חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

משבר גיל ההתפכחות

 

"נמאס לי! אני לא מסוגלת יותר לרצות את כולם!. להסיע, להחזיר, לטפל, לקפל, לקנות, לתלות ולהוריד ואחר כך להיות נחמדה ולהאכיל, להכיל, להקשיב, לחבק ולתמוך. לא דברתי על בדיקת הממוגרפיה שטרם קבעתי, על השיחה שאני מתכוונת לקיים עם הבוסית על הקידום שלא מגיע, האוטו שאני רוצה להחליף ואין לי זמן לחפש ועוד ועוד...  

 

אז איך את מצפה ממני עוד להתאמן ולאכול תפריט מאוזן???"

בשלב הזה היא מרימה אליי זוג עיניים ושתינו מחליפות מבט מחויך.

היא מתעשתת ומתקנת: "כן, ...אני יודעת...איך אני מצפה ממני להתאמן ולשמור על איזון תזונתי???"

שיחה אימונית טיפוסית בחדר האימון שלי,  אך גם שיחה מאוד מוכרת המתנהלת אין ספור פעמים בתוך הראש שלנו.

לצד סדר היום העמוס שלנו יש לנו צפייה לחיות את החיים האולטימטיביים שאנו חולמים עליהם. אנו רוצים להיות הורים טובים יותר, בני זוג טובים יותר, עובדים טובים יותר ואנשים טובים יותר. התחושה הכללית היא שאנחנו רוצים להיות...יותר. וכשאנחנו רוצים יותר, זה מחייב  אותנו ללכת לסדנאות, להתייעץ עם מומחים, לקרא ספרים, להכיל, להקשיב יותר, לפנות זמן איכות ולקבוע דייט עם בן הזוג, להשקיע, לפנק, לפרגן ולחבק, לשווק את עצמנו יותר, להספיק יותר להגיע ליעדים ולהציב חדשים, להתנדב, להתעדכן, ללמוד ולהתפתח. להתאמן, לאכול תפריט בריא ומאוזן ו...להישאר רגועים.

במצב הזה,  אין פלא שבאופן קבוע, יש פער בין השאיפות למציאות.

פער זה גורם לנו להרגיש מתוסכלים. אנו מחמיצים את החיים שאנו רוצים.

תחושת ההחמצה משתלטת עלינו ואנו מסתכלים באימה על חיינו. אנו מתוסכלים כי אין ביכולתנו להספיק כל מה שאנו רוצים (כדי להיות יותר...), מאוכזבים שזה לא עובד לנו, לא מצליח ולא מביא אותנו לתוצאות שאנו רוצים. שוב אנחנו טועים להבין  שבעצם... חסר לנו איזה כישור או יכולת...

איך אפשר לנצח את החיים האלה עם תחושת אכזבה, תסכול, פחד וחוסר ביטחון?

זה מצב אבסורדי וזה לא באשמתכם!

מה אני רוצה ?

אני מציעה לעצור, לקחת פסק זמן ולברר עם עצמכם אחת ולתמיד מהי אותה תמונה שרודפת אתכם, מה יש שם בחיים האידיאליים שאתם רוצים, שאתם שואפים אליהם?

התמקדו ברגשות שאתם רוצים לחוות, שאלו את עצמכם מה תרגישו כשתשיגו את מה שאתם רוצים.

לדוגמא, במקום להגדיר רצון  ליחסים טובים עם הילדים, פרטו מה תרצו להרגיש שם "אני רוצה לחוות עם ילדיי פתיחות, שמחה, תמיכה, כבוד".

במקום לבקש להיות רזים יותר או להכניס שגרת אימונים, הגדירו מה תרגישו כשזה יקרה, "ארגיש קלילה, אנרגטית וממוקדת לאורך היום".

כשתתמקדו באיכויות שאתם רוצים לחוות בחייכם, המיקוד לא יהיה בתוצאה אחת אפשרית אלא יאפשר פתיחות וזמינות לעוד אפשרויות. הסתכלות זו תאפשר לכם גמישות ויצירתיות ופתאום תגלו שאתם חווים יותר ויותר את מה שאתם רוצים בדרכים שונות ומגוונות ואפילו מפתיעות.

 

כלים נוספים מתחום האימון לאיכות חיים:

משמעות גבוהה למטרה

במקום להחליט שהמטרה היא לרדת 20 ק"ג במשקל, שאלו את עצמכם מה זה יאפשר לכם:

להרים את הנכדים, לשחק איתם על השטיח, להיות נמרץ ומרוכז בסוף יום עבודה, להרגיש קלילה, אנרגטית ונמרצת.

ככל שהמטרה שלכם תהיה מלהיבה יותר, כך תצליחו להתמיד לאורך זמן.

 

עשו צעדים קטנים

המוח שלנו מתנגד לשינויים, הוא נכנס למצב הישרדותי ועושה ה כ ל כדי שנברח משם.

קרה לכם שהחלטתם לפתוח בדיאטה ופתאום החלו להישמע "קולות שונים בראשכם"?

"שמעתי שזה לא בריא לאכול רק ירקות...אני בעצם לא כל כך צריכה, קראתי מחקר באינטרנט שמותר לאכול שוקולד.." זה בדיוק תרגיל הישרדותי של המוח שלכם.

אז איך מתגברים על כך?

"עובדים על המוח", מתחילים בצעדים קטנים כדי שהוא לא ירגיש בשינוי המאיים: קנו לכם נעלי ספורט ולכו איתם לקניות בסופר, בשלב הבא צאו רק ל 10 דקות מחוץ לבית, הכניסו לתפריט שלכם כוס מים אחת נוספת במהלך היום או גוונו בירק אחד נוסף שאתם לא משתמשים בדרך כלל.

זכרו!  הרגלים חדשים מטמיעים צעד אחר צעד.

תיהנו מהדרך

במידה ולא תיהנו, המוח יתמרד ולא תתמידו לאורך זמן בהטמעת ההרגלים החדשים.

כן, אני שומעת את הבעל צועק מהכורסה "אבל אני לא נהנה מספורט"...הרעיון הוא לחפש ממה כן...

ללכת ברגל עם חברה או לשיעור זומבה עם המתבגרת - שניהם ישיגו מטרות נוספות, שיחה באווירה אחרת, תמיכה והנאה משותפת.

להצטרף למשחק כדורסל שכונתי, לרכב באופניים עם הילד, ללכת לשיעור ספינינג ולשמוע מוזיקה מטורפת ולהרשות לעצמכם לראות וליהנות מהמדריכה החתיכה...

לא חשוב מה תבחרו, העיקר שתזוזו ותיהנו מכך.

 

תחגגו הצלחות קטנות כגדולות

הרגילו את מוחכם לחשוב על עצמכם כמצליחנים, סיפרו במהלך היום כל הצלחה שלכם שמקדמת אתכם למטרה ותחגגו אותה בדרך שמסבה לכם הנאה:

קפה משובח לדרך, חצי שעה שיטוט בעולם הווירטואלי בלי נקיפות מצפון, קרם גוף חדש ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם (הימנעו מפזרנות, לא זו הכוונה).

המטרה היא לא להגיע לתמונה האידאלית שלנו, אלא לעבור את הדרך לשם  ב...הנאה, שמחה, תשוקה וכל מה שעושה לכם את זה.

אימון לאיכות חיים עוסק ביצירת שינוי באורח החיים על מנת לחיות כבר מהיום את החיים שאתם רוצים.

התהליך בליווי אישי עד ליצירת השינוי  והטמעתו בשגרת החיים.

הכותבת הינה מאמנת לאיכות חיים ומאמנת לבני נוער

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים