חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות מודיעין והסביבה >>

סיפור מקרה - תביעת נכות כללית

 

השופט ניסה לשכנע להגיע לפשרה אבל עו”ד ניסן מנו ממודיעין שיכנע אותו והתביעה התקבלה!

 

שופט בית משפט השלום בבת ים, שי משה מזרחי, קיבל תביעה של מאות אלפי שקלים, אשר הוגשה נגד חברת הביטוח איי אי ג’י ישראל, שנתבעו על ידי מבוטח של החברה שתבע  לשלם לו תגמולי ביטוח בגין פוליסת ביטוח תאונות אישיות אותה רכש קודם לתאונה. השופט מזרחי ציין בפסק הדין לקראת כתיבת פסק הדין, הוא שינה את דעתו ושוכנע בצדקת סיכומיו של ב"כ התובע עורך דין ניסן מנו שהיטיב לדברי השופט לקשור את הראיות זו בזו ולשכנע בנכונות טענותיו.

התובע, כבן 63, רכש פוליסה לביטוח תאונות אישיות שכללה בתוכה כיסוי בגין מוות עקב תאונה, נכות חלקית צמיתה ואשפוז יומי בגין תאונה. שני הכיסויים הראשונים הועמדו על סך של 550,000 שקלים בקרוב ואילו השלישי על סך של 550 שקלים (יומי). לפני מספר שנים, נפצע התובע שהחליק בשרוול העלייה למטוס אשר יצא מארה"ב לישראל.  לכתב התביעה צירף עו"ד מנו חוות דעת רפואית של אורתופד, אשר קבע כי נכותו של התובע בגין התאונה בשיעור כולל של 38%.  עוד צורפה חוות דעתו של ראומטולוג, אשר קבע כי לתובע פיברומיאלגיה בגין התאונה בשיעור של 30%.

התובע פנה אל חברת הביטוח בדרישה לקבלת תגמולי הביטוח המיוחלים ונשלח לבדיקה רפואית על ידי  אורתופד. על פי בדיקה זו הועמדה נכותו של התובע על שיעור של 15% והוא זוכה בתגמולים בסך כולל של 83,667 שקלים. החברה אף המציאה חוות דעת ערוכה כדין מטעמה בתחום הראומטולוגיה ועל פיה הסכים המומחה "עם חוות הדעת הראומטולוגית של התובע לפיה עומדת הנכות בשיעור של 30%...יחד עם זאת, לדעתי יש לקזז נכות זו בגין גורמי סיכון ומצבי עבר, והחפיפה על רקע נפשי, אשר אינם קשורים לתאונה הנדונה". לדעת המומחה "תרומתה של התאונה מדצמבר 2015 להערכת הנכות של התובע...הינה כשליש מקביעה זו, כלומר בשיעור של 10% בלבד".

 

בא כוח התובע, עו"ד מנו ציין, כי התובע עמד בנטל להוכיח את פגיעותיו ואף הסביר מדוע התקשה בבדיקתו על ידי מומחה בית המשפט ואין לשקלל את הנכויות אלא לצרפן זו אל זו הכל לפי הנחיות המפקח על הביטוח , ועל פי מעשיה של הנתבעת בפועל עת פיצתה את התובע לפי נכויות בלתי משוקללות. בכל הנוגע לפן האורתופדי, הכירה הנתבעת בנכות של 15% ושילמה סכומים שאינם שנויים במחלוקת ועל כן אין לקבל את טענתה להחזרת כספים. לנכות זו יש להוסיף 10% נוספים הקשורים בכתף ולפצות התובע בגינם.

בפסק הדין, ציין השופט מזרחי שקיבל את טיעוני עו"ד מנו וכן דחה את טענותיה של חברת הביטוח מהם עלה כי לא הייתה הכרה "אלא בנכות הכוללת" של התובע ולא בנכות ספציפית אורתופדית. "הדברים אינם מתיישבים עם השכל הישר ו/או עובדתית: קביעתו של היועץ הפנימי לנתבעת בדבר 15% נכות ניתנה בשנת 2017 והתגמולים שולמו אותה שנה, מקום בו לא הייתה כל חוות דעת אחרת או ייעוץ פנימי של הנתבעת הקובעים נכות נוספת. ברי כי שילמה לתובע תגמולים ע"ב 15% נכות אורתופדית ולא "כללית"", כתב השופט מזרחי בהחלטתו והוסיף: "ניסיונה של הנתבעת לטעון שהמומחה ייחס 70% מנכותו הראומטולוגי של התובע למצבו עובר לתאונה משולל כל יסוד. כוונתו של המומחה הייתה ברורה. מתוך נכות כוללת של 100% שיש לתובע , לדעתו של המומחה, 30% ממנה קשורה ראומטולוגית לתאונה מושא כתב התביעה".

כאמור בסוף פסק הדין, העיר השופט מזרחי כי לאחר חקירתו של המומחה מטעם בית המשפט, הוא היה בדעה כי התובע לא הוכיח קשר סיבתי מעבר ל-10% הנכות בתחום הראומטולוגי ואף הציע לצדדים לסיים את ההליך ברוח זו, אולם עו"ד מנו סירב וכיבדתי את רצונו לקבל הכרעה לגופו של עניין. "לקראת כתיבת פסק הדין ולאחר שעיינתי ושבתי ועיינתי וקראתי את חומר הראיות כולו ואת סיכומי הצדדים, שיניתי את דעתי ושוכנעתי בצדקת סיכומיו של ב"כ התובע את היטיב לקשור את הראיות זו בזו ולשכנע בנכונות טענותיו", סיכם השופט מזרחי.

יש לכם עוד שאלות לניסן מנו? כנסו!

הפייסבוק שלי  

0502375955    www.mano-law.co.il

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים