חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

קבלת החלטות נבונה באמצעות פסיכותרפיה

 

האם תחום הפסיכותרפיה יכול לסייע בקבלת החלטות מדויקת ונכונה בתחום הזוגי? אם כן באילו כלים וכיצד? על כך בכתבה הבאה...

 

נושא זה חשוב מעצם היותו נוגע בשילוב מספר סוגיות. האחת היא סוגית קבלת החלטות, השניה נוגעת לתחום הזוגי והשלישית היא לגבי מהות טיפול פסיכותרפיה. סוגיה נוספת עולה מתוך הניסוח של השאלה ומתייחסת לצורך בדיוק ההחלטות.

אתחיל מהשורה התחתונה ואומר שהתשובה הכללית היא כן, זה אפשרי. אפשר בטיפול פסיכותרפיה למצוא את מהות ההתלבטות ולזהות את הצרכים הרגשיים העכשוויים שלך. מתוך כך, בשילוב בין עבודה מעמיקה על דפוסי התמודדות הייחודיים שלך וחיזוק הבטחון העצמי, להרחיב וללמוד דרכי התמודדות נוספות שמתוכן תוכל למצוא את היכולת לקבל החלטות ולקחת עליהן אחריות.

חשוב לציין שבפסיכותרפיה בגישה ממנה אני מגיעה ואותה מביאה לחדר הטיפול -  פסיכולוגית האינדיבידואל (או בשמה המוכר יותר, התיאוריה האדלריאנית), המטפל אינו מייעץ למטופל ובוודאי לא מקבל החלטות עבורו. התהליך הטיפולי מכוון לקידום היכולת של האדם לקבל בעצמו את ההחלטות ובעיקר את האחריות על ההחלטות מתוך אמונה ביכולתו להתמודד עם ההשלכות באשר הן.

כולנו מקבלים החלטות על בסיס יומיומי ולמעשה בכל רגע כמעט. רוב ההחלטות ביומיום הן אוטומאטיות ובד"כ לא מוקדש להן זמן או מחשבה מעמיקה. ההחלטות שהאדם תופס כמשמעותיות והרות גורל הן אלה שמעלות את סוגית קבלת ההחלטות למודעות.

לכל אדם הדרכים הייחודיות לו לקבל החלטות – יש המקבלים החלטות באופן ספונטאני מתוך "תחושת בטן", יש שפונים להתייעצויות עם אנשים אחרים כדי לשמוע מתוך דעתם הכללית או הניסיון האישי שלהם, יהיו מי שיחפשו תשובות בלימוד מעמיק של הנושא. ישנן גם דרכים שהן טכניות לכאורה, כאלה ששמות את היתרונות והחסרונות של כל החלטה, אלה מול אלה. יחד עם זאת, רשימת הנתונים, הקיטלוג כיתרון או חסרון וכמובן המשקל שניתן לכל נתון מושפע מהתפיסות הסובייקטיביות והצרכים הרגשיים של האדם עצמו. משום כך, כל תהליך קבלת החלטות הוא אינדיבידואלי ואין שניים להם ההחלטה תהיה מדוייקת באותה מידה.

פניה לטיפול פסיכותרפיה פרטני, גם כשהנושא הוא קבלת החלטות בתחום הזוגי, תאפשר לך תהליך הבנה ומודעות לצרכים הרגשיים האישיים שלך, תתן מקום לברור היסטוריה של קבלת החלטות בתחום הזוגי וגם בתחומים אחרים והבנת המקור להתלבטויות הספציפיות בהווה. בסופו של דבר תוכל לקבל החלטות שיהיו נכונות עבורך מתוך בטחון בחוזקות שלך ואמון שלך ביכולתך להתמודד עם כל מה שההחלטה תביא איתה. 

מאחלת לך תובנות משמעותיות והצלחה בדרך לקבלת החלטות נכונה עבורך.

בברכה

שירה רות הרפז – פסיכותרפיה פרטנית, הדרכה והנחית קבוצות

טלפון: 052-2784639

https://shirarutherapy.co.il/

יש לכם עוד שאלות לשירה רות הרפז פסיכותרפיה? כנסו!

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים