חיפוש
 
לדף הבית >>     גילה עיני, דיני משפחה, מודיעין >>

מהן ההשלכות המשפטיות של חיים משותפים ללא נישואין

 

כותבת המאמר הינה עו”ד גילה עינה ממודיעין, מומחית בדיני משפחה וגישור. מה המשמעות של קיום חיים משותפים ללא ברית נישואין מבחינה משפטית? על כך ועוד בכתבה זו

 

חיים משותפים ללא נישואין בישראל אינם מקנים את אותם זכויות וחובות כמו נישואין. בני זוג שאינם נשואים, גם אם חיים יחד שנים רבות ומנהלים משק בית משותף, אינם נחשבים כ"משפחה" על פי החוק הישראלי, למעט במקרים מסוימים הקשורים לילדים משותפים.

מה המשמעות של זה מבחינה משפטית?

  • חלוקת רכוש: במקרה של פרידה, החלוקה של רכוש שנרכש במהלך תקופת החיים המשותפים נקבעת על פי כללי הרכוש הכלליים, ולא לפי כללי חלוקת רכוש בין בני זוג נשואים. כלומר, כל צד שומר על הרכוש שנרשם על שמו, גם אם נרכש בכספים משותפים.
  • מזונות: אין חובת תשלום מזונות בין בני זוג שאינם נשואים, גם אם אחד מהם נותר ללא יכולת כלכלית לאחר הפרידה.
  • משמורת על ילדים: אם יש לזוג ילדים משותפים, ההורים חייבים לדאוג לרווחתם ולשלם מזונות עבורם. עם זאת, החוקים הקובעים את משמורת הילדים והסדרי הראייה דומים לאלו החלים על בני זוג גרושים.
  • ירושה: בני זוג שאינם נשואים אינם יורשים זה את זה באופן אוטומטי, גם אם כתבו צוואה הדדית. כדי להבטיח ירושה, יש לערוך צוואה כדין.
  • זכויות סוציאליות: בני זוג שאינם נשואים אינם זכאים לאותן זכויות סוציאליות כמו בני זוג נשואים, כגון ביטוח לאומי במקרה של פטירה או נכות.

כיצד ניתן להיערך למצב של פרידה?

כדי להימנע מחוסר ודאות ומחלוקות משפטיות בעתיד, מומלץ לזוגות החיים יחד ללא נישואין לשקול את האפשרויות הבאות:

  • הסכם חיים משותפים: הסכם זה מגדיר את הזכויות והחובות של בני הזוג, כולל חלוקת רכוש, מזונות לילדים והסדרי ראייה.
  • צוואה הדדית: צוואה הדדית יכולה להבטיח כי במקרה של פטירת אחד מבני הזוג, הרכוש יעבור לבן הזוג השני.

חשוב לציין:

  • ייעוץ משפטי: מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה במשפחה כדי לערוך הסכמים משפטיים מתאימים ולהבין את ההשלכות המשפטיות של החלטותיהם.
  • שינויים בחקיקה: חוקי המשפחה נמצאים בתהליך שינוי מתמיד, ולכן חשוב להתעדכן בחקיקה העדכנית ביותר.

לסיכום, חיים משותפים ללא נישואין מעניקים חופש גדול יותר מאשר נישואין, אך גם כרוכים בחוסר ודאות משפטית גדולה יותר. לכן, חשוב להיערך מראש ולהבין את ההשלכות המשפטיות של הבחירה הזו.


יש לכם עוד שאלות לדיני משפחה גישור, גילה עיני? כנסו!

052-8342566 המיניסייט שלי

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים