חיפוש
 
לדף הבית >>     בריאות >>

האם בשר אדום אכן מזיק

 

דנית תושבת מודיעין שואלת: ”האם בשר אדום באמת מזיק וכמה כדאי לצרוך ממנו? עדיף לאכול עוף?” לתשובתה של הנטתורופתית המוסמכת בטינה ססמסקי, כנסו.

 

האם בשר אדום אכן מזיק

השואלת, דנית ממודיעין

האם בשר אדום באמת מזיק וכמה כדאי לצרוך ממנו? עדיף לאכול עוף?

 

תשובת המומחית:

שלום דנית,

המחלוקת סביב צריכת בשר בקר היא מאוד עכשווית!

האדם צורך בשר בקר מימי ימימה, אבל, הבקר של עד לפני שני עשורים אינו הבקר שאנו צורכים היום (כמעט כמו כל מוצר מזון אחר, לצערנו).

כיום, הבקר גדל בצפיפות ומקבל מזון יבש מדגנים בעיקר, להבדיל מעשב טרי שהוא המזון האידאלי לפרות.  לכן, הפרה אינה מקבלת את הערכים התזונתיים הנדרשים להתפתחות בריאה ותקינה ולכן אנו צורכים בשר שכבר אינו מכיל את הערכים האופטימליים ובנוסף, עם אחוזי שומן הרבה יותר גבוהים.  תוסיפי לזה את התרופות שהפרה מקבלת ושגם הם מועברות אלינו לדאבוננו...

יחד עם זאת, אני עדיין ממליצה על צריכת בשר בקר בכמות מתונה של 150-250 גרם פעם בשבוע עד פעם ב10 ימים.  הסיבה היא כי בשר בקר עשיר בערכים תזונתיים שאינם מופיעים בחלבונים אחרים או מופיעים בכמות מופחתת כגון קרניטין, קראטין, אווץ, ברזל, B12, B6, B3.  

בנוסף, אין שום מחקר בעולם שמוכיח באופן מוחלט שבשר בקר גורם למחלות.  שום מחקר.  כל המחלוקת היא סביב השערות בלבד. אומנם, ישנם כן מחקרים המעידים על קשר בין סרטן במעי הגס וצריכה מוגברת של בשר שהוכן על גחלים (על האש), לכן חשוב לא לחרוך את הנתח.

עוד המלצה, וגם היא על פי מחקר, רצוי מאות להמנע או לפחות להפחית משמעותית את הצריכה של בשר מהונדס כגון: נקניקים, נקניקיות, בשר מעושן.

ויש עוד סיבה מאוד חשובה שבגללה כדאי לאכול בשר: זה טעים כל כך!

ועכשיו לגבי העוף:  כל מה שאמרתי על תנאי גידול של הבקר חלים גם על עוף.לכן אני ממליצה על צריכת עוף שגדל חופשי וללא אנטיביוטיקה, כנ"ל הביצים, אם התקציב מאפשר, עדיף אורגני.

בשורה התחתונה: כדאי לגוון בין סוגי החלבונים - קצת עוף, קצת בקר, דגים 3 פעמים בשבוע ולשלב גם ביצים (2-3 ביום).

מקווה שעניתי לשאלה, את מוזמנת לפנות אלי בפרטי אם משהו אחר עולה.

 

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים