חיפוש
 
לדף הבית >>     תוכן שיווקי - best link >>

כאבים בזמן ההיריון - מה משמעותם?

 

היריון הוא נס אמיתי, אך הוא עשוי להביא עמו מגוון של תחושות פיזיות לא נוחות כמו כאב. הבנה של סוגי הכאב השונים שנשים עשויות לחוות בזמן ההיריון היא חיונית עבור אימהות לעתיד וגם עבור אנשי הרפואה המטפלים בהן. במאמר זה נבחן את סוגי הכאבים הנפוצים בזמן ההיריון ונבין מהי משמעותם וכיצד ניתן להתמודד עמם בצורה הטובה ביותר

 

היריון הוא נס אמיתי, אך הוא עשוי להביא עמו מגוון של תחושות פיזיות לא נוחות כמו כאב. הבנה של סוגי הכאב השונים שנשים עשויות לחוות בזמן ההיריון היא חיונית עבור אימהות לעתיד וגם עבור אנשי הרפואה המטפלים בהן. במאמר זה נבחן את סוגי הכאבים הנפוצים בזמן ההיריון ונבין מהי משמעותם וכיצד ניתן להתמודד עמם בצורה הטובה ביותר.

כאבים ברצועות הרחם

כאבים ברצועות הרחם הם בין הכאבים הנפוצים ביותר בזמן ההיריון. ככל שהרחם מתרחב, רצועות הרחם נמתחות כדי לאפשר תמיכה. מתיחה זו עשויה להביא להופעת כאב עמום או חד בבטן התחתונה או באזור המפשעה. כאב זה לרוב יופיע בעת ביצוע של תנועות פתאומיות. באמצעות תרגול של מתיחות עדינות, הנחה של קומפרסים חמים על האזור ושמירה על יציבה נכונה, ניתן יהיה להקל על המצב. עם זאת, עם מצב זה נמשך לאורך זמן ואליו מתלווים תסמינים נוספים, תמיד כדאי להיוועץ ברופא. 

כאבי גב

כאבי גב גם הם נפוצים מאוד במהלך ההיריון, לרוב בשל שינויים במשקל וביציבה. שינויים הורמונליים אשר גורמים להרפיה של הרצועות והמפרקים כהכנה ללידה יכולים לתרום לכך גם כן. שמירה על יציבה נכונה, נעילה של נעליים תומכות, שימוש בכריות היריון והקפדה על ביצוע פעילות ספורטיבית קלה, כמו יוגה להריוניות או שחייה, יכולים לסייע בהפגת הכאב. בנוסף, עיסוי הריוני וטיפולי פיזיותרפיה יכולים לסייע גם כן אם את חווה כאבי גב עקשניים. 

כאבים באגן

מצב זה מאופיין בתחושת אי נוחות באזור האגן. התחושה יכולה לנוע מקל לקשה והיא עשויה להיגרם בשל מספר גורמים, כמו שינויים הורמונליים, חוסר איזון של מפרקי האגן או עומס על רצפת האגן. תרגילים קלילים כמו תרגילי קיגל, יכולים לסייע בהפגת התחושה. ישנה גם אפשרות להשתמש בעזרים חיצוניים כמו חגורות תמיכה. התייעצות עם איש מקצוע מתחום הרפואה או פיזיותרפיסטים יכולה לאפשר לך לקבל את הסיוע הטוב ביותר במקרה זה. 

מיגרנות

גם מיגרנה בהריון היא מצב די נפוץ. מיגרנות הן כאבי ראש חזקים המאופיינים בתחושה של פעימות, לרוב בצד אחד של הראש. ישנן נשים אשר יחוו מיגרנות בפעם הראשונה במהלך ההיריון, בעוד שאחרות עשויות לגלות שהמיגרנות שלהן יחמירו או דווקא יפחתו. השינויים ההורמונליים והשינויים בזרימת הדם במהלך תקופה זו תורמים להופעת המיגרנות. ההתמודדות עם מיגרנות בזמן זה יכולה להיות מאתגרת בשל מבחר מצומצם יותר של תרופות בהן ניתן להיעזר. גישות לא רפואיות כמו מנוחה בחדר חשוך, קומפרסים קרים, טכניקות הרגעה וזיהוי של גורמים אשר יכולים לעורר את המיגרנה יכולים לסייע בהתמודדות עם הסימפטומים השונים. 

כאב סיאטי

כאב סיאטי מאופיין בתחושת כאב חדה המועברת לאורך העצב הסיאטי. הרחם הגדל והשינויים ההורמונליים יכולים ליצור לחץ על העצב הסיאטי, כך שתיווצר תחושת כאב, נמנום או עקצוץ באזור הגב, הישבן והרגליים. ההתמודדות עם מצב זה יכולה להיעשות באמצעות תרגילי מתיחות קלים, יוגה, יציבה נכונה ועוד. גם כאן ניתן להיעזר באנשי מקצוע מתאימים אשר יוכלו לסייע במציאת פתרונות מתאימים, כדי להקל על האם בתקופה זו. 

לסיכום, הבנה וניהול נכון של סוגי הכאבים השונים שעשויים להופיע במהלך ההיריון הם חלק חשוב מיצירת איכות חיים גבוהה בקרב אימהות מצפות. הכרות עם הסוגים השונים ומציאת גורמים עמם ניתן להיוועץ בנוחות, יכולה לאפשר ניווט נוח וקל יותר של התהליך הקסום הזה. כך, ניתן יהיה להפחית תחושות של חוסר נוחות וניתן יהיה להעצים את ההנאה מהשלב המרגש והמיוחד הזה בחיים. 

 קרדיט תמונה: pexels

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים