ציפיות ברורות.
  • הפחתת מתחים וחיכוכים בתקופת הניסיון: הסדרת נושאים מעוררי מחלוקת מראש יכולה להקל על חיי היום-יום המשותפים.
  • ייעול הליך הגירושין במקרה של כישלון: הסכמה מראש על תנאי הגירושין יכולה לחסוך זמן, משאבים ומאבקים משפטיים ממושכים וכואבים במקרה שניסיון שלום הבית לא יצליח.
  • הגנה על זכויות שני הצדדים: ההסכם מבטיח שזכויות כל אחד מבני הזוג יהיו מוגנות, הן בתקופת הניסיון והן במקרה של גירושין.
  • הגנה על טובת הילדים: הסדרה מראש של נושאי משמורת והסדרי ראייה במקרה של גירושין יכולה להפחית את הפגיעה בילדים.

חשוב לדעת:

  • הסכם שלום בית צריך להיערך מתוך רצון אמיתי וכנה של שני הצדדים לנסות ולשקם את הנישואין.
  • מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין בעל ניסיון בענייני משפחה כדי להבטיח שההסכם מגן על זכויותיכם ומנוסח בצורה ברורה ומחייבת.
  • בית המשפט או בית הדין יבחנו את ההסכם ויאשרו אותו רק אם הם משוכנעים שהוא נעשה בהסכמה חופשית ומתוך הבנה מלאה של המשמעויות.

בסיכומו של דבר, הסכם שלום בית הוא כלי משפטי חשוב שיכול לסייע לבני זוג המעוניינים לתת הזדמנות נוספת לנישואיהם, תוך הסדרת העתיד במקרה שהניסיון לא יצליח.

(חלק מהמידע, נכתב בעזרת תוכנת AI של גוגל)

יש לכם עוד שאלות לדיני משפחה ונזקי גוף, עו”ד סתיו כהן? כנסו!  המינסייט שלי

054-7745264 stavadv@gmail.com המיניסייט שלי בחזרה לאתר שלי

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים