האם הזכות לפרטיות חשובה גם בקיום מערכת יחסים זוגית
האם לכל בן זוג צריך להיות סיסמא בפלאפון, במחשב, באתרים השונים כמו פייסבוק ואינסטגרם שהבן זוג השני לא צריך לדעת עליה? או שהכל צריך להיות גלוי? ומה קורה אם בן הזוג רוצה פרטיות והצד השני רוצה פתיחות? איך פותרים את ההתנגשות הזו? על כך ועוד בטור הבא...
יש שאלות בזוגיות שאולי היינו רוצים שהתשובה להן תהיה ברורה וחד משמעית, כמו "כן" או "לא". העניין שכמעט אין תשובות חד משמעיות כאלה. הקונפליקט שאת מתארת פה יכול להיפתר על ידי שיח תקשורתי פתוח וכנה. בשיחה הזו, שרצוי מאוד שתהיה עם לב פתוח ואמפתיה, יוכלו בני הזוג להסביר למה: למה חשוב לצד אחד, במקרה הזה לבעלך, לשמור על סיסמא סודית? על איזה צורך זה עונה? ייתכן שהצורך הרגשי שלו הוא בפרטיות ובמקום שיהיה רק לעצמו.
ואת? האם הצורך שלך נובע מתוך רצון לחזק הרגשה של אמון וביטחון? ככל שתהיו יותר גלויים ותשתפו בצרכים ובפחדים שלכם, כך הקרבה ביניכם תוכל לגדול.
במקרים שצד אחד מרגיש מעורער במיוחד, כי נניח, עולה חשש עמוק מבגידה והדבר הזה מייצר חוסר שקט וביטחון, הצד שמתעקש לפרטיות יצטרך לבוא לקראתו ולוותר על הסודיות, מפני שכאשר צרכים מהותיים כמו ביטחון ואמון מתערערים, היסודות של הקשר הזוגי נסדקים. אם למרות הקושי הצד שמעוניין בפרטיות מרבית נאטם ומתבצר בעמדתו, הדבר לא יכול לאפשר לקשר בריא לשגשג.
ישראל עובדיה
הדרך לאהבה- תקשורת זוגית רב מימדית
יש לכם עוד שאלות לישראל עובדיה? כנסו!
0522388423