חיפוש
 
לדף הבית >>     סתיו כהן, דיני משפחה ונזקי גוף, אשקלון >>

מהו הסכם שלום בית ומהי חשיבותו

 

מה ההבדל בינו לבין חוזה גירושין? על כך ועוד בטור הבא...

 

הסכם שלום בית לחלופין גירושין –

אפילו הכותרת של ההסכם נראית סותרת את עצמה, על מה בעצם אנחנו מסכימים- שלום בית או גירושים?

זוגות נשואים רבים נמצאים במשבר משמעותי, אך הם אינם בטוחים שהם רוצים להתגרש.

הרבה פעמים, חשש כלכלי או אחר של אחד הצדדים, או שניהם מונע מתן הזדמנות נוספת לקשר.

עריכת הסכם שלום בית לחילופין גירושין מהווה פתרון אידיאלי לסיטואציה הזו.

מהו למעשה ההסכם הזה?

ההסכם מורכב משני חלקים:

החלק הראשון עוסק בשלום הבית, כאן אנחנו מגדירים את הפעולות שיבצעו בני הזוג לשיקום הקשר ביניהם ולמשך איזו תקופה (בד"כ התחייבות לטיפול זוגי).

בנוסף נתייחס להתנהלות הכלכלית בתקופת שלום הבית שהוגדרה : שימוש בחשבון המשותף, מה יעלה בגורל הרכוש והכספים שנצברו בתקופה זו אם שלום הבית לא יצלח וכדומה.

החלק השני עוסק בגירושין ומהווה למעשה הסכם גירושין בין הצדדים, אשר ייכנס לתוקפו במצב בו שלום הבית לא מחזיק מעמד והצדדים מחליטים על פירוד.

מה היתרונות של הסכם זה?

ראשית, בני הזוג מקבלים הזדמנות אמיתית לשיקום הקשר, ללא חשש מפני אינטרס כלכלי או אחר.

שנית, אם נסיונות השיקום נכשלים, אז יש להם הסכם גירושין לכל דבר ועניין אותו יוכלו להפעיל בדרך כלל ללא צורך בפניה נוספת לערכאות השיפוטיות.

מעבר לזה, בגלל שההסכם נערך כשהצדדים עדיין שוקלים המשך חיים משותפים, תנאיו בד"כ הוגנים יותר לשני הצדדים מתוך התחשבת הדדית.

יש לכם עוד שאלות לסתיו כהן, דיני משפחה ונזקי גוף? כנסו!

054-7745264 stavadv@gmail.com

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים