חיפוש
 
לדף הבית >>     נדלן מקומי >>

ירידה במספר הנכסים החדשים המוצעים להשכרה

 

 ירידה במספר הנכסים החדשים המוצעים להשכרה מידי שבוע. ירידה בביקוש לדירות בתל אביב רבתי - שכר הדירה בתל אביב יורד במעל מ  5%. בערים: ראשון, רחובות, פתח תקוה, ירושלים וחולון, הנתונים משתנים, כלפי מטה או מעלה.

 

משבר הקורונה משפיע רבות על המשק במגוון תחומים, ביניהם גם על שוק שכירויות הדירות, לאו דווקא כפי שהיינו מצפים. נתוני חברת WeCheck, (חברת Fintech ישראלית חדשנית בניהולו של רמי רונן ובבעלות יד2 וישראכרט המספקת לבעלי נכסים אפשרות להכיר את הדיירים וכן לרכוש ערבות מלאה לשכר הדירה או לקבל את שכר הדירה לשנה מראש), חושפים כי מחירי שכר הדירה ירדו בתל אביב רבתי ועלו במרבית האזורים האחרים בחודשי ינואר, פברואר ובחצי מחודש מרץ שכר דירה ממוצע בתל אביב היה כ 6000 שח ובשאר הארץ כ 3800 שח. אלא שמאז פרוץ המשבר והחמרת תנאי הסגר והבידוד בארץ, (החל מה- 15 למרץ) שכר הדירה הממוצע בתל אביב ירד ל 5560 ש"ח (ירידה של כ 5.5 אחוז) אבל בשאר הארץ  הוא דווקא עלה לכ- 4000 ₪ - עליה של כ 5 אחוז. כל המספרים מתייחסים לשכר הדירה המבוקש על ידי משכירי דירות בתקופות הללו.

פחות דירות מוצעות

עוד עולה מנתוני החברה כי החל מהשבוע השני של מרץ ועד לסוף השבוע שעבר השוק נמצא במגמת ירידה מתמדת במספר הנכסים החדשים המוצעים להשכרה מידי שבוע  - ירידה של 7.3% בשבוע של ה-8, 9.5% בשבוע של 15, 14% בשבוע של ה-22). שינויים אלו אינם אחידים בכל אזורי הביקוש השונים. להלן טבלה המייצגת את השינויים באזורי הביקוש המרכזיים בתקופה זו (השינויים המוצגים באחוזים מול ממוצע אזורים אלו בחודשים ינואר ופברואר):

ניתן לראות כי בתל אביב - אזור הביקוש מספר אחד בישראל, מתאפיין בגידול מהותי בהיצע הדירות. וקיטון משמעותי בביקושים -  קיימים לכך מספר הסברים:

  1. העברתן של דירות אירוח (AIRBNB) לדירות מגורים למול ההתמעטות של הדיירים הפוטנציאליים
  2. דיירים שמוציאים את הדירות שלהם לשוק בטרם הסתיים החוזה . היציאה של צעירים רבים לחל"ת שבוחרים לחזור לגור אצל הוריהם מייצרת היצע  גדול וירידה בביקושים עוד עולה מהטבלה כי חיפה "מתנהגת" הפוך מתל אביב, ירידה בהיצע הדירות ועליה משמעותית בביקוש של הדיירים. רמת גן מתנהגת כמו תל אביב ולהן מאפיינים דומים לעומת ירושלים וחיפה שמתנהגות דומה. מכך עולה כי ההשפעה של משבר הקורונה על השוק מתבטאת באופן חזק יותר במרכז לעומת הפריפריה כאשר השינוי הגדול ביותר הוא בתל אביב.

 

 

ומה הלאה?

לפי ההערכות החברה השוק עדיין לא סיים את מהלך הכיווץ ואנו כנראה נראה ירידה של בין 40-50% בהיצע הדירות כאשר ההתמקדות תהיה בדירות זולות במקומות בהן אין לדיירים אלטרנטיבה. למול זאת עם התחלת היציאה מתקופת הסגר אנחנו מניחים השוק יהיה מהראשונים להתאושש, כל אותם דיירים ובעלי דירות שהמתינו, לא יוכלו להמתין עוד ותהיה קפיצה משמעותית בפעילות. בתקופה זאת תהיה חשיבות עצומה לאפשרות לקבל מימון וביטחונות מתאימים לעסקאות ההשכרה מאחר ויקח זמן עד אשר כל מי שיצא ממעגלי העבודה יחזור באופן מלא ורמת הסיכון של בעלי הדירות תגדל משמעותית.

על Wecheck

WeCheck הינה חברת Fintech ישראלית בניהולו של רמי רונן ובבעלות יד2 וישראכרט. החברה פיתחה שירות חינמי וחדשני המספק לבעל הבית דו"ח פרופיל אישי כלכלי ומשפטי על השוכר הפוטנציאלי שלו, למען כינון שקיפות מלאה בין הדיירים הפוטנציאלים לבעלי הנכסים וכן מציעה מגוון של מוצרים פיננסים ביניהם ערבות ייחודית וייעודית להבטחת שכר הדירה וכן אפשרות לקבלת שכר הדירה השנתי בתשלום אחד מראש.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים