חיפוש
 
לדף הבית >>     יולי לב, מייסד VixiV, מומחה לירידה במשקל באופן טבעי >>

הקשרים הבעייתיים בין רופאים ויצרני התרופות

 

אנחנו סומכים עליהם בעיניים עצומות אך השאלה הבאה חייבת להישאל: האם הרופאים תמיד שמים את הבריאות שלנו כערך עליון בעת מרשם תרופה?

 

אנחנו נותנים ברופאים אמון מלא וסומכים עליהם שיתאימו לנו את הטיפול המתאים ביותר למחלה ממנה אנחנו סובלים, אנחנו מקשיבים לכל המלצה שלהם לגבי תרופה ובדרך כלל לא שואלים שאלות או בודקים מה עומד מאחורי ההחלטה לתת לנו מרשם כזה או אחר. הרבה אנשים לא מודעים לכך, שלכל מרשם שנרשם בדרך כלל יש עוד צד בעניין וזו חברת התרופות שהיא עסק לכל דבר שמעוניין  להרוויח כמה שיותר כסף.

רופאים רבים משתפים פעולה עם אותן חברות תרופות ומרווחים מכך כסף או הטבות. מדובר בתופעה מדאיגה שאינה ייחודית רק לישראל, גם בארה"ב היא הגיעה לממדים עצומים. מחקרים רבים עוסקים בנושא בעולם ובישראל בפרט, למשל ב-2016 מחקר שמומן בסיוע המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות עסק ברגולציה של יחסים אלו וב-2018 בתוכנית "המקור" חשפו לנגד המצלמות את ההתנהלות של תועמלניות חברות התרופות מול הצוותים הרפואיים בבתי החולים ותועדו פגישות בעלי אופי מטריד המצביע על קשר של מתן הטבות בין יצרני תרופות לרופאים שאחראים על מתן מרשם עבור המטופלים.

במה מתבטא הקשר הבעייתי?

ראשית קיימת כאן בעיה אתית הטמונה בקשר בין התפתחות הרפואה והתפתחות תעשיית התרופות ובדרך בה חברות המייצרות תרופות משפיעות על הפעולות שמבצעים הרופאים על המטופלים שלהם. הבעיה קיימת עוד הרבה לפני כתיבת המרשם ובאה לידי ביטוי עוד בשלבי מחקר ומאוחר יותר בהחלטה אילו תרופות יכנסו לסל.

למשל, חברות תרופות רבות מממנות מחקרים קליניים שונים וחייבת להישאל השאלה- האם הן באמת שומרות על הסטנדרטים המדעיים ולא יוצרות הטיה לטובת המוצר שלהן? הרי בסופו של דבר הן קובעות איזה מוצר לייצר, והשיקול הכלכלי הוא זה שמוביל את ההחלטה. מצידו של הרופא עלול להיות חשש להשמיע דעה כלשהי לגבי תרופה בגלל הכוח הרב שיש לחברות התרופות והיכולת שלהן להשפיע על מעמדו של אותו איש מקצוע. ואם לא מדובר בפחד אז גורם נוסף שיכול להשפיע הוא הקשרים שנבנו עם אותה חברת תרופות לאורך השנים, בטח אם הן אלו שממנות את המחקרים עבור הרופאים.

דרכי השיווק של אותן חברות מגוונות, מפותחות ומושקע בהן כסף רב. לא מדובר רק בתועמלניות שעובדות בבתי החולים ונמצאות בקשר עם הרופאים, ליצרני תרופות יש השפעה נרחבת גם על גופים כמו הFDA -. לא חייב להיות קשר של שוחד, מספיק קשר עבודה חזק בו שני הצדדים תלויים אחד בשני ומתנהגים בהתאם לכך.

כל החששות והמחקרים הובילו בשנים האחרונות להבנה כי יש צורך בחוק היחייב את חברות התרופות לפרסם את התשלומים או טובות ההנאה שלהם לרופאים ועד שזה יקרה תפתחו יותר מודעות לגבי הדברים שאתם מכניסים לגוף- ישנן כמוסות טבעיות שיחוללו פלאים בגוף שלכם. למשל VixiV מבוססות על מרכיבים שיעזרו לגוף להוריד את רמת הסוכר, ישפרו מערכת חיסונים ויעזרו בניקוי כלי דם ומניעה של מחלות דלקתיות שונות. שימוש קבוע בה יצמצם את הצורך שלכם ברפואה הקונבנציונלית.

*הכמוסה הטבעית של VixiV מיוצרת במפעלים המאושרים על ידי משרד הבריאות הישראלי והFDA-  האמריקאי, בהשגחת הרבנות הראשית ונמכרים בבתי מרקחת ובתי טבע נבחרים.

ליצירת קשר

**אזהרה: תוסף תזונה אינו תרופה. יש להיוועץ עם רופא. חל איסור שימוש לנשים בהריון, מניקות ולילדים.

C.D.R – בית למותגים מחוללי מהפכה

 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים