מאמני שחייה: מהם עקרונות לימוד השחייה עבור ילדים
מאמני שחייה: כותב הטור הינו יובל רותם, מאמן שחייני נבחרת ישראל, מנהיג שיטת לימוד חדשנית באווירה צעירה ורעננה לכל הגילאים.הקיץ אוטוטו כאן, ואתם ודאי שואלים את עצמכם באם הגיע הזמן ללמד את ילדיכם לשחות ומתי הוא הגיל הנכון ללמוד לשחות? על כל אלו בכתבה הבאה. להמשך קריאה- כנסו...
הקיץ כבר מראה את סימניו, ואתם ודאי שואלים את עצמכם באם הגיע הזמן ללמד את ילדיכם לשחות ומתי הוא הגיל הנכון ללמוד לשחות?
אפשר להתחיל בפעילות מים עם תינוקות מגיל 3 חודשים עם ההורים במים, וללמוד את תנועות השחייה שהן מורכבות יותר כדאי להתחיל בגיל 5 שנים.
צריך להבין שילד בן 5 הוא עדיין קטן ולא כל ילד בגיל זה מתאים ללמוד לשחות.
יש 3 מרכיבים חשובים שצריך לקחת בחשבון כששולחים ילד ללמוד לשחות:
1. בשלות רגשית
2. בשלות מוטורית
3. בשלות קורדינטיבית
הדבר החשוב ביותר זאת הבשלות הרגשית, האם הילד מוכן להיות קשוב ולקבל הוראות ולבצען ממדריך שחייה, האם הוא מסוגל להיות קשוב ומרוכז למשך 30-40 דקות של שיעור. והאם אין לו פחד בסביבה של מים ובמיוחד בהכנסת הראש למים.
מומלץ להתחיל בלימוד סגנון החזה מהסיבות הבאות:
1. הנשימה בסגנון זה נוחה וקלה יותר.
2. זהו סגנון המשרה ביטחון משום שהוא מאפשר שדה ראייה פתוח ורצוף.
3. שחיית חזה היא פחות מעייפת מאשר סגנון החתירה.
4. רבים מילדי דור הפלאפון והמחשב סובלים מחוגרת כתפיים חלשה (ולכן עדיף להתחיל איתם עם לימוד סגנון החזה).
החל מגיל 5 מומלץ ללמד את סגנון החזה כסגנון ראשון ורק אחרי השגת שליטה מלאה בו ועצמאות במים ניתן לעבור ללימוד סגנונות החתירה והגב.
שיטות הלימוד עבור ילדים:
כשאנחנו באים ללמד את הילד לשחות אנחנו קודם כל מתחילים מתרגול של הרגלים במים כמו: הוצאת בועות מהפה ומהאף, עצירת נשימה במים ויחד עם הוצאת הראש מהמים הוצאת בועות (עדיף מהאף) תרגילי ציפה על הבטן והגב, צלילות והוצאת חפצים שוקעים מקרקעית הבריכה וכ"ו
לאחר מכן מלמדים את תנועת הידיים עם נשימה ותנועת הרגלים עם נשימה.
ואז נלמד לחבר את תנועות הידיים, רגליים ונשימה ביחד.
לאחר שהילד למד את כל התנועות, מתחילים לתרגל את שחיית החזה לאורך הקורס עד שהילד מתחיל לשחות באופן עצמאי בדר"כ מספיק לילד 10-12 שיעורים כדי להתחיל לשחות באופן עצמאי
תפקידנו כמדריכי שחייה בעולמות השחייה היא ללמד בצורה מקצועית את הילד לשחות לפי סדר שיעורים ברור וקבוע וכן להקנות לילד את הביטחון לעצמאות במים.
המדריך נמצא עם הילדים בתוך המים, מלמד אותם, שומר עליהם ומקנה להם את הביטחון העצמי הדרוש להם.
בשיעורים אנחנו מחזקים את הילדים ע"י מתן חיזוקים חיובים כדבר ראשון ועובדים על הטעון שיפור כל ילד עפ"י יכולתו וקצב התקדמותו.
כמובן שכל שיעור בתחילת הקורס ב 4-5 שיעורים הראשונים מתחיל עם תרגול התנועות ביבשה ולאחר מכן נכנסים למים וממשיכים את התרגול במים.
ילדים שמתקשים בהבנת התנועות מתבקשים לתרגל את התנועות גם בבית דבר שמאוד עוזר להם בהמשך בקליטת התנועות ומחזק את ביטחונם במים.
לאחר שהילד לומד לשחות מומלץ להורים להמשיך לתרגל שחייה בחוגים השנתיים כאשר בחוג השנתי הילד משפר את הסגנון שלמד ולומד סגנונות נוספים וע"י כך מחזק את יכולותיו ובטחונו העצמי ומביא עצמו לעצמאות מלאה ומהנה במים.
זה בוודאי משפיע על התחומים הנוספים ומהווה מנוף להצלחה בחיים!
בברכה,
יובל רותם.
יש לכם עוד שאלות ליובל רותם - שחיה, ספורט ופנאי? כנסו!
נייד: 052-4545047
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |