חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות מודיעין והסביבה >>

להרגיש חלק מהמשפחה הגרעינית

 

אילו כלים מתחום הפסיכותרפיה יכול לסייע בקבלת הערכה מצד הקרובים לנו ולהרגיש עימם בנוח כאשר המציאות מוכיחה אחרת? על כך ועוד - בכתבה הבאה...

 

אני בן 38, לאחרונה אני מרגיש לא טוב דוקא כשאני בבית עם המשפחה שלי. בעבודה אני מרגיש בטוח בעצמי ומרגיש שמעריכים אותי ודוקא בבית אני מרגיש שקוף ולפעמים אפילו מיותר. איך אני יכול לגרום למשפחה שלי להבין שאני חלק מהמשפחה ושלא נעים לי להרגיש ככה?

סוגיה זו קשורה למעשה לאיזון בין מעגלי החיים. כולנו מתפקדים ביומיום בשלושה מעגלים עיקריים - משפחה/ זוגיות, עבודה וחברה. הקושי שאתה מתאר בשאלתך קשור לשניים מהמעגלים האלה, כאשר במעגל העבודה אתה מתפקד ופועל באופן שמאפשר לך להרגיש משמעותי ובעל ערך בעוד שבמעגל המשפחתי משום מה זה לא עובד. הפער הזה בהרגשה באמת יוצר תחושות לא נעימות ומאד טבעיות. חשוב לומר, שאנשים רבים מרגישים כך במעברים ממעגל חיים אחד לאחר.  

המחשבה שבעבודה אתה מוערך מאד ובבית מרגיש לא מספיק מוערך יוצרת באופן טבעי את הציפיה שבני המשפחה יפעלו אחרת (במילים ו/או במעשים) כדי שאתה תוכל להרגיש יותר טוב במסגרת המשפחתית. זהו רצון לגיטימי ומובן אלא שזה רק חלק קטן מהפתרון. השינוי האמיתי יבוא מתוך שינוי ההתנהלות שלך, שיביא בעקבותיו גם שינוי בהתנהלות של האחרים. למה הכוונה? 

כעיקרון, הרגשת הערך והמשמעות נוצרת מכך שהסובבים רואים בעין יפה, מעריכים ומוקירים משהו שאנחנו עושים באופן אקטיבי. כלומר, כדי לקבל הערכה אנחנו אמורים לעשות משהו שנותן ערך מוסף לסובבים ומותאם לצרכיהם. אני משערת שאתה עובד ומשקיע במקום עבודתך ותורם שם מהיכולות המקצועיות והבין-אישיות שלך לטובת ביצוע התפקיד שלך על הצד הטוב ביותר. ההשקעה הזו ראויה להערכה שאכן מגיעה ועל כן אתה מצליח להרגיש מוערך, ראוי ומשמעותי במקום העבודה. אני גם משערת שחלק מההשקעה שלך בעבודה קשור לרצון שלך לתרום באופן משמעותי לכלכלת המשפחה וסביר להניח שמשפחתך מעריכה את התרומה הזו מאד.

היכולות הללו שאתה כנראה משתמש בהן בהצלחה במקום העבודה הן שלך ו"הולכות" איתך לכל מקום כולל גם במעגל המשפחתי. מודעות ליכולות האלה יכולה לאפשר לך להשתמש בהן ביחסיך עם בני המשפחה ומכאן יש סיכוי טוב שתוכל לקבל את ההערכה והרגשת המשמעות שאתה מבקש. 

*נקודה חשובה למחשבה, יש לשים לב לכך שהאופן שבו אנחנו משתמשים ביכולות האישיות שלנו צריך להיות מותאם לסיטואציה ולאנשים ואי אפשר לפעול באופן זהה במעגלי חיים שונים. 

לסיכום, עבודה אישית שמכוונת לזיהוי היכולות והעוצמות האישיות שלך והאופן שבו אתה משתמש בהן במקום עבודתך, ביחד עם ברור וזיהוי אופן ההתנהלות והצרכים שלך ושל המשפחה, יאפשרו לך לשנות את ההתנהלות באופן שיהיה מותאם להבדלים בין הבית והעבודה ומכאן סביר שבהדרגה תרגיש גם בבית יותר שייך, יותר משמעותי ומוערך.

מאחלת לך למצוא את הדרך שלך להרגשה טובה יותר בכל מעגלי החיים.

בברכה

שירה רות הרפז - פסיכותרפיה פרטנית לבוגרים ומבוגרים, הדרכה למטפלים, הנחית קבוצות, סדנאות והרצאות.


 

יש לכם עוד שאלות לשירה רות הרפז פסיכותרפיה? כנסו!

https://shirarutherapy.co.il/

052-2784639

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים