חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית - פורום המומחים >>

עו”ד ורד פרי: הצלחה בניהול תיק רשלנות רפואית טמונה בשליטה מוחלטת בפרטים הקטנים

 

מאחורי הגלימה; ראיון אישי עם עו”ד ורד פרי. מאת: אדי סוברי

 

תעודת זהות:

שם: ורד פרי

תחום מומחיות: נזיקין וביטוח – רשלנות רפואית

וותק: 33 שנים

מקום מגורים: רמת גן

  

1. מה הוביל אותך להתמחות ברשלנות רפואית

 ייצוג נפגעים של טיפול רשלני מאפשר גם להיטיב את חייהם של הנפגעים, וגם לשפר את המערכת, שאמורה להפיק לקחים מכל תביעה שמוגשת נגדה. אלה שני טעמים שרק בגללם כדאי היה לי להתמחות בתחום זה. לכך יש להוסיף את הגיוון בעבודה, לצד ההתמקצעות – להכיר בכל פעם תחום רפואי חדש, להיכנס לספרות המקצועית שם, ולנסות להבין את המנגנונים שגרמו לפגיעה. אלה שומרים על עניין תמידי בתחום העיסוק.

2. אחרי שנים של ניסיון, מהו הדבר הכי משמעותי שלמדת על המקצוע?

 אין תחליף ללימוד קפדני של התיק, שליטה בפרטים הקטנים וגם בחקיקה ובפסיקה הרלבנטיים. עוד מה שחשוב הוא לדעת שעדיף לשלוט על התוצאה ולכן כמעט תמיד עדיפה פשרה מתאימה על פסק-דין.

3. נקודת שיא בקריירה: אני מייצגת נפגעים של התנהגות רשלנית, אבל לפעמים צריך לקדם גם זכויות בתחומים אחרים. כך כשנהייתי אמא, החלטתי לנכות את הוצאות ההשגחה על הילדים מתוך הכנסותיי, שכן אין ספק שזו ההוצאה הראשונה בעת יציאתו של הורה לעבודה.

רשות המיסים כמובן חלקה על דעתי, והדברים התגלגלו לידי הליכים משפטיים. לשמחתי גם בית-המשפט המחוזי (כב’ השופט מגן אלטוביה) וגם בית-המשפט העליון – ב5 שופטים (!) ראו את הדברים כמוני, וקבעו שהוצאות ההשגחה על ילדים הן הוצאות לצורך יצור הכנסה. זו הייתה נקודת שיא בקריירה שלי

4. מוציא אותך מדעתך: רוע לב, התנשאות והתעלמות מהזולת.

5. מה לא תשכחי לקחת איתך לאי בודד (ולמה)? כנראה שנגן מוסיקה כלשהו. לא יכולה לראות את חיי בלי מוסיקה.

6. במבט רטרוספקטיבי – היה נכון ללמוד משפטים? 

 לגמרי. לפני שנרשמתי ללימודי משפטים חשבתי ללמוד אדריכלות, וכשעבדתי באופן זמני כמזכירה במשרד עורכי-דין, הם שכנעו אותי שיותר מתאים לי ללמוד משפטים.
היום ברור לי שזו הייתה ההחלטה הנכונה עבורי. נוכחתי לדעת שגם כעורכת-דין אני יכולה לגלות יצירתיות, והכי חשוב – לנסות לתקן עוולות ולייצג את הנפגע מול הגופים הגדולים.

7. בעוד עשר שנים מהיום: כל עוד יש פגיעה בזכויות של אנשים, הלוואי ותמיד אעסוק בתיקון הפגיעה הזו.

*עו"ד ורד פרי, בעלת ניסיון של למעלה מ-30 שנה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית. מנהלת פורום רשלנות רפואית באתר הפורומים המשפטיים.

 קרדיט צלמת: ג’ני איפראימוב
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים