חיפוש
 
לדף הבית >>     מכבי - רשת מרפאות >>

   חיוני כמו מים:  איך להתמודד עם איום ההתייבשות בגיל השלישי?

 

מעבר לטיפים האלו, חשוב לשים לב לאותות המצביעים על חוסר בנוזלים ולהיות ערניים לשינויים בהתנהגות או במצב הרוח של הקשישים בסביבתנו. הקפדה על המלצות אלו עשויה להקטין את הסיכון להתייבשות ולשמור על בריאותם ואיכות חייהם של הקשישים בסביבתנו.

 

רשמית הקיץ מגיע אלינו בעוד כמה ימים, אך הימים החמים כבר מזמן כאן, ועם גלי החום המתמשכים,אוכלוסייה מסוימת בחברה עומדת בפני סיכון משמעותי לבריאותה - הקשישים. עם גילם המתקדם ומצבם הרפואי הדינמי, מוגברת החשיפה שלהם לסכנות הקשורות בהתייבשות, מצב שיכול להסתיים בתוצאות קריטיות.

התייבשות היא מצב שבו האדם מאבד יותר נוזלים מאשר הוא מקבל, דבר המוביל לשינויים פיזיולוגיים שעלולים להסתיים במכת חום, הפרעות בהכרה, ואף סכנת חיים. הגורמים העיקריים להתייבשות בקרב הקשישים כוללים ירידה בתחושת הצמא, קושי בווסת חום גוף ותרופות המשפיעות על מאזן הנוזלים והחום בגוף.

זיהוי מוקדם של סימני התייבשות עשוי להציל חיים. סימנים אלו כוללים עור יבש וסמוק, צמא, דופק מוגבר, כאב ראש, סחרחורת, ובמקרים חמורים יותר – הפרעות בהכרה ותסמיני מכת חום.

מניעת התייבשות כוללת הקפדה על שתיית מים רבה (בהתאם להנחיות הרופא), שהייה במקומות מוצלים וממוזגים בימים חמים, והימנעות מפעילות פיזית קשה בשעות החמות של היום. רצוי להימנע מיציאה מהבית בשעות החמות 10:00-18:00 חשוב להדגיש את הצורך באכילת מזון מאוזן, הכולל פירות וירקות המספקים נוזלים, ולהימנע ממזון חריף ומלוח שעלול לגרום לאיבוד נוזלים נוסף. 

במקרה של התייבשות, חשוב לטפל בה מיד על ידי שתיית מים במנות קטנות (על מנת לא להכביד על מערכת העיכול ולמנוע הקאה), אכילת מאכל מלוח כגון בייגלה או קרקר  לצורך החזרת מלחים לגוף,  מנוחה מוחלטת, ובמקרים של התייבשות חמורה – פנייה לטיפול רפואי מיידי.

מעבר לטיפים האלו, חשוב לשים לב לאותות המצביעים על חוסר בנוזלים ולהיות ערניים לשינויים בהתנהגות או במצב הרוח של הקשישים בסביבתנו. הקפדה על המלצות אלו עשויה להקטין את הסיכון להתייבשות ולשמור על בריאותם ואיכות חייהם של הקשישים בסביבתנו.

כתבה: סוניה  גופמן, אחות מכבי שירותי בריאות

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים