חיפוש
 
לדף הבית >>     אינדיגו, תוספי תזונה - רוזנה יונתנוב >>

מהו פרח אפונת הפרפר וכיצד הוא קשור למשקה האינדיגו

 

כותבת המאמר הינה רוזנה יונתנוב מאשדוד, משווקת מוצרי אינדיגו וגם מוצרים טבעיים נוספים.  פרח אפונת הפרפר, הידוע בצבעו הכחול העז, הוא הרבה יותר מצמח נוי יפהפה. הוא המקור הטבעי לפיגמנט הכחול המרשים שמעניק למשקה האינדיגו את צבעו הייחודי, וטומן בחובו סגולות בריאותיות מסקרנות.

 

בשנים האחרונות, עולם הקולינריה והמשקאות הבריאים אימץ בחום טרנד של צבעים טבעיים ומרתקים. אחד הכוכבים הבולטים בתחום זה הוא פרח אפונת הפרפר (Butterfly Pea Flower), ששמו המדעי הוא Clitoria ternatea. פרח טרופי יפהפה זה אינו רק תוספת אסתטית למנות ומשקאות, אלא גם המקור העיקרי למשקה הטרנדי המכונה "משקה האינדיגו".


פרח אפונת הפרפר: מהו הצמח המסתורי?

פרח אפונת הפרפר הוא צמח מטפס רב-שנתי ממשפחת הקטניות, שמקורו בדרום מזרח אסיה (הודו, תאילנד, מלזיה ועוד). הוא ידוע בעיקר בזכות פרחיו התכולים-סגולים העזים והבולטים, שצורתם מזכירה מעט איבר מין נקבי (ומכאן שמו הלטיני "Clitoria"). הפרחים הפכו למרכיב פופולרי במטבחים ובשיטות ריפוי מסורתיות במשך מאות שנים.

(חדר החדשות דרום: פורום לבעלי מוגבלויות. mcity)



מאפיינים בוטניים ושימושים מסורתיים:

  • צבע: הפיגמנט העיקרי המעניק לפרח את צבעו הייחודי הוא אנתוציאנין (Anthocyanin), נוגד חמצון רב עוצמה.
  • רפואה מסורתית: ברפואת האיורוודה והרפואה הסינית המסורתית, פרח אפונת הפרפר (שם נפוץ נוסף: Blue Ternate או Asian Pigeonwing) משמש לטיפול במגוון מצבים, כולל שיפור זיכרון, הפחתת מתח, שיפור ראייה, וכתרופה אנטי-דלקתית.
  • קולינריה מסורתית: במדינות כמו תאילנד ומלזיה, הפרחים משמשים באופן מסורתי לצביעת אורז (כמו מנת "נאסי קרבו"), קינוחים, ומשקאות חמים וקרים.

הקשר למשקה האינדיגו: הקסם מתרחש במגע עם מים

הקשר בין פרח אפונת הפרפר למשקה האינדיגו הוא ישיר ומרתק: הפרח הוא המקור היחיד כמעט לצבע האינדיגו הטבעי והבוהק של המשקה.

כאשר משרים את פרחי אפונת הפרפר (טריים או יבשים) במים חמים או קרים, הם משחררים במהירות את האנתוציאנינים שלהם, והמים מקבלים גוון כחול עז ובוהק. זהו "משקה האינדיגו" בגרסתו הטהורה ביותר.

הפלא הכימי: שינוי הצבע בהתאם ל-pH אחד המאפיינים המרתקים של משקה זה הוא יכולתו לשנות את צבעו בהתאם לרמת החומציות (pH) של הסביבה:

  • כחול: במצב ניטרלי או בסיסי (pH 7 ומעלה), המשקה נשאר בצבע כחול-אינדיגו עמוק.
  • סגול/ורוד: כאשר מוסיפים חומר חומצי, כמו מיץ לימון או ליים (המכילים חומצה ציטרית), רמת ה-pH יורדת, והאנתוציאנינים מגיבים ומשנים את צבע המשקה לכחול-סגול, סגול, ואף לוורוד-ארגמן, בהתאם לכמות החומציות. תופעה זו הופכת את המשקה לאטרקטיבי במיוחד בקוקטיילים ובמשקאות מעוצבים.


פופולריות מודרנית ויתרונות בריאותיים נטענים:

הפופולריות של משקה האינדיגו בעולם המערבי עלתה בזכות שילוב של גורמים:

  • אסתטיקה: הצבע המרהיב והיכולת לשנות גוונים הופכים אותו ללהיט ברשתות חברתיות ובבתי קפה טרנדיים.
  • "טבעי ובריא": הוא משתלב היטב במגמה של צריכת מזון טבעי, "נקי" ופונקציונלי.
  • יתרונות בריאותיים נטענים: המשקה משווק לעיתים קרובות עם טענות ליתרונות כמו שיפור העור והשיער, תכונות נוגדות חמצון, נוגדות דלקת, שיפור זיכרון והרפיה. חשוב לציין שרבות מהטענות הללו עדיין בחיתוליהן המחקריים בבני אדם, ודורשות מחקרים נוספים לאישוש מלא.


(אינדיגו משקה אנרגיה - הראיון בוואלה. mcity)


לסיכום,
פרח אפונת הפרפר הוא לא רק צמח יפהפה אלא גם המקור העיקרי לצבעו העשיר והמסתורי של "משקה האינדיגו". יכולתו לשנות צבע בהתאם לחומציות הופכת אותו למרכיב קולינרי מבוקש, בעוד שתכונותיו נוגדות החמצון מעניקות לו נופך של בריאות. הוא מהווה דוגמה נהדרת לאופן שבו הטבע מספק לנו לא רק יופי אלא גם רכיבים בעלי פוטנציאל תזונתי ורפואי.

(חלק מהמידע, נכתב בעזרת תוכנת AI של גוגל)

יש לכם עוד שאלות לרוזנה יונתנוב, אינדיגו תוספי תזונה? כנסו!

 המיניסייט  בחזרה לאתר שלי  054-6580307 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים