חיפוש
 
לדף הבית >>     לשכת המסחר >>

מפרקים את החבילה

 

סוגרים את החברה בע``מ? לפני שתעשו זאת , הנה כמה טיפים קצרים מהמדריך של לשכת המסחר ירושלים.

 

חברה בע"מ שלא משלמים עבורה אגרה שנתית צוברת חובות וקנסות. למה לחכות למעקלים?
כדאי למהר לסגור אותה
.
חברה שלא משלמים עבורה את האגרה השנתית לרשם החברות היא "מפרת חוק".
מי שבבעלותו חברה בע"מ הרשומה בישראל, חייב פעם בשנה לשלם אגרת חברות.
הדבר נכון גם אם החברה אינה פעילה.

חברה עלולה לצבור חובות וקנסות על אי תשלום האגרה השנתית, ואלה מגיעים לעתים לסכומים גבוהים ביותר. על-כן, אין כל הצדקה להשאיר חברה בע"מ שאינה פעילה, וכדאי לסגור אותה כחוק בהליך של "פירוק חברה".

בשורה חשובה לבעלי חברה בע"מ שאינה פעילה:
רשם החברות יצא בהודעה רשמית, כי החל משנת 2011, ניתן לפרק (לסגור) :
חברת יחיד חברה בע"מ בבעלות אדם אחד שמחזיק במניות ומכהן גם כדירקטור יחיד בחברה במסלול מקוצר. הליך פירוק זה מומלץ לחברות שלא נרשמו ברשויות המס ולא נפתחו בעבורן חשבונות בנקים פעילים ו/או חברות שבבעלותן מעט מאוד נכסים ו/או התחייבויות ושהן בעלות כושר פירעון כלומר, שבאפשרותן לבצע מימוש כל הנכסים וסילוק כל ההתחייבויות תוך 6-4 חודשים.

  הימנעו מקנסות ומעיקולים מיותרים!
 פנו לעורך דין, שמתמחה בתחום ויודע כיצד לפעול במסגרת הליך פירוק החברה המקוצר, לצורך קבלת פטור   מתשלום חובות וקנסות, שנצברו על אי תשלום האגרה השנתית בתקופה שבה החברה לא הייתה פעילה.

חשוב לדעת בימים אלה ממש רשם החברות החל להעביר את ביצוע גביית החובות על אי תשלום האגרה השנתית לרשות האכיפה והגבייה שבמשרד המשפטים (לשכת ההוצאה לפועל). לא ניתן יהיה עוד לשלם את החובות באופן ישיר לרשם החברות. גביית החוב על-ידי המרכז לגביית קנסות, נעשית באמצעות הטלת עיקולים ובתוספת חיוב בהוצאות הגבייה.

*המאמר באדיבות עו"ד שחר זמלר ממשרד עורכי דין וגישור זמלר ושות’,מומחה בתחום תאונות דרכים נזיקין וביטוח, יועמ"ש ארגון    צהו"ב  ארגון הצמיגאים והבטיחות בישראל המאוגד בלשכת המסחר וניתן כשירות לחברי הלשכה.

מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי.

לקבלת חדשות, עדכונים שוטפים ומידע אטרקטיבי עבור העסק שלך,
הצטרפו לעמוד פייסבוק  ועשו לנו לייק. 

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים