חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

פוטנציאל לא ממומש // אימון אישי

 

ב"דור הישן" תלמידים טובים בתום ביה"ס היסודי הופנו ע"י המורים ללמוד בתיכון עיוני . המתקשים ללמוד , ולאלה שהפריעו למורים וללומדים הופנו לפנימיות או לבתי ספר מקצועיים.

 

ב"דור הישן" שאליו אני שייכת רוב האמהות עבדו חצי משרה או לא עבדו בכלל. הקריירה שלהן הייתה בבית ,לגדל ילדים לטפח משפחה  והאבות עבדו במשרה מלאה  ולי הייתה ילדות שכזו,עם בית, אוכל חם והורים שרבים כמו כולם אך גם אם  סובלים  לא נפרדים כי כך היה  זה מקובל.

ב"דור הישן" תלמידים טובים בתום ביה"ס היסודי הופנו ע"י המורים ללמוד בתיכון עיוני . המתקשים ללמוד , ולאלה שהפריעו למורים וללומדים הופנו לפנימיות  או לבתי ספר מקצועיים.

לרבים מהם היו הפרעות קשב וריכוז שלא ידעו אז לאבחן ועליהם אמרו המורים "התלמיד עם פוטנציאל לא ממומש" שלא ממש מתאמץ.עצל. ילדים אלו מהדור שלי לא האמינו בעצמם,הם היו בטוחים שאינם יכולים או מסוגלים ואחרי צבא לא ניסו ללמוד ומיד החלו לעבוד, רבים מהם עד היום ממשיכים לסבול מרגשי נחיתות ומדימוי עצמי נמוך. באבחון הגרפולוגי ניתן לראות זאת בברור.

וכך אני מרבית בני דורי בתחילת שנות העשרים נישאנו הקמנו בית משפחה וילדים אך אלה שחוו  חוסר סיפוק מהזוגיות נפרדו או התגרשו ,כי כך מקובל היום לא נשארים אם סובלים היום חלק מלקוחותיי מ "הדור החדש" שנמצא בעשור השלישי לחייו מגיע אלי לאימון ומהם אני שומעת על הבדידות וחוסר השייכות שהם מרגישים, רובם טיילו בעולם רכשו תארים בנו קריירה ומבקשים רק דבר אחד לממש את הפוטנציאל  ולמצוא זוגיות , להקים בית עם משפחה וילדים.

וכך בכל דור מימוש הפוטנציאל מקבל משמעות שונה ומה שמקובל היום ייתכן שמחר שיהיה אחרת.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים