חיפוש
 
לדף הבית >>     תוכן שיווקי - best link >>

מה ההבדל בין צנתור אבחוני לצנתור טיפולי?

 

צנתור הוא הליך רפואי הכולל החדרת צינור דק, המכונה צנתר, לתוך כלי דם גדול. הליך זה משרת מגוון רחב של פונקציות והוא משמש לעתים קרובות לאבחון וטיפול במצבים קרדיווסקולריים שונים

 

צנתור הוא הליך רפואי הכולל החדרת צינור דק, המכונה צנתר, לתוך כלי דם גדול. הליך זה משרת מגוון רחב של פונקציות והוא משמש לעתים קרובות לאבחון וטיפול במצבים קרדיווסקולריים שונים. 

ישנם שני סוגי צנתור עיקריים - צנתור אבחוני וצנתור טיפולי. בעוד שיש ביניהם דמיון רב, הצורך בהם המטרות שלהם, ההליכים עצמם והתוצאות הפוטנציאליות שלהם שונים באופן משמעותי.

צנתור אבחוני: מה המטרה ואיך זה עובד?

מטרה - צנתור אבחוני מבוצע בדרך כלל כאשר עולה לחשש לקיום או פוטנציאל של בעיות לב. ההליך מציע תובנה מקיפה לגבי אופן פעולת הלב וכלי הדם שלו. בדרך כלל, מבצעים אותו כאשר מטופל או מטופלת מציגים תסמינים של מחלת לב, כגון כאבים בחזה, קוצר נשימה או תוצאות חריגות בבדיקות לב אחרות.

תהליך - במהלך צנתור אבחוני, צנתר (קטטר) מוחדר לווריד או לעורק, בדרך כלל במפשעה, בצוואר או בזרוע, ולאחר מכן מונחה אל הלב בעזרת צילומי רנטגן. ברגע שהקטטר מגיע ללב, הוא יכול לתעד פעילות, למדוד רמות חמצן וללכוד תמונות של הלב והעורקים שלו באמצעות טכניקה המכונה אנגיוגרפיה כלילית. תמונות אלו יכולות לחשוף חסימות או היצרות בעורקים, לספק מידע על מסתמי הלב ולעזור להעריך את התפקוד הכולל של הלב.

צנתור טיפולי: מה המטרה ואיך זה עובד?

מטרה - צנתור טיפולי, לעומת זאת, חורג מאבחון. הוא משמש לטיפול במצב קרדיווסקולרי שכבר אובחן. לעיתים קרובות הוא מבוצע בסיומו של ההליך האבחוני, בעקבות ממצאים חריגים, ולחלופין ניתן לבצע את הטיפול במצבי חירום, כמו התקפי לב.

תהליך - שני ההליכים דומים מאוד, ולמעשה זהים עד שלב הדמיית הלב באמצעות הקטטר. עם זאת, השלבים הבאים שונים בהתאם לאופי הטיפול. לדוגמה, בצנתור מסוג אנגיופלסטיקה, בלון קטן המחובר לקצה הצנתר מנופח באזור שבו העורך חסום, דוחף את הפלאק אל דופן העורק ומשפר את זרימת הדם. לעתים קרובות, סטנט (צינור רשת קטן) ממוקם באזור כדי לשמור על העורק פתוח. לעומת זאת, בצנתור מסוג אבלציה, המשמש לטיפול בקצב לב חריג, הקטטר מתקן את הרקמה הגורמת לבעיה.

קווי דמיון ושוני עיקריים

כפי שאתם כבר מבינים, למעשה מדובר באותו הליך, עד לנקודה מסוימת. מדובר בהליכים פולשניים, הדורשים הרדמה מקומית ובדרך כלל מתבצעים עם סיכון נמוך לסיבוכים.

הבחירה בין צנתור אבחוני לצנתור טיפולי תלויה בסימפטומים של המטופל או המטופלת, בהיסטוריה הרפואית ובתוצאות הבדיקות המקדימות.

מה חשוב לדעת לקראת צנתור?

אם אתם עומדים לעבור צנתור אבחוני או טיפולי, כדי שתגיעו מוכנים. הנה מידע חשוב על השלבים לפני, במהלך ואחרי הצנתור:

הכנה לקראת ההליך

ההכנה לשני סוגי הצנתורים דומה. בדרך כלל, נדרש צום מקדים במשך 6 עד 12 שעות. בנוסף, ייתכן שתצטרכו להפסיק זמנית ליטול תרופות מסוימות, כגון מדללי דם, בהתייעצות עם הרופא המטפל.

במהלך ההליך

המטופלים בדרך כלל ערים בצנתור, אך מקבלים הרדמה מקומית במקום החדרת הצנתר כדי למזער את אי הנוחות. ניתן גם לספק תרופות הרגעה כדי לעזור למטופלים מסוימים. במהלך הצנתור, הצוות הרפואי עוקב אחר סימנים חיוניים, לרבות דופק, לחץ דם ורמות חמצן.

התאוששות והחלמה

לאחר ההליך, המטופלים מועברים לאזור התאוששות לניטור. ייתכן שתצטרכו לשכב במשך מספר שעות כדי למנוע דימום ממקום החדרת הצנתר. לאחר התייצבות, רוב האנשים יכולים ללכת הביתה באותו היום, אך חלקם עשויים לדרוש שהות נוספת, בעיקר לאחר צנתור טיפולי.

בדרך כלל מומלץ לחולים להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך מספר ימים לאחר ההליך. הם צריכים גם לשים לב לסימנים של סיבוכים פוטנציאליים, כגון דימום מוגזם, נפיחות או כאבים עזים באתר החדרת הצנתר, ולהודיע לרופא אם אחד מאלה מתרחש.

לאחר צנתור טיפולי, עשויים לרשום לכם תרופות נוספות, ויהיה צורך בפגישות נוספות על מנת לעקוב אחר התקדמותכם.

סיכום

צנתור אבחוני וצנתור טיפולי הם שני צדדים של אותו מטבע, ומציעים אפשרויות נרחבות שמסייעות לחולים עם בעיות לב. ההתקדמות בפרוצדורות מהסוג הזה ממשיכות לחולל מהפכה ברפואת הלב וכלי הדם, ומספקת לרופאים את הכלים הדרושים לאבחון וטיפול במחלות לב בצורה יעילה מאי פעם.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים