חיפוש
 
לדף הבית >>     עו”ד אורי דון יחייא, דיני משפחה, פתח תקווה >>

מה קורה כאשר קיימת התנגדות לקיום צוואה

 

קורה לא פעם, שאנשים הנמצאים בקירבת המוריש מנסים לנצל זאת כדי להחתימו על צוואה לטובתם. כדי לוודא שהצוואה אכן משקפת את רצון המוריש, נקבעו בחוק דרישות קפדניות כדי שהצוואה תהא בת תוקף. להמשך קריאה - כנסו...

 

אם אתם סבורים שהצוואה מקפחת אתכם, מומלץ לפנות בדחיפות לעו"ד המתמחה בתחום, שיחווה את דעתו האם כדאי לכם להגיש התנגדות לקיומה.

העילות הנפוצות בהתנגדויות לצוואה, הן:

  1. "אי כשירות" של המוריש, באופן שלא היה מסוגל להבחין בטיבה של צוואה כלומר להבין על מה הוא חותם. אם מועלית טענה מבוססת שהוא לא היה כשיר לצוות, בית המשפט ימנה מומחה רפואי שיבדוק זאת עפ"י המסמכים הרפואיים והעדויות שיוצגו בפניו, ויגיש חוות דעת לבית המשפט.
  2. "מעורבות של הנהנה בעריכת הצוואה" – אם מי שנהנה על פי הוראות הצוואה נטל חלק פעיל בעריכתה, הדבר עשוי להוות עילה לפסילתה. הדבר תלוי במידת המעורבות.
  3. "השפעה בלתי הוגנת" של הנהנה על המוריש – לא כל השפעה על המוריש תפסול את הצוואה, אלא רק השפעה בלתי הוגנת. מותר לאדם, לדוגמה, לנסות ולשכנע את אחד מהוריו לערוך צוואה לטובתו, כל עוד הוא עושה זאת ללא לחץ ואיומים, וההורה חופשי לבחור וביכולתו לסרב לו. אך אם ההורה הינו במצב של תלות עמוקה בנהנה, או מנותק מקשרים חברתיים אחרים, יתכן שחשש שאם לא יעשה כדברי הנהנה הוא ינטוש אותו ומצב זה עשוי להביא לפסילת הצוואה.
  4. "פגמים צורניים" בצוואה – כאשר לא התקיימו הדרישות הטכניות הקשורות לכתיבתה והמפורטות בחוק, כמו למשל פגם בחתימת המצווה או חתימות העדים, פגם או טעות בתאריך שנכתב בצוואה, או פגם בכשרות העדים. לא כל פגם יביא לביטול הצוואה, וישנם פגמים הניתנים לתיקון בתנאים מסוימים.

כיצד לפעול כאשר קיים חשש להשפעה בלתי הוגנת על המוריש

אם אתם חפצים להתנגד לקיומה של צוואה, עליכם לפעול בדחיפות, שכן החוק מציב מסגרת זמנים שרק בה ניתן להגיש התנגדות.

אם יש לכם חשש שהמוריש הותיר צוואה מקפחת, אך אינכם יודעים זאת בוודאות – בידקו האם הוגשה לרשם לענייני ירושה בקשה למתן צו קיום צוואה.

 

יש לכם עוד שאלות לאורי דון יחייא, דיני משפחה? כנסו!

0523003786   הפייסבוק שלי

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים