חיפוש
 
לדף הבית >>     איריס לביא, אימון עסקי, מודיעין >>

איך לפרק רגשות שליליים

 

יש רגעים ביום שפתאום האנרגיה יורדת, אין חשק לעשות דבר, עננה רובצת מעל הראש, הרגשה לא טובה, הלקאה עצמית שעולה. מה עושים ברגעים אלו? להמשך קריאה - כנסו..

 

האם מדחיקים רגשות אלו לפינה, אומרים להם  תהיו בשקט, או מסיחים את הדעת מרגשות אלו, עושים הכל כדי לא להרגיש כך.

למה בעצם?

רגשות שליליים בעיקר נתפסים בעיננו כלא טובים, ככאלו שעדיף להתרחק מהם, לא לחוות ולא להרגיש, כי הם מייצגים בנו חלקים שפחות נוח לנו ולסביבה שלנו להתמודד איתם וחבל שכך.

רגשות כאלו ואחרים הם חלק מאיתנו, הם חלק ממה שקורה לנו וממי שאנחנו, להתעלם מהם זה להתכחש ללפחות 50% מעצמנו.

אין אדם שלא נתקל בחייו ברגש השלילי, בירידת אנרגיה ועננה מעל הראש, השאלה מה עושים איתה?

האם מתנגדים לה? או האם מסכימים לנוכחות שלה,?  האם יש דרך לפרק אותה מהר?

סיפור קטן, תקופה מאוד ארוכה אני אומרת לעצמי אני מתחילה לעשות כושר גופני ובמאת מתחילה, אך לא מתמידה ולא הבנתי למה אני לא מצליחה להתמיד מיד לאחרי מגיע שלב ההלקאה העצמית, את לא בסדר, את לא מספיק, חסרת עמוד שדרה ועוד.... כשחושבים על זה   "ההתדמה  באי התמדה, היא סוג של התמדה".

 

ההרגשה השלילית המשפיעה עוד יותר על מצב הרוח! מה עושים????? כותבים!!!

כותבים? כן!

הרעיון בכתיבה, הוא לתת לרגש ולתחושה מקום לביטוי, במקום לדחוק או להשליך את הרגש הזה לאחרים, פשוט כותבים.

לפעמים על סמך ההרגשה הזו אנו "צובעים את עצמנו" בהרגשה, במקום להתייחס אליה רק כחלק שהתעורר כעת.  אנחנו לא כל הזמן עצובים, אנחנו לא כל הזמן בוכים, אנחנו לא כל הזמן כואבים... על פעם עולה חלק אחר שבנו, ולכן חשוב להתייחס לזה כחלק מאיתנו... לא כולנו.

כתיבה מהנה!

ולכל אלו שלא יודעים מהיכן להתחיל הנה דרך קלה וישימה:

שלום לך החלק שבי   ש... (מהו החלק הזה: דחיין, עצוב, שפוף, פוחד, לא מאמין ש...)

תודה לך שבאתה (הסכמה לחלק הזה)

אני מבינה שהופעת משום ש... על מנת.... ולרשום כל מה שעולה במחשבה ובראש,  גם אם אין בזה הגיון, כמו שאומרים הנייר סופג הכל...

אחרי שסיימנו לרשום את כל הסיבות למה ההרגשה / תחושה הזו הגיעה, זה המן להמשיך ולהרגיע אותה,

תודה שאת חלק ממני אני מבין/נה למה הגעת, אני בכל זאת הולך לבצע.... אני לא מזניח אותך ויודע שתגיעי שוב בזמנים אחרים, אני אכבד את המקום שלך.

אחרי שכותבים, אפשר תמיד לשרוף את הדף או לפתוח מחברת שבהם אתם כותבים על כל החלקים...

הרעיון הוא לתת להם מקום ולשחרר,  ההכרה בקיומה של ההרגשה ו/או התחושה מסייעת לשחרורה במהירות.

דוגמה:

שלום לחלק הזה שבי שמרגיש עייף מהחיים, אני מבינה שהגעת אלי בגלל תקופה עמוסה שעברתי לא מזמן, תקופה של עליות ומורדות, ואתה פשוט רוצה רגע מנוחה לעצמך, תודה שבאת אלי, אני מבינה שהמטרה שלך לשמור עלי ולהגן עלי, אני מסכימה לנוכחות שלך לתקופה קצרה מאוד, כדי שאחר כך אוכל להמשיך הלאה, אני אשמח אם תאפשר לי להמשיך ולפעול, אני מבטיחה להסכים לנוכחות שלך כל פעם שאתה מגיע אלי, וביחד איתך להמשיך ולפעול למען המטרה אותה אני רוצה להשיג.

 

יש לכם עוד שאלות לאיריס לביא ושלומי בוסקילה אימון מנטלי? כנסו!

Is360.lavi@gmail.com   050-6775989

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים