האם כדאי להימנע מאכילת תפוחי אדמה
תפוחי אדמה נחשבים לפחמימה ריקה שאינה מטיבה איתנו בשום צורה או שזו סתם סטיגמה?ולמה לסוכרתיים עדיף להימנע מלאכול אותם? תשובות לשאלות אלו ועוד - בטור הבא...
חשוב להבין שתפוחי אדמה שייכים למשפחת הסולניים.
**אצל סולניים בקליפה יש רעלן שניקרא סולנין. הרעלה מעודף סולנין גורם ל:
כאב ראש
בחילה
הקאות, דלקת מפרקים
בעיות מפרקים
בעיות במערכת העצבים.
הכבד יודע לפרק סולניים, הבעיה תהיה אצל מי שחולה במחלות כרוניות (בגלל תרופות),
מי שחולה במחלות פרקים, או חומצה בקיבה (אולקוס/הליקובטור).
יתרונותיו של תפוח-האדמה:
ספק טוב של אנרגיה – עמילן. עשיר באשלגן, מעט נתרן.
מתאים ללחץ דם, בצקות.
חשוב לבריאות העצם.
מסייע למניעת לחץ דם מחלות לב.
מגנזיום - הורדת לחץ דם
סוכרת.
PMS תסמונת כאבי מחזור.
B6.
חסרונות:
אינדקס גליקמי מאוד גבוה.
תפוח אדמה כJunk Food - - דבר מזעזע.
מעורר גדילת תאים – מעודד סרטן.
שיטת הבישול קובעת את האינדקס הגליקמי:
דוגמה: עדיף תפוח אדמה באידוי ולא בתנור.
טמפרטורה של 100 מעלות עושה עבודה יותר טובה (חשוב לערבב, אם עושים בתנור, עם בטטה/ירקות שורש).
כמו כל דבר בחיים חייבים להסתכל משני הצדדים של המטבע ולהבין את הצרכים, ועל פי כך לפעול.
יש לכם עוד שאלות ללוסי רבין, נטורופתית ותזונה טבעית? כנסו!
058-5430091
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |