חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

רוצה לשנות את האופי שלה / ד”ר מרק רויטמן

 

ד"ר מרק רויטמן - פסיכיאטר ופסיכותרפיסט, משיב לשאלותיכם בכל הנוגע ליחסים שבינו לבינה

 

שאלה:

אני בת 22, ולפני חצי שנה חבר שלי נפרד ממני. הקשר בינינו נמשך כשנתיים. זה היה הקשר הרציני הראשון שלי.

אני מודעת לכך שיש לי אופי לא קל. כאשר אני במתח, אני נוטה להתעצבן על דברים קטנים. החברות שלנו הייתה בדיוק בתקופה מאוד קשה עבורי: רק השתחררתי מהצבא והתחלתי ללמוד ולעבוד בוזמנית. כאשר לא היינו רבים, הוא היה אומר שהוא אוהב אותי ושאין כמוני, אבל כאשר רבנו - הוא היה מרים ידיים, אומר שהוא רוצה להיפרד, שלא טוב לו איתי והיה מנתק את הקשר. 

לאחר שנפרדנו בסופו של דבר, הרגשתי כמו סמרטוט. איבדתי את ביטחוני העצמי, התחלתי לזלזל בעצמי, עשיתי לעצמי שטיפת מוח ’בעזרתו האדיבה’, וחשבתי שאם הוא לא רוצה אותי - אז מי ירצה? 

היום, חצי שנה אחרי שהוא עזב אותי, התחלתי לצאת עם בחורים, אך לא יותר מפגישה אחת. יש לי מעין חרדת נטישה. אני לא מעריכה את עצמי מבפנים, למרות שמבחינה חיצונית אנשים אומרים לי שאני נראית טוב, ואני מרגישה שאחרים מעוניינים לצאת איתי. 

אני חוששת שברגע שיכירו את האופי הקשה שלי, הם לבטח יתייאשו ולא ירצו אותי. איך אני משנה את האופי הקשה שלי? איך לומדים לא להתפרץ?

 

תשובה:

את כותבת שהקשר עם החבר שלך היה הקשר החשוב הראשון שלך. זה שלא התאמתם, עוד לא אומר שיש לך פגמים באופי ושלא תסתדרי עם אף אחד. בהחלט יכול להיות שחברך, בהתנהגותו, תרם להוצאתך משיווי משקל ולהתפרצויותיך, במיוחד כאשר היית בתקופה קשה ולא יציבה בחיים שלך. 

יחד עם זאת, את מכירה את עצמך היטב, ואם את מזהה התנהגויות דומות של התפרצויות זעם ורגשי אשם אחריהן, גם בתקופות אחרות, במצבים אחרים ועם אנשים אחרים, למשל עם חברותיך, בזמן שירותך הצבאי, בלימודים, בבית - אזי יכול להיות שמדובר בתכונת אופי שמכשילה את היחסים הבין-אישיים שלך פעם אחר פעם.

אם זה כך, הדרך לשנות את פני דברים היא באמצעות פסיכותרפיה. רק בתהליך ארוך של טיפול יש אפשרות לזהות תכונות שונות של האישיות, להתחקות אחר הסיבות להיווצרותן, ולשנותן. עדיף לעשות זאת בגיל צעיר, לפני שמספיקים לקלקל מערכות יחסים נוספות, לפגוע ולהיפגע שלא לצורך.

www.psych.co.il

dr.roitmanm@gmail.com  

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים