מה ההבדל בין בצל סגול ללבן מבחינת היתרונות הבריאותיים?
איזה סוג בצל בריא יותר, ומה ההבדלים פרט לטעם בין השניים?האם בבישול היתרונות הבריאותיים של הבצל נעלמים? להמשך קריאה, כנסו...
בואי נתחיל מהשאלה האחרונה לגבי בישול הבצל: היתרונות הבריאותיים אינם נהרסים בבישול, להפך, בישול הבצל מגדיל את הזמינות של קוורציטין שנמצא בשכבות הכי חיצוניות של הבצל. לכן, מומלץ לא לקלף יתר על המידה ולהוריד רק את הקליפה היבשה החיצונית בלבד. קוורציטין הוא נוגד חמצון עוצמתי המגן על הDNA ולכן, מונע התפחתחות של מחלה קשה.
מה המשותף בין בצל סגול ובצל לבן?
- שניהם אנטי-ויראלים ואנטי-חיידקיים.
- עשירים בנוגדי חמצון (הגנה על DNA, נוגדי הזדקנות של התאים).
- מקור מעולה, עשיר בקוורציטין (נוגד מחלות קשות, סוכרת, ועוד).
- מדללי דם. נוגדי קרישה.
- מסעיים בהפחתת רמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם.
- מסעיים בהפחתת לחץ דם גבוה.
- מקורות מצויינים ל- ויטמין C, אשלגן, גופרית וויטמינים של קבוצת B.
- חזקים בטיפול נגד סכרת.
מה הם ההיתרונות של הבצל הסגול על פני לבן?
- מכיל יותר קוורציטין.
- מכיל פחות סוכר מסוג אינולין (לכן פחות תופעות איכוליות לא נעימות כגון נפיחות וגזים למי שרגיש).
- מכיל יותר אליצין (נוגד דלקת המופיע גם בשום).
- מכיל יותר גופרית. דרך אגב, הריח החריף של הגופרית הוא זה שגורם לנו "לבכות". גופרית מגן על ה-DNA וגם מיטיב עם העור, שיער וצפורניים.
- נוגד קרישה יותר מבצל לבן.
מה הם ההיתרונות של הבצל הלבן?
- מכיל יותר סיבים תזונתיים.
למי בצל פחות מתאים?
לאנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיש וגם לאנשים הסובלים מקרוהנס וקוליטיס בשלבי ההתלקחות, כי סוג של סוכר מסויים הנקרא אינולין, עלול לגרום לתסיסה וכן לנפיחות וכאב (שום גם עשיר באינולין).
המסקנה:
שני סוגי הבצל עשירים בנוטריאנטים וחומרים המגינים מפני מחלות קשות, מחלות לב וסוכרת, עם הבדלים זעירים בינהם. אני ממליצה לצרוך בצלים מכל הסוגים (לבן, סגול, צהוב...), טריים ומבושלים. מומלץ 3 בצלים בשבוע לכל הפחות.
בברכה,
בטינה ססמסקי, נטורופתית בכירה
יש לכם עוד שאלות לבטינה ססמסקי- נטרופתית? כנסו!
בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת
R.Na. 10343 054-7724211
www.naturopatia.org.il