חיפוש
 
לדף הבית >>     לשכת המסחר >>

מייצא סחורה? לא לפני שיש לך תעודת מקור

 

תעודת מקור ( Certificate of Origin) היא מסמך המונפק ומאושר על-ידי לשכת המסחר. המסמך משמש לפי תנאים שנקבעו באמנה בינלאומית מיוחדת כאישור וכראיה תיעודית המעידה על מקור הטובין המיוצאים ועל זהותם. תדריך מיוחד של לשכת המסחר ירושלים ליצואנים.

 

תעודת מקור ( Certificate of Origin)  היא מסמך המונפק ומאושר על-ידי לשכת המסחר. המסמך משמש לפי תנאים שנקבעו באמנה בינלאומית מיוחדת כאישור וכראיה תיעודית המעידה על מקור הטובין המיוצאים ועל זהותם.
כאשר רק הבדיקה והחתימה של לשכת המסחר בגוף התעודה נותנות תוקף לתעודה ולנכונות הפרטים הרשומים בה. תעודות המקור מונפקות  אך ורק בעבור טובין הנמצאים במדינת ישראל. תעודת מקור נדרשת בשורה ארוכה של מדינות. בחלק מן המדינות האישור נדרש לגבי כל מוצר מיובא. בחלק אחר – רק לגבי סוגים מסוימים של מוצרי יבוא. גם באותן מדינות שהדרישה להמצאת התעודה אינה קיימת באופן פורמלי לגבי כל המוצרים, קורה לעיתים, שמסיבות שונות, היבואן עצמו מתנה בתנאי העסקה (או בכתב האשראי)  המצאת תעודת מקור.
 
 

 

מהם כללי מקור
 
מוצר נחשב  למוצר מקור ישראלי במקרים הבאים:
·   המוצר הופק כולו מחומר גלם מקומי.
·   המוצר הופק מחומר גלם מיובא, אך בתנאים מיוחדים כגון: חומר הגלם יובא תחת  פרט מכס אחר. (שינוי בפרט מכס פירושו שנוי באחת מ – 4 הספרות הראשונות של הפרט); המוצר עומד בתנאי ערך מוסף מסוימים.

מוצר לא יוכר כמוצר ישראלי, במקרים שעבר רק תהליכים בסיסים כגון:

·   שינוי אריזה, או אריזה חדשה.
·    מילוי פשוט של בקבוקים.
·    שינוי ו/או החלפת תווית, או סימן.
·    טיפול לצורך אריזה, יבוש, או קירור.
·     פעולות פשוטות של הרכבה.
·    ערבוב טובין.

אופן מילוי תעודת המקור
התעודה כוללת טופס מקור אחד ו- 4 העתקים שאחד מהם- הכחול- נשאר בלשכת המסחר. זאת לאחר הבדיקה ואישור הטופס.
להלן פירוט הסעיפים השונים של תעודת המקור ודרכי מילויים:
משבצת  1  –  במשבצת זו ימולא שם היצואן, היצרן  וכד’.
משבצת  2  –  משבצת זו נושאת את שם לשכת המסחר וכן מזהה את סוג העותק (מקור או העתק).
משבצת 3   –  במשבצת זו יש לפרט את שם הנמען וכתובתו. ניתן לרשום  To order במקרים מסוימים.
משבצת 4   –   כוללת את תיאור דרך המשלוח (באויר, בים וכד’).
משבצת 5   –  כוללת את פירוט הסימון שעל האריזה.
משבצת 6   –  כוללת את פירוט וסוג האריזה.
משבצת 7   –  כוללת את תיאור הטובין.
משבצת 8   –  כוללת את המשקל ברוטו.
משבצת 9   –  כוללת את מספר החשבון ותאריכו.
משבצת 10 – לשימוש לשכת המסחר.

הצהרת היצואן – הצהרת היצואן מופיעה בעותק החמישי של תעודת המקור (עותק כחול). בהצהרה זו מאשר היצואן, כי כל הפרטים שמסר הם נכונים. ללא מילוי ההצהרה וחתימת היצואן עליה, אין לשכת המסחר יכולה לאשר את תעודת המקור.

אישור מקור לסחורה זרה – ניתן להשתמש בתעודת מקור רגילה לאישור מקור לסחורה המיוצאת מישראל ואיננה תוצרת הארץ, עפ"י העניין. במקרה זה יש להקפיד על שינו מקור הסחורה מישראל לארץ המבוקשת. השינוי  יתבצע אך ורק בכפוף להמצאת המסמכים המפורטים הבאים  ללשכת המסחר ע"י היצואן:
רשימון יבוא או חשבון ספק המתייחס ליבוא הסחורה, או הצהרת היצואן על מקור הסחורה, חתומה ע"י מורשה חתימה בחברה. כל תעודת מקור חייבת להיות מלווה בהעתק החשבון המתאים Commercial Invoice). 

לשכת המסחר לא תאשר תעודת מקור בהעדר חשבון.
 
 
לפרטים נוספים יש לפנות למחלקת קרנה ואישורי מסמכים בסחר חוץ
טלפון: 02-6254333/4
או  כתבו תגובה  באתר
 
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים