הקשר שבין בריאות ומחשבות
תושבת העיר מודיעין פונה לליאן שנזי לוי, מנהלת פורום בתחום ה-NLP ודמיון מודרך, בשאלה: ”למה תמיד כשאני בלחץ אני נהיית חולה, איך אפשר למנוע את זה...תודה”. לתשובת המומחית- כנסו
שלום דלית,
מתח נועד להזהיר אותנו מפני איום עתידי. כאשר הגוף לחוץ, מערכת העצבים הסימפתטית אחראית להפעלת תגובת "הילחם או ברח", שמטרתה התמודדות עם מצב החירום. הגוף מנתב את כל משאבי האנרגיה שלו לטובת לחימה באיום או בריחה ממנו. הורמוני הלחץ אדרנלין וקורטיזול משתחררים, ואלה גורמים ללב לפעום מהר יותר, לקצב הנשימה לעלות, לכלי הדם להתרחב, לפעילות מערכת העיכול להשתנות ולרמות סוכר הדם לעלות – כל זאת כדי להתמודד עם האיום.
כאשר מדובר בלחץ מתמשך, הגוף מגיב בתחושות של שחיקה ועייפות מצטברת. כתוצאה מכך מערכת החיסון נחלשת, ואנו נוטים לחלות יותר.
לצערי, רבים מאיתנו כיום חיים תחת מצב קבוע של לחץ. כיום יש הסכמה שאכן הגוף והנפש הם 2 חלקים של אותה מערכת, ולכן עלינו לתת מענה ל- 2 החלקים, אשר משפיעים בהדדיות זו על זו.
מה אפשר לעשות?
ראשית, יש לפנות לרופא שישלול גורמים אחרים לבעיה.
שנית, יש לתת מענה לנפש ולמצוא דרכים שמורידות את מפלס הלחץ, ולהרגיש רגועה יותר ויותר. אנשים במצבי לחץ נוטים שלא לדאוג לעצמם. לדלג על בדיקות וטיפולים, לוותר על הפעילות הגופנית ולדלג על פעילויות מהנות. אבל דווקא בזמנים כאלה חשוב יותר מתמיד לדאוג לעצמך.
פעילות גופנית- פעילות גופנית מייצרת אנדורפינים, כימיקלים במוח הפועלים כמשככי כאבים טבעיים, משפרים את היכולת לישון, ורמת המתח יורדת. פעילות גופנית מגנה עלינו בטווח הארוך והקצר מפני נזקים של סטרס ומתח נפשי.
לעשות דברים קטנים טובים בשביל עצמך. לדוג’- לפנק את עצמך בכוס תה צמחים מרגיע, צפייה בסרט קליל או להיפגש עם חברות.
להימנע מחשיפה לדברים שמגבירים את הלחץ כמו מהדורות חדשות.
לתרגל טכניקות הרגעה כמו מדיטציה, תרגילי נשימה ודמיון מודרך.
ללכת להנחיה רגשית- בתהליך רגשי ממוקד מטרה ניתן להפחית את הלחץ, וללמד את עצמך ואת גופך להגיב אחרת מבחינה רגשית לכל אותם טריגרים שבעבר גרמו לסטרס.
מוזמנת ליצור קשר בפרטי- אשמח לשלוח לך במתנה למייל הקלטה של דמיון מודרך.
בברכה,
ליאן.
יש לכם עוד שאלות לליאן שנזי לוי - פורום המומחים של mcity, דמיון מודרך, NLP? כנסו!
כנסו לפייסבוק שלי 054-7725699