”צרכנות נבונה של דבש”
הצריכה של הדבש בעולם עולה, ב18 מליון ק”ג דבש בשנה (בעולם). אבל הפקת הדבש בעולם יורדת
הפוסט הזה עבור פו הדב וכל מי שפו חיי בתוכו.
רגע לפני החורף ועליית הצריכה של הדבש, כדאי לך פו, לדעת כמה פרטים עליו.
הצריכה של הדבש בעולם עולה, ב18 מליון ק"ג דבש בשנה (בעולם).
אבל הפקת הדבש בעולם יורדת בצורה דרמטית עקב תמותה של 50% מהדבורים בכל שנה.
אז מאיפה מדביקים את הפער אתה שואל?
חומרים דמויי דבש
אני אסביר:
לוקחים צנצנת דבש ומערבבים אותה עם סירופ קנה סוכר, או לתת תירס והופכים צנצנת לחבית.
יש אמנם שיטה לזיהוי דבש מהול, אבל הסינים גילו מעקף ע"י ערבוב הדבש עם לתת אורז שאינו מזוהה בשיטת הבדיקה הישנה. (כן, כן, הסינים אחראיים לרוב הדבש המזויף בעולם.)
כך גם המחירים צונחים וגם הלקוח מקבל את כמות הדבש שהוא צורך בלי דאגה שכמות הדבש האמיתי המיוצרת בעולם הולכת ויורדת.
הרבה מעבר להונאה שלצד קניית מוצר שאינו המוצר שכתוב שהוא, יש בזה גם סכנה, כי מי שמעז לערבב דבש עם סוכר, לא בררן לגבי תוספות נוספות למשל אנטיביוטיקה שעשויה להתווסף לתערובת. (בדיקות מעבדה מוכיחות כמויות וסוגי אנטיביוטיקה הזויות)
בארה"ב החמירו את הבדיקה עד לNMR תהודה גרעינית מגנטית, המודדת את השדות המגנטיים של אטומים אינדבידואליים (טביעת אצבע מולקולרית).
בארץ הבדיקות פחות מוכרות לי אבל תן לי להציע כמה אופציות:
1. תשתמש במייפל אמיתי אם אתה חייב משהו מתוק.
2. קנה דבש ישירות מהכוורנים או ממותגים של כוורות בוטיק.
3. תוריד משמעותית את צריכת הדבש גם ככה כחברה מערבית הגזמנו עם כמויות סוכר בכל דבר. הדבורים לא באמת עומדות בזה. החברה הולכת וגדלה ואוכלוסיית הדבורים קטנה כל שנה.
4. תמיד תשאר סקרן לגבי, מאיפה מגיע האוכל שלך ומה הוא עבר.
מוזמן להעביר הלאה לחברים.
ידע זה כח.
קארין אור
מטפלת רב תחומית- נטורופתית, דולה, פסיכותרפיסטית, תטא הילינג
karin@karinor.co.il
0523258500