חיפוש
 
לדף הבית >>     גדעון מגל, תכנון פרישה, קציר >>

אילו הטבות מס קיימות בגיל פרישה

 

בגין אלו חסכונות יגיעו לנו הטבות מס בגיל פרישה ואיך זה יתבטא בפועל, האם יש מצבים שהטבות מס מתבטלות מדוע?

 

לכל מי שהגיע לגיל פרישה (67 גבר, 62.33 אישה) והחל למשוך קצבת פנסיה מגיעות הטבות מס על חסכונותיו הפנסיוניים. ככלל מכוון המחוקק את ההטבות לכיוון של קצבה שתאפשר לפורש קיום בכבוד לכל ימי חייו.

בשנת 2012 נחקק "תיקון 190" שבו הוגדר "סל הטבות" לפורש, שיעמוד החל משנת 2025 על כ - 1.1 מליון ש"ח, אותם יוכל לנצל לטובת פטור ממס על קצבה בגובה של כ - 6,000 ש"ח לחודש.

מי שגובה הקצבה שהוא מושך, גבוה מסך של 4,800 ש"ח לחודש, יוכל לבחור האם הוא רוצה לקבל את הפטור ממס על הקצבה, או למשוך בסכום חד פעמי פטור ממס בדרך של "היוון פטור", תגמולים קצבתיים מכל החסכונות הפנסיוניים - קופות גמל, ביטוחי מנהלים וקרנות פנסיה. הטבת המס הזו מונעת "קנס משיכה שלא כדין" - 35% ניכוי מס במקור.

כדי לממש את הטבות המס, צריך הפורש להיכנס לתהליך שנקרא "קיבוע זכויות", שבו מצהיר הפורש על כוונותיו ורצונותיו לניצול יתרת ההון הפטור - האם כפטור ממס על הקצבה, או כפטור לטובת משיכת סכומים חד פעמיים.

האם יש מצב שהטבות אלו יכולות להתבטל? כן ולא.

כן, כי כל משיכת פיצויים בפטור, מופחתת מיתרת ההון הפטור בפקטור של 1.35. כלומר, אם משכת פיצויים פטורים בסכום של 100,000 ש"ח, תקטן יתרת ההון הפטור שלך בסכום של 135,000 ש"ח. זה בא לעודד אנשים לא לגעת בפיצויים עד הפנסיה.

לא - כי בכל זאת, יש כאן מימוש הטבת מס על הפיצויים עד גובה הקצבה.

בכבוד רב

גדעון מגל תכנון פרישה מהלב

יש לכם עוד שאלות לגדעון מגל, תכנון פרישה? כנסו!

0507519012

https://www.gidonmagal.co.il/

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים