חיפוש
 
לדף הבית >>     טובה גיטי זינגר, אימון ויעוץ רגשי, באר שבע >>

אימון ויעוץ רגשי: ממה נגרמת חרדת בחינות וכיצד ניתן לטפל בה

 

אימון ויעוץ רגשי: כותבת המאמר הינה טובה זינגר, מומחית לשיטת ATH- ליווי לריפוי עצמי (פרטני או קבוצתי), מנחה סדנאות ומרצה מהשרון עד הדרום. חרדת בחינות זו תופעה שכיחה ואינה קשורה בהכרח לרמת  ההישגים בלימודים. יש לציין כי חרדת בחינות עשויה להופיע אצל אנשים שבעיניהם ובעיני סביבתם נתפסים כחלשים וחזקים כאחד.  להמשך קריאה - כנסו...

 

סטודנטים המתמודדים עם חרדת בחינות יחוו ירידה משמעותית בערך העצמי ובאיכות החיים. כרבע מהסטודנטים חווים חרדת בחינות הדורשת התייחסות וטיפול.

 מתי חרדת הבחינות דורשת התייחסות וטיפול?

  • קושי במימוש הפוטנציאל.
  • הימנעות מתחום מתאים. (לוותר על כיוון מקצועי)
  • פגיעה בערך העצמי ובאיכות החיים.

תסמינים המופיעים אצל המתמודדים עם חרדת בחינות

*יש לציין שלרב לא חווים את כל התסמינים בו זמנית. 

תסמינים רגשיים 

תחושת מצוקה, פחד וחרדה בזמן המבחן והלמידה אליו, ואף בזמן הלימודים השוטפים. עצבנות, דכדוך וייאוש, פחד מופרז ומשתק.

תסמינים קוגניטיביים והתנהגותיים

תיתכן פגיעה בקשב, ריכוז וזיכרון, מחשבות טורדניות מעוררות  חרדה שמפריעה לתהליכי החשיבה עד לבלק אאוט. שימוש באסטרטגיות לימוד לא מועילות כמו למידה אינטנסיבית מוגזמת למבחן, שינון בעל פה ולמידה עד הרגע האחרון. תיתכן גם הימנעות מהתמודדות עם מצבי מבחן שיובילו לבחירת קריירה שלא מחייבת לימודים.

תסמינים פיזיולוגים

כאבי ראש,כאבי בטן, שלשולים, בחילות, הקאות, הזעת יתר,  רעד, דופק מהיר, קושי בנשימה. 

גורמים לחרדת בחינות

  • משפחה הדוחפת להישגיות יתר על המידה.
  • אווירה תחרותית במוסד הלימודי.
  • צורך בשליטה.
  • פרפקציוניזם וביקורת עצמית גבוהה
  • ערך עצמי ירוד.

מעגל הקסם של החרדה

חרדת בחינות היא חרדה שמזינה את עצמה.חרדה פוגעת ביכולות הלמידה, הסיכויים למימוש הפוטנציאל פוחתים,  ההישגים הלימודיים נפגעים,מה שמוביל לחרדה מוגברת, הסיכוי להצלחה פוחת עוד יותר. נוצר כדור שלג.  חרדה – פגיעה בהישגים הלימודיים – הגברת החרדה וחוזר חלילה.

חרדה עוצמתית פוגעת בתפקוד, ביחסים בין אישיים, באיכות החיים.

סטודנטים המתמודדים עם חרדת בחינות שיקבלו תמיכה וכלים להתמודדות עם תסמיני החרדה, ייצאו ממעגל החרדה ההרסני, תתאפשר להם חוויה לימודית חיובית,ואיכות חייהם תשתפר בצורה משמעותית.                

טיפים מומלצים להפחתת חרדה לקראת מבחן:

  • להימנע מלדחות הכל לרגע האחרון!
  • לא "לדחוס" חומר בכוח.
  • ללמוד כמויות קטנות של חומר בכל פעם.
  • פעילות גופנית תסייע להפחתת מתח וחרדה.
  • יום לפני המבחן מומלץ להקדיש למנוחה ורגיעה.
  • חשוב!! להימנע מאכילת סוכרים ופחמימות פשוטות בסמוך למבחן! כיוון שהסוכרים לכם תחושת אנרגיה מידית,  אך  כמה דקות אחרי תחוו [עקב ירידת רמת הסוכר המהירה] עייפות וקושי בריכוז.
  • לפני המבחן מומלץ לאכול ארוחת בוקר מזינה, עשירה בפחמימות מורכבות אשר יתפרקו בגוף לפחמימות פשוטות (סוכרים) בקצב מתון ואחיד. ויספקו לכם אנרגייה ויכולת ריכוז לאורך כל זמן המבחן.

חרדת בחינות – מועילה או מזיקה?

לחרדה יש תפקיד השרדותי חשוב. היא משמשת התראה לסכנה מידית ובתגובה מופעל מנגנון "הילחם או ברח". רמת חרדה גבוהה מאוד פוגעת באיכות החיים ויכולות הלמידה של האדם. אדם שלא ירגיש חרדה כלל, לא יקדיש מאמץ ללימודיו למבחן. הפוטנציאל שלו לא יבוא לידי ביטוי וסיכוייו להצלחה ייפחתו.                                          

רמת חרדה נמוכה המדרבנת ללימודים איכותיים היא המצב האופטימאלי.

יש לכם עוד שאלות לטובה זינגר, אימון יעוץ וטיפול רגשי? כנסו!

הפייסבוק שלי

05246871340

 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים