חיפוש
 
לדף הבית >>     חברה וקהילה >>

בסיכון גבוה - ביקורת על ספרו החדש של גד קינר קיסינגר

 

רבות עוד יוגד וייכתב על ספרו החדש של המשורר גד קינר קיסינגר- ”בסיכון גבוה”. קינר, שלו תפקידים אמנותיים רבים וביניהם משחק, בימוי, תרגום ומשוררות, זכה אף בתואר ”אביר מדרגה ראשונה של מסדר הכבוד הנורבגי המלכותי”. ולאחר הקריאה בספרו לא אתבייש לומר שבעיניי הינו- גם אביר ספרותי מרשים וייחודי.

 

בסיכון גבוה - גד קינר קיסינגר
מאת: יעל רן
 
רבות עוד יוגד וייכתב על ספרו החדש של המשורר גד קינר קיסינגר- "בסיכון גבוה". קינר, שלו תפקידים אמנותיים רבים וביניהם משחק, בימוי, תרגום ומשוררות, זכה אף בתואר "אביר מדרגה ראשונה של מסדר הכבוד הנורבגי המלכותי". ולאחר הקריאה בספרו לא אתבייש לומר שבעיניי הינו- גם אביר ספרותי מרשים וייחודי.

סגנונו של קינר מזכיר לנו את יופה של שפתנו העתיקה. ועל אף שמרבה במילים גבוהות, שלא תמיד נהירות לקורא הממוצע, הרגשות מועברים דרכם בצורה נוגעת, כנה ומדויקת. יצירותיו ניחנות במשחקי לשון מקוריים (כדוגמת שיר האהו"י- אהבי) ודימויים נפלאים מעוררי מחשבה. נראה שקינר בקיא היטב לא רק בחידודי לשון אלא גם ביצירות המקרא, והקומבינציה בין אלו יוצרת שילוב של אלמנטים מעניינים הנשזרים ביצירותיו ("כי כבד הרעב בחלציים", "האם לרדת ממזבח המיטה או לאחוז בקרניה").
 
תוך כדי קריאה הקורא נחשף ומתחבר לעולמו האישי ולאנשים הסובבים את ד’ אמותיו, וביניהם אמו, ניצולת השואה ואהובתו עימה הוא "קוצב אהבתם".
פרקי הספר מסודרים באופן כרונולוגי בדומה להתפתחות חייו של הדובר, כמו גם האדם: תחילה חירות (המדמה בעיניי את שלב הלידה), אחר "הקזת דם" וריטושים ולבסוף אסטרטגיית הכניסה לשער הסוף (שהינו כמובן שער המוות).

הרבדים הרבים בשפת המשורר מבקשים מהקורא ליהנות מעושר השפה אך גם לדרוש ולגלות את ההקשרים הגלומים בה. על כן, רק קריאה זהירה מעוררת מחשבה תאפשר להפיק את המיטב מיצירת מופת זו ולהבין את העומק של שפת שירתו. ולכותבים שבינינו זו גם מעוררת פרץ יצירה וסקרנות גדולה להמשיך ולקרוא את שאר יצירותיו.
 
בתמונה- השיר המופיע בכריכת הספר.
 
 
רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים