חיפוש
 
לדף הבית >>     כלכלה עסקים וקריירה >>

כיצד להפוך מעוסק פטור למורשה

 

עומדים בקו התפר שבין עסק פטור לעסק מורשה ותוהים מהם היתרונות והחסרונות? הכתבה הבאה תעשה לכם סדר, כנסו!...

 

אני מנהל עסק בתחום השיעורים הפרטיים. ההיקף ההכנסות שלי גדל כל העת וייתכן ובקרוב אצטרך לעבור מעסק פטור למורשה. האם בתחום העיסוק שלי זה משתלם בכלל?הבנתי שיש עסקים שכדאי שישארו בטווח העסק הפטור... מה זה ידרוש ממני? האם אצטרך לחייב את לקוחותיי במע”מ? אשמח להבהרה רחבה בנושא ללא בקיא בענייניים כמוני, תודה!

שאלה מ צ ו י נ ת שמאירה נקודות חשובות, והשיקולים שאתה מעלה מאד רלוונטיים להיערכות של מעבר מעוסק פטור למורשה. התשובה הקצרה מתחלקת בעצם לשני חלקים עיקריים:
עקרוני שלך:
1. האם יש אופציה? האם אתה יכול לעצור/להגביל את הכנסותיך, האם אתה רוצה להגביל את הכנסותיך? האם זוהי מחייתך, או הכנסה משנית?  נשמע שאתה מצליח – מה הכיוון?
החלק הכספי:
2. העלאת מחירים – אכן תצטרך לגבות מע"מ. 100 ₪ יהיה שווה 85 ₪ כהכנסה...או 117 במקום 100 ₪.
3. קיזוז מע"מ – כמה הוצאות עסקיות כבר יש בתחום העיסוק שלך? לא הרבה.

4. דיווחים לרשויות, ומחיר. נכון, הרבה יותר מחויבות, אבל זה ממש עסק... איפה אתה רוצה להיות?

ולפירוט -

  • הגבלת הכנסות? במקרה שלך יש לשאול גם – האם יש לך אופציה? בשנת 2021, "עוסק פטור" מוגבל להכנסות עד 99,893 ₪. אם אתה נמצא "על התפר", האם אתה יכול כעת "לעצור" את הכנסותיך, כדי לא לעבור את הסכום? אנחנו רק באוגוסט, יש עוד 4 חודשים לשנה, ועדיין לא התחילו הלימודים.   אולי עדיף להתמודד עם שינוי הסטטוס, מאשר להפסיק לתת שעורים לתלמידיך, ואולי יש לך עוד אפיקים...?

תעשה תחזית יסודית ואמיתית להכנסותיך להמשך השנה, וגם הלאה...

  • גביית מע"מ - עליית מחירים? עוסק פטור אינו עובד עם מע"מ – אינו מחייב מע"מ מהלקוחות. עוסק מורשה מחייב 17% יותר.
    לדוגמא – שעור פרטי של עוסק פטור יעלה 100 ₪, ואותו השיעור אצל עוסק מורשה יהיה 117 ₪. או שאתה תספוג חלק מהתוספת. זה מאד תלוי בלקוחות ושוק ואופי (לקוח קצה תמיד ישא בעומס המע"מ, לכן בעבודה מול אנשים פרטיים זה בהחלט שיקול).

  • "להרויח את קיזוז המע"מ

"יתרון" של עוסק מורשה הוא קיזוז המע"מ מהוצאותיו. אבל כמורה פרטי, מהן הוצאותיך? המע"מ בשוטף ממש בקטנה, ואם נגיד שהיתה רכישה גדולה של מחשב ב4000 ₪ - המע"מ הוא רק 680 ₪... אין לך רכישת ציוד או חומרי גלם... עוסק פטור אינו עובד עם מע"מ – אינו מזדכה על מע"מ של הוצאות (וכאמור אינו מחייב מע"מ בהכנסה).

  • "טירחה" של דוחות והנהלת חשבונות ...

עוסק פטור חייב רק 2 דיווחים לרשויות בשנה ("הצהרת עוסק פטור" ו"דוח שנתי"). הוא יכול לבד (אני מאד לא ממליצה, כי אין לו ידע לחישוב מיסוי מיטבי, זה לא המקצוע שלו,  ויכול רק לפגוע, לכל דבר קטן מול הרשויות). טיפול של מייצג בעוסק פטור יעלה 1000-2500 ₪ לשנה, תלוי בפרטים. 
עוסק מורשה חייב בדיווח דו-חודשי (6 פעמים בשנה) לכל הרשויות – מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי) שכוללים את כל ההכנסות וההוצאות, שנובע מהנהלת חשבונות שוטפת, זה אומר התנהלות שוטפת, וגם דוח שנתי למס הכנסה. העברת חומר שוטף למנהל חשבונות (פיזית או ממוחשב, אנחנו במשרד עובדים עם מערכות אינטרנטיות "מופחתות נייר".. יש הרבה אופציות) מאד לא מומלץ לבצע באופן עצמאי. טיפול של מייצג בעוסק מורשה יעלה 2500-5000 ₪, שוב – תלוי בפרטים.

אשמח לסייע בנקודות האישיות כמובן,

שולמית נוי            08-9150505

משרד רו"ח חן נוי  www.noycpa.co.il

יש לכם עוד שאלות לשולמית נוי החזרי מס הכנסה? כנסו!

 f    הפייסבוק שלי -    05226505456

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים