אכילת קייל
אפרת, תושבת העיר, פונה לבטינה ססמסקי, מנהלת פורום בתחום הנטורפתיה, בשאלה: ”קראתי על קייל והדעות חלוקות יש האומרים שהוא בריא ויש שלא. מה דעתך, ובמידה ובריא מה אפשר להכין איתו, תודה”. לתשובת המומחית כנסו
שלום אפרת,
באמת, הקייל תופס יותר ויותר פופולריות בישראל, אבל הוא עדיין ירק די חדש במטבח שלנו.
קייל שייך למשפחת המצליבים, בדומה לכרוב, כרובית, ברוקולי, עלי חרדל, כרוב ננסי.
בשנים האחרונות הוא הוכתר כ"מלך העלים הירוקים".
הסיבה היא שבכוס קייל קצוץ רק 8 קלוריות, 2.5 גרם סיבים תזונתיים. עשיר ביותר בויטמין C (בכוס קייל יותר ויטמין C מאשר בתפוז), ויטמין A, ויטמיני B, ויטמין K וגם במינרלים כגון סידן, נחושת ומנגן. קייל מספק כמות מאוד יפה של נוגדי חימצון כגון קוורציטין שנמצא בקייל בכמות גדולה מאוד אבל גם לוטאין וזאקסנטין.
כל הנוטריאנטים הללו מגינים מפני תהליכים ניבונים בעיניים, כולסטרול גבוה (כאשר שותים את המיץ של הקייל), סכרת, עודף משקל, עצירות (מכיל המון סיבים תזונתיים ומים) והרשימה עוד ארוכה.
מי ומתי צריך להיזהר מצריכת קייל:
- אנשים הנוטלים מדללי דם כגון כומדין, ווארפרין, אספירין.
- אנשים הסובלים מתת-תפקוד של בלוטת התריס. הם יכולים לאכול קייל, בתנאי שהוא מבושל היטב, במרקים לדוגמה.
- אנשים הסובלים מתפקוד כליות לקוי. (כי קייל עשיר מאוד באשלגן).
- אנשים הנוטלים תרופות מסוג חוסמי-בטא (לטיפול באי-ספיקת לב).
אז, בגדול, באמת, אין ירקות שעולים על יתרונותיו של קייל, הוא המלך. אבל, גם יותר מידי מדבר טוב הוא יותר מידי. בגלל שוא כזה עוצמתי, כדאי לשלב אותו בתפריט אבל מבלי להגזים לא בכמות ולא בתדירות.
איך לאכול? הינה כמה טיפים:
- חי, בסלט. אני מוסיפה לימון ומלח לפני שמערבבת אותו עם עוד ירקות. זה קצת מרכך את העלים.
- צ’יפס קייל: קורעים את העלים לחתיכות ביס, קצת שמן זית ומלח ואפים בתנור 150 מעלות עד למרקם פריך.
- חתוך לרצועות דקות ומוקפץ עם קצת שמן זית ושום.
- כמרכיב במרק ירקות.
מקווה שעזרתי ואם יש שאלות, מוזמנת לפנות אלי גם בפרטי.
בברכה,
בטינה ססמסקי
נטורופתית מוסמכת R.NA 1034-3
054-7724211
יש לכם עוד שאלות לבטינה ססמסקי - ננטרופתיה, טרופתית מוסמכת? כנסו!
בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת
R.Na. 10343 054-7724211
www.naturopatia.org.il