חיפוש
 
לדף הבית >>     ישראל עובדיה, טיפול ויעוץ זוגי, חדרה >>

מה הקשר בין זוגיות לעולם המוסיקה

 

יחסים ריתקו אותי מאז ומתמיד. בעיני (או אוזניי), יחסים הם כמו צלילים שמתנגנים באוויר, כמו מוזיקה שמנוגנת בכמה כלים, מעין תזמורת. יש את הכלים הגלויים שנראים על פני השטח, אלה שמופיעים על הבמה, ויש את הכלים הסמויים. הם נמצאים מעבר למסך ולא נראים לעין אבל הם משפיעים מאוד על המוזיקה הנשמעת.

 

בראשית הקשר הזוגי הצלילים הנשמעים הם הרמוניים- נשאים על גלי ההתאהבות. כשההתאהבות משתנה נשמעים הקולות שמעבר למסך. אלה קולות העבר שהתחברו ממערכות יחסים זוגיים קודמות, מערכות יחסים צורמות שיצרו פצעים שלא הגלידו כראוי. פצעים שמחכים לריפוי.

 בשורה השנייה של הקולות הסמויים  מופיעים צלילים וקולות ממערכות יחסים קודמות יותר, מגילאי הנעורים ומתוך מערכת יחסים בין אחים, חברים ומסגרות. בסוף, בשורה האחרונה ניצבים הכלים שהם הרחוקים ביותר אבל הם גם המשפיעים ביותר- זיכרונות ילדות. כאבים שנוצרו כתוצאה מהקשר והיחסים עם ההורים. חוסרים שהודחקו.

מוזיקה שהייתה ערבה לאוזניים, מרגיעה ומלטפת יכולה עם הזמן להיות צורמת ומציקה: המריבות בין בני הזוג יכולות לאמלל, להתיש ולייאש, כי הן יוצרות קוויי הגנה והתבצרויות. הגעגוע והכמיהה להרמוניה הראשוניים או מפונטזים מייצרים כאב ולרוב הצורה שמנסים לצאת מזה היא דרך האשמה- למה אתה ככה? למה את ככה? האשמה לא מאפשרת התקרבות. להיפך. היא מגבירה התגוננות והתחפרות במקום.

אז איך יוצאים מזה?

דבר ראשון, עושים מאמץ להשתחרר מהאשמה ומקורבנות. הרי זה לא קירב אתכם לפתרון עד עכשיו, אז אין סיבה שזה לא יקרב אתכם לפתרון מעכשיו. זוגיות היא מפגש בין שני עולמות, שתי מוזיקות ששואפות ליצור יחד הרמוניה. זה דורש עבודה, בדיוק כמו שבתזמורת הנגנים נדרשים להתאמץ ולהקשיב לצליל שהם מפיקים ולצלילים של הנגנים האחרים- כך בזוגיות חשוב לשמוע את הקולות של הרגשות והצרכים האישיים ולתת מקום ולהקשיב לרגשות ולצרכים של בן הזוג.

זוגיות דורשת עבודה, מאמץ ואומץ, בדיוק כמו כל דבר אחר בחיים שרוצים להצליח בו. היא דורשת לחדד את תשומת הלב לפרטים שדילגנו עליהם, היא דורשת אומץ לשנות הרגלים שנשאבנו לתוכם. כמו כל דבר אחר שאנחנו רוצים לשנות לטובה, נניח במצב הפיזי שלנו (ספורט ותזונה) היא דורשת אמון, אימון ומאמן. האמון הוא התנאי הבסיסי להתחלה- האם אני יכול לדמיין מצב טוב יותר, האימון מדבר התנסויות חוזרות ונשנות בדרכי תקשורת חדשה, והמאמן יכול להחזיק את המסגרת ולתמוך מנקודת מבט רחבה יותר בהצלחה של התהליך.

ישראל עובדיה- הדרך לאהבה

תקשורת זוגית רב מימדית

יש לכם עוד שאלות לישראל עובדיה? כנסו!

הפייסבוק שלי

052-2388423

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים