חיפוש
 
לדף הבית >>     אורה שובל, סטודיו לפלמנקו, מודיעין >>

מי היו הדמויות החשובות ביותר בהיסטוריה של הפלמנקו

 

כותבת הטור הינה בעלת סטודיו לפלמנקו במודיעין. אילו אמנים תרמו להתפתחותו? על כך בטור הבא...

 

הפלמנקו הוא סוג של ריקוד עממי שמקורו בספרד, והוא התפתח לסגנון מורכב עם תרבויות והשפעות מרחבי העולם. כמובן שהפלמנקו הוא תחום רחב ויש בו מספר רב של אמנים, רקדנים, זמרים ומלחינים שתרמו לפיתוחו ולצמיחתו. הנה כמה מהדמויות המרכזיות בהיסטוריה של הפלמנקו:

  1. קרמן אמאיה (Carmen Amaya): "המלכה של הפלמנקו". אחת הרקדניות הגדולות ביותר בהיסטוריה של הפלמנקו. היא הייתה נציגה של הפלמנקו ברחבי העולם והביאה את הסגנון האותנטי לקהלים בכל העולם.

  2. פקו דה לוס פרקוס (Paco de Lucía): גיטריסט ומלחין מוכר מאוד בתחום הפלמנקו שהשפיע על  פיתוח הסגנון המודרני של המוזיקה הספרדית.

  3. ג’וזה מריה מונטויה (José María Montoya): רקדן וכוריאוגרף חשוב מאוד בתחום.

  4. אנטוניו גאדס (Antonio Gades): רקדן, מפיק ובמאי שנחשב לאחד מהידועים ביותר בהיסטוריה של הפלמנקו. הוא הביא את סגנון הריקוד הזה לבמה תיאטרלית באמצעות הצגות מסוימות שלו, כולל "בודה קארמן" (Bodas de Sangre) ו"קארמן" (Carmen).

  5. פדרו אלמודובר (Pedro Almodóvar): במאי סרטים ספרדי ידוע שהשתמש באסטרטגיות של הפלמנקו כטכניקה חשובה ביצירותיו..

אלו רק כמה דוגמאות לדמויות חשובות בהיסטוריה של הפלמנקו, וכמובן שישנם עוד המון אנשי תרבות, מוזיקאים, רקדנים ומבצעים שתרמו לביסוס והעשרת ריקוד זה.

 

 

יש לכם עוד שאלות לסטודיו לפלמנקו - אורה שובל? כנסו!

052-3769219   חפשו אותי ב-f

 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים