חיפוש
 
לדף הבית >>     צרכנות מקומית מודיעין >>

סודה – כל מה שצריך לדעת

 

מי סודה הם מים המכילים פחמן דו חמצני מומס. את המשקה הפופולרי מייצרים באמצעות החדרת פחמן דו חמצני דחוס לתוך המים, והסודה מהווה מרכיב מרכזי במשקאות המוגזים השונים. המשקה המבעבע והצלול אהוב בכל העולם, ובשנים האחרונות אנשים רבים בכל הגילים החלו לוותר על המשקאות הממותקים המוגזים משיקולי בריאות, ורובם עוברים לשתות סודה ומים

 

מי סודה הם מים המכילים פחמן דו חמצני מומס. את המשקה הפופולרי מייצרים באמצעות החדרת פחמן דו חמצני דחוס לתוך המים, והסודה מהווה מרכיב מרכזי במשקאות המוגזים השונים. המשקה המבעבע והצלול אהוב בכל העולם, ובשנים האחרונות אנשים רבים בכל הגילים החלו לוותר על המשקאות הממותקים המוגזים משיקולי בריאות, ורובם עוברים לשתות סודה ומים.

כדאי לדעת כי במשך לא מעט שנים מי הסודה נחשבו כמשקה המתאים למבוגרים מעל גיל 50. כיום, בכל מסעדה, בית קפה ואירוע, ניתן לראות כי גם הצעירים מכורים למשקה עם הבועיות, ובשנים האחרונות המשקה נפוץ גם בקרב ילדים. 

מהי סודה ומה ההבדל בינה לבין מים מוגזים?

המקור של הביטוי סודה מגיע מאבקת סודיום ביקרבונט, כלומר אבקת סודה לשתייה. כאשר מוסיפים אבקת סודיום ביקרבונט למים עם מעט לימון מתחילה תסיסה טבעית היוצרת את הבועות במשקה. כדאי לדעת כי את בקבוקי הסודה מייצרים במפעלים לייצור משקאות בתהליך הגזה הכולל המסת פחמן דו חמצני במים, לאחר טיפול במים המבוסס על הסרת מינרלים ומלחים. כאשר פותחים את פקק הבקבוק משתחרר הגז המומס במים ואנו יכולים לראות את בועיות ההגזה וכמובן להרגיש אותן בחך. 

את המים המוגזים מכינים בתהליך הגזה טבעי באמצעות מתקן מים ביתי וייעודי. יש ברי מים עם ברז סודה המאפשרים שליטה ברמת ההגזה, כך אפשר להכין כוס מים מוגזים בבית ברמת הגזה עדינה, בינונית או חזרה, בהתאם לטעם ולהעדפות האישיות.

אפשרויות הצריכה – איך אנחנו יכולים ליהנות מסודה בבית?

ילדים ומבוגרים כאחד מתקשים להיפרד מהמשקאות המוגזים הממותקים, ויש גם לא מעט נשים וגברים שלא אוהבים לשתות רק מים. לכן, כדאי לדעת כי ניתן לשתות מים מוגזים וסודה כתחליף ראוי לשתיית מים, כמובן שמדובר רק במשקאות הסודה ולא במשקאות המכילים רכיבים מלאכותיים, סוכר ותוספות אחרות. 

אם אתם אוהבים לשתות סודה יש לכם כמה אפשרויות לצריכת המשקה המבעבע והאהוב:

בר מים – הדרך היעילה והמשתלמת ביותר לשתות מים מוגזים בבית היא באמצעות בר מים ביתי עם ברז סודה ייעודי. מומלץ לבחור היטב את מתקן המים לבית, עדיף לבחור ברי מים של חברה מוכרת ואמינה בגלל המערכת המתקדמת לסינון ולטיהור מי הברז, נוחות התפעול, שלל העיצובים וחוויית השירות.

מתקן סודה – יש מגוון מתקנים להכנת סודה בבית, המתקנים נוחים לשימוש, הם קומפקטיים ויש שלל עיצובים לבחירה. החיסרון המרכזי של מתקני הסודה הוא שאין בהם מערכת לסינון ולטיהור מי הברז ויש למלא ידנית את מיכל המים של המתקן.

רכישת בחנויות – אפשרות נוספת ללגום מי סודה בבית היא לבקר במכולת קרובה או בסופר, יש מגוון יצרנים המשווקים בקבוקי סודה, אך יש לסחוב את הבקבוקים הכבדים וגם להחזיר אותם לחנות כדי לקבל בחזרה את הפיקדון, לכן אפשרות זו פחות נוחה, ועדיף גם משיקולים סביבתיים לבחור בר מים. 

סודה ואספרסו – שילוב מנצח

ישראלים רבים התמכרו לאספרסו, הם משקיעים לא מעט כסף וזמן כדי ללגום אספרסו משובח וחזק כמו באיטליה. אם ביקרתם לאחרונה בבית קפה לבטח שמתם לב כי אתם מקבלים את האספרסו שלכם עם כוס סודה בצד. המנהג הגיע אלינו מהאיטלקים, כאשר מי הסודה נועדו לרענן את חלל הפה ולמצות את הטעם העשיר של כוס האספרסו. ללא ספק סודה עם אספרסו הם שילוב מנצח, וכדי ליהנות מהמנהג גם בבית כאשר לוגמים אספרסו, כדאי לבחור בר מים עם ברז סודה וכך משדרגים את חוויית הקפה באופן משמעותי, ובנוסף נהנים מאספקת שוטפת של מים מוגזים טריים, איכותיים וטעימים.

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים