חיפוש
 
לדף הבית >>     נדלן מקומי >>

היועצים שלך ברכישת הנכס / חיליק איטח

 

4 אנשי מקצוע חשובים שיש לקחת בחשבון בתהליך רכישת דירה. 4 אנשי מקצוע חשובים שיש לקחת בחשבון בתהליך רכישת דירה. רכישת דירה זאת העסקה הגדולה והמשמעותית ביותר בחייהם של רוב האנשים

 

לפניכם ריכזתי 4 אנשי מקצוע חשובים שיש לקחת בחשבון בתהליך רכישת דירה:

1. מתווך: לא פעם נתקלנו באנשים אשר מעוניינים לרכוש נכסים ללא עזרתו של מתווך. מעבר לאובדן הזמן היקר שלכם בתהליך חיפוש וסינון הדירה, קיימים יתרונות רבים לרכישת נכס בעזרת מתווך: מתווך מקצועי עשוי להציג לכם פרטים חשובים על דירות שנמכרו באזור, לאתר לכם את הנכס המתאים לדרישותכם ולתקציב ,לסייע לכם בתהליך המשא ומתן כצד ג’ מול הצד שמוכר את הנכס. יחסוך לכם זמן וכסף במחיר זניח יחסית לרווח מעסקת נדל"ן משתלמת.

כמובן, שבמידה ובחרתם להיעזר בשירותיו של מתווך, עליכם לוודא שהנו בעל רישיון תיווך בתוקף, חבר בלשכת המתווכים שכפוף לאתיקה המקצועית, לבחון היטב את הידע המקצועי, המוניטין והניסיון שלו בתחום.

2. מהנדס: יש לבצע בדיקה של הדירה המוצעת-בדק בית. בדירת מגורים יש מערכות רבות כמו אינסטלציה, חשמל ומים, ולכן כדאי להיעזר במומחה שיבדוק את מצב הדירה לפני שחותמים על חוזה. כמו כן, מומלץ לבקר בנכס לפחות פעמיים, כשפעם אחת תתבצע באור יום. בדיקה מקצועית של הדירה תועיל בחשיפת בעיות בטיחות, באיתור חריגות בנייה לפני השלמת הקנייה ובקבלת הערכה של עלויות עתידיות הנדרשות לביצוע בנכס. כמו כן, שימוש בממצאי הבדיקה יכול לסייע למשא ומתן על מחיר הדירה.

3. יועץ משכנתא: יש להיזהר מתכנון לקוי. רוכשי דירות רבים נוטים לקחת משכנתא מעבר ליכולתם האמיתית, וכזאת שאינה מתאימה לצרכים האישיים שלהם. אמנם הבנקים יבדקו את המצב הפיננסי של הקונים ואת יכולת ההחזר, אבל האינטרס שלהם הוא למכור משכנתא ולעמוד ביעדים של מנהליהם. אחת הטעויות הנפוצות של רוכשי דירות היא לחתום על חוזה (גם זכרון דברים נחשב חוזה מחייב) — ואחר כך לגלות בבנק כי אין להם יכולת לממן את רכישת הדירה. לפיכך, מומלץ להיעזר ביועץ משכנתאות עצמאי, שיכול לתת דגשים אישיים ומותאמים לצרכים הנוכחיים והעתידיים של הרוכשים.

יועץ כזה יכול גם לעזור במשא ומתן מול הבנקים, מפני שהוא מכיר את תנאי הבנקים המשתנים חדשות לבקרים. בשורה התחתונה, הוא יוכל לחסוך לקונים עשרות אלפי שקלים. רוכשים רבים שאינם מביאים בחשבון עלויות נוספות הנלוות למחיר הדירה, כמו מס רכישה, שכר טרחה של מתווך, שכר טרחה לעורך הדין, הובלות, עלויות העמדת משכנתא, אדריכלים, שמאים ותיקונים ושיפוצים בדירה החדשה. הוצאות אלה יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים, ולכן מומלץ לקחת בחשבון סכום של עוד 5%–10% משווי הדירה.

4. עו"ד מקרקעין: חשוב למנות עורך דין ובזמן. ההיבט המשפטי הוא החשוב ביותר, בין היתר מכיוון שדברים רבים יכולים להשתבש מבחינה זו. למשל, אדם שמוכר דירה שאינה בבעלותו או דירות שנמכרות עם עיקולים רשומים, שעבודים, הערות אזהרה או צווי הריסה.

כדי להימנע מכך אל תיעזרו בעורך הדין של הקבלן, אם אתם רוכשים דירה מקבלן — מפני שהוא מייצג את האינטרסים של הקבלן. כדאי למנות עורך דין מומחה מטעמכם, שיבדוק את החוזה ואת מצבה המשפטי של הדירה. רוכשים רבים עושים טעות וממנים את עורך דינם בשלב מאוחר — ואף לאחר שסוכמו פרטים רבים מול המוכר. מלבד מחיר הדירה ומועד מסירתה אל תסכמו עם המוכר פרטים כלשהם ואל תחתמו על אף מסמך בלי שהתייעצתם עם עורך דין.

ראוי להדגיש כי גם זיכרון דברים מהווה חוזה מחייב — ולכן יש להימנע מחתימה עליו בלי להתייעץ עם עורך דין. השתדלו למנות עורך דין כבר בשלב חיפוש הדירה. עורך דין טוב ומקצועי יידע לייעץ, ללוות ולייצג אתכם מראשיתו של התהליך, כך שכבר בשלבים מוקדמים יהיה לכם למי לפנות.

לסיכום: רכישת דירה היא עסקה גדולה, מורכבת ובעלת סיכונים רבים. באמצעות אנשי מקצוע טובים תוכלו למזער את הסיכונים, ולבצע את העסקה בצורה הטובה ביותר.

שלכם ובשבילכם,  חיליק איטח נדל"ן 

 

יש לכם עוד שאלות לחיליק איטח - מתווך, מתווך מאסטר, מאסטר, יועץ השקעות בנדלן, קלר וויליאמס, יועץ נדלן, נדלן? כנסו!

0526745151   הפייסבוק שלי

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים