חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

ירושלים

 

השימוש בירושלים כדי להפחיד את עם ישראל או כדי למשוך יותר קולות הוא ציני ומוזיל את ערכה של העיר החשובה הזאת, בעלת ההיסטוריה המרשימה, העיר היפה והמורכבת , בירת ישראל.  

 

ירושלים מככבת בקמפיין הבחירות וכאילו לא די בכך, הגיע השלג וצבע אותה לבן ובין לילה הפך אותה למלכת היופי המוכתרת שוב ושוב רק הפעם בשמלה לבנה.

השימוש בירושלים כדי להפחיד את עם ישראל או כדי למשוך יותר קולות הוא ציני ומוזיל את ערכה של העיר החשובה הזאת, בעלת ההיסטוריה המרשימה, העיר היפה והמורכבת , בירת ישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מבטיח לנו שרק הוא ישמור על ירושלים מאוחדת ואני, שמלמדת בשיעורי מחשבת ישראל את נאום יצחק רבין בסיום מלחמת ששת הימים, מזדעזעת לגלות שתלמידים בכיתה יוד לא יודעים כלל שרבין היה הרמטכ"ל במלחמה זו. הם יודעים מעט מאד על המלחמה הזאת ותוצאותיה, אבל כולם מכירים את נפתלי בנט וסומכים עליו שהוא יהיה מי שישמור להם על ארץ ישראל ועל השטחים שנכבשו מתישהו...על ידי רמטכ"ל כלשהו...תחת ממשלה איזשהי...

כך פתח יצחק רבין הרמטכ"ל אז את נאומו כשקיבל את התואר ד"ר של כבוד בפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית בהר הצופים, כהוקרה על ניצחונו של צה"ל במלחמה זו ואיחודה של העיר לאחת:

"כבוד נשיא המדינה, ראש הממשלה, נשיא האוניברסיטה העברית, רקטור האוניברסיטה, חבר הנאמנים, מורי ורבותי.

ביראת כבוד עומד אני לפניכם, מורי הדור, כאן, במקום הקדום ומלא ההוד הנשקף אל בירת הנצח שלנו, וצופה על פני במותיהן של קדמוניות עמנו יחד עם אנשים דגולים אחרים, שבוודאי ראויים הם לכך מאוד. מבקשים אתם לחלוק לי את הכבוד הגדול בהעניקכם לי את התואר דוקטור לפילוסופיה. הרשו לי לומר את אשר על ליבי:

רואה אני את עצמי כאן, כנציגם של אלפי המפקדים ורבבות החיילים שהביאו למדינה את הניצחון במלחמת ששת הימים; הנני נציגו של צה"ל כולו..."

"בירת הנצח שלנו" לא היה ביטוי שהמליץ עליו יועץ לענייני קמפיין אלא ביטוי של רמטכ"ל שראה את הצנחנים בוכים ליד הכותל.

ראש הממשלה באותה מלחמה היה לוי אשכול שעמד בראש מפלגת המערך ושר הביטחון היה משה דיין שאף הוא היה מאותה מפלגה.

הממשלה הוצגה בפני הכנסת ב-12 בינואר 1966 ומעניין שאת עיקר נאומו הקדיש אשכול לבעיות הכלכלה, ואכן אלו עמדו בראש סדר היום הציבורי בתחילת כהונתו. לאשכול לא היה רקע צבאי או נסיון צבאי אך הוא התעקש להחזיק בתיק הביטחון.

ב-29 במאי נכתב במאמר המערכת של "הארץ" כי "מר אשכול לא בנוי כדי להיות ראש הממשלה ושר הביטחון במצב הנוכחי".

בסופו של עניין אשכול מינה את משה דיין לשר הביטחון ומלחמת ששת הימים לכשפרצה, הייתה הניצחון הצבאי הגדול ביותר שלו זכתה מדינת ישראל מאז ומעולם. תוך שישה ימים הביס צה"ל את צבאות ערב, כבש את חצי האי סיני, את יהודה ושומרון, את רצועת עזה ואת רמת הגולן. ירושלים אוחדה, ושוחרר הכותל המערבי.

מעניין היה לבדוק בסקר שתעשה מינה צמח כמה ישראלים היום מגיל 35 ומטה המצביעים בחרדה לימין הקיצוני שישמור להם על אדמות ארץ ישראל, יודעים שהמפלגה שהביאה את מדינת ישראל לניצחון המפואר הזה הייתה המערך.

מעניינת יותר היא העובדה שהמפלגה היחידה שלא מזכירה את ירושלים ולא מתהדרת בנוצותיה היא אותה מפלגה שהביאה לאיחודה ולשחרור הכותל.

אולם אחד הקטעים המרגשים אותי יותר בנאומו של רבין הוא החלק שבו רבין מדבר דווקא על מחיר הניצחון ועל ערכי צה"ל:

"צהלת הניצחון אחזה בעם כולו. אף על פי כן, נתקלים אנו יותר ויותר בתופעה מוזרה בקרב עדת הלוחמים עצמם. אין הם יכולים לשמוח בלב שלם, ויותר מקב של עצב ותדהמה נמסכים בחגיגתם, ויש אפילו שאינם חוגגים כלל. הלוחמים בקווים הקדמיים ראו במו עיניהם לא רק את תפארת הניצחון, אלא גם את מחירו - חבריהם נפלו לידם, מתבוססים בדמם. ויודע אני שהמחיר הנורא ששילם האויב נגע אף הוא עמוק בליבם של רבים מהם. יתכן שהעם היהודי לא חונך ולא הורגל לחוש את שמחת הכיבוש והמנצח..."

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים