חיפוש
 
לדף הבית >>     buypost תוכן שיווקי >>

פינוי בינוי בירושלים כל מה שצריך לדעת

 

האם אתם מחזיקים באפשרות להשתתף בתוכנית פינוי בינוי בירושלים? האם ייתכן כי אחד מהבניינים הסמוכים אליכם יקבל אישור להליך פינוי בינוי בעוד שאתם לא? איך זה בעצם עובד? מי הם הגורמים המוסמכים והאם האישור המדובר תקף לכל פרק זמן אפשרי שתוכלו לממש בהתאם לרצונות שלכם?

 

האם אתם מחזיקים באפשרות להשתתף בתוכנית פינוי בינוי בירושלים? האם ייתכן כי אחד מהבניינים הסמוכים אליכם יקבל אישור להליך פינוי בינוי בעוד שאתם לא? איך זה בעצם עובד? מי הם הגורמים המוסמכים והאם האישור המדובר תקף לכל פרק זמן אפשרי שתוכלו לממש בהתאם לרצונות שלכם?
ובכן, על מנת לעשות לכם סדר בכל הסובב סביב פינוי בינוי בירושלים, ריכזנו עבורכם למאמר הבא את כל הדגשים הרלוונטים שחשוב להכיר לפני שיורדים לעובי הקורה. 

כיצד פועלת הכרזת מבנה לפינוי בינוי בירושלים?

ובכן, בהתאם לתוכנית הממשלה, הרשות המקומית היא למעשה הגורם היוזם של תכנית ההתחדשות העירונית ובעקבות כך, ניתנת האפשרות להכריז על בניינים כאלו ואחרים כבניינים אשר מיועדים לפרויקט פינוי בינוי. זאת בעוד כי ההכרזה לעולם לא תתייחס למבנה בודד אחד, אלא שלמעשה מדובר על מתחם מסוים של מבנים, כאשר את ההכרזה מבצע משרד השיכון.  מהעת בה מתחם מבנים כזה או אחרת הורכז לטובת פינוי בינוי בירושלים , בהתאם לשווי הקרקע הייעודית, רמת תקינות המבנים ופוטנציאל השיפור בפני העיר ובמספר יחידות הדיור אשר ניתן לבצע, לוקחת הרשות המקומית את הפרויקט לידיים שלה בכל הנוגע לתכנון ואישור הפרויקט. כמו כן, בעת קבלת אישור התכנון, מוטלת האחריות על הדיירים לבחור את היזם הייעודי שיעניק להם את האפשרות לקחת את החזון לכדי מציאות, בהתאם לתקנים והפרמטרים השונים שנקבעו על ידי הרשות המקומית. במילים אחרות, במידה ואתם אכן מתגוררים לצד מתחם מיושן אך המבנה שלכם לא נכלל באותו מתחם באופן מוחלט, ייתכן כי המבנים הסמוכים אליכם יקבלו אישור להשתתף בתכנית ואתם לא. יחד עם האמור, במידה ואתם מתגוררים בתוך המתחם, הרי שעומדת בפניכם האפשרות להשתתף בתכנית כמו כל מבנה אחר שנמצא במתחם המדובר. 

מסקנות אחרונות על פינוי בינוי בירושלים 

כפי שציינו קודם לכן, ההכרזה על פינוי בינוי בירושלים ובכל מקום אחר בארץ כפופה לסמכות משרד השיכון ובעת בה המשרד בוחר להכריז על מתחם מסוים ככזה המיועד לפינוי בינוי, עומדת בפני הדיירים האפשרות להזניק את הפרויקט תוך פרק זמן של עד 6 שנים, בעוד כי ניתן להגיש בקשה לצורך הארכת תוקף ההכרזה.
ייתכן וזה נשמע לכם הרבה, אך אפשר לומר באופן חד משמעי כי במהלך ששת השנים הללו יהיה על תחום המבנים לעבור תהליכי תכנון במסגרת הרשות המקומית ועליכם לעבור את התהליך הסובב סביב בחירת היזם אשר יבצע את הפרויקט עבורכם ולא פחות חשוב, להשיג את הסכמתם של הדיירים לביצוע הפרויקט.
זאת בעוד כי ישנם מקרים בהם חלק מהדיירים אינם מעוניינים לקחת חלק מהפרויקט, דבר אשר עשוי לעכב את הוצאת הפרויקט לפועל וכן, לחייב אתכם בכניסה אל תהליכים משפטיים אל מול הדיירים הסרבנים. 

בשיתוף ג’י פי אר קידום ושיווק דיגיטלי

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים