חיפוש
 
לדף הבית >>     buypost תוכן שיווקי >>

איך מתעדכנים המחירים של תרופות בישראל?

 

לצד המאבקים על תקציבי הבריאות, המרדף אחרי תרופות חדשות, והצורך בשירות רפואי איכותי לכל אזרח, מתרחש תהליך מורכב ורגיש שמרבית הציבור כלל אינו מודע אליו – עדכון מחירון תרופות בישראל

 

לצד המאבקים על תקציבי הבריאות, המרדף אחרי תרופות חדשות, והצורך בשירות רפואי איכותי לכל אזרח, מתרחש תהליך מורכב ורגיש שמרבית הציבור כלל אינו מודע אליו – עדכון מחירון תרופות בישראל. מדובר באחד הגורמים המרכזיים שמשפיעים לא רק על קופות החולים והמערכת הרפואית, אלא גם על הכיס של כל אחד מאיתנו.

מהו מחירון התרופות?

מחירון תרופות הוא רשימת מחירים רשמית המתעדכנת ומפורסמת על ידי משרד הבריאות. המחירון כולל את המחיר המרבי לצרכן עבור כל תרופה רשומה בישראל – גם תרופות מרשם וגם תרופות הנמכרות ללא מרשם. על בסיס מחירון זה, נקבעים מחירי התרופות הנמכרות בקופות החולים, בבתי המרקחת הפרטיים ובבתי החולים.

איך נקבעים המחירים?

תהליך קביעת המחיר הראשוני של תרופה חדשה נעשה על פי השוואה בין-לאומית. משרד הבריאות בודק את מחירי התרופה בחמש מדינות: יוון, בלגיה, ספרד, צרפת ואנגליה. מבין מחירי התרופה באותן מדינות נבחר הנמוך ביותר – והוא זה שישמש בסיס למחיר בישראל. באופן זה, מבקשים לקבוע מחיר שיאזן בין זמינות התרופות לבין העלות לציבור.

עם זאת, מדובר רק בשלב הראשון. המחיר שנקבע בתחילה נבחן מחדש מדי שנה, ולעיתים אף לעיתים קרובות יותר, לפי מדדים כלכליים נוספים: שערי מטבע, תחרות בשוק, כניסת תרופות גנריות ועוד.

כיצד מתבצע עדכון המחירים?

במהלך חודש ינואר בכל שנה, משרד הבריאות מפרסם עדכון נרחב של מחירון התרופות. העדכון מבוסס על נתונים חדשים מהמדינות שנבדקו, שינויים בשערי המטבע, ירידה או עלייה במחיר התרופה בעולם, ולעיתים גם בעקבות שינויים טכנולוגיים בתהליך הייצור של התרופה.

כאשר תרופה מסוימת מאבדת את בלעדיות הפטנט שלה, ומתחילים להימכר תחליפים גנריים – מחירה נוטה לרדת באופן משמעותי. במקרים כאלה, משרד הבריאות בוחן את רמת התחרות בשוק ומתאם את המחיר בהתאם, כדי לאפשר גישה שוויונית וזולה יותר לתרופה עבור הציבור הרחב.

מערכת מתעדכנת, אך לא תמיד מספיק מהר

מחירון תרופות הוא כלי מרכזי בשמירה על איזון בין הצורך בגישה לתרופות לבין שמירה על מסגרת תקציבית. המנגנון שמאחוריו מבוסס על רגולציה מדוקדקת, השוואות בין-לאומיות ופעולות איזון עדינות – אך לא פעם הוא מאט את קצב ההתאמה למציאות המשתנה. השאלה שנותרה פתוחה היא עד כמה ניתן להאיץ את עדכוני המחירים מבלי לפגוע ביציבות הכלכלית של מערכת הבריאות.

כך או כך, בפעם הבאה שתשלמו על תרופה בבית המרקחת, תדעו שהמחיר שנכתב על המדבקה לא נקבע סתם – אלא עבר מסלול שלם של בדיקות, דיונים והשוואות עד שנכנס אל אותו מחירון תרופות רשמי של מדינת ישראל.

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים