חיפוש
 
לדף הבית >>     גוף ונפש >>

מסע הגיבור בנתיב היעוד

 

רוב ”המיועדים” נופלים בשלב זה בגלל סיבה אחת – היעדר מבני תמיכה . לא נוכל לממש את ייעודנו לבדנו . בין אם מאמן ,מורה ,מסטר או גורו , המיועד  חייב לגבש לעצמו מבני תמיכה במסע גילוי ומימוש ייעודך

 

בבואנו לחקור את ייעודנו אנחנו עוברים חוויה מעגלית של 8 שלבים החוזרים על עצמם בנתיב התפתחותנו  :

השלב הראשון הוא שלב הקריאה -the calling  . הקריאה מאופיינת בצורף פנימי "להיות יותר" (להבדיל מ"לעשות יותר או "להשיג יותר ") קריאה זו ,להבדיל מהקריאות החיצוניות הפועלות מתוך ממדים השוואתיים ,הינה קריאה פנימית – קריאת הנשמה לאמת עמוקה .

אחד המאפיינים של הקריאה האותנטית היא הנטייה לסירוב – פרדוקס הייעוד . מצד אחד אנחנו מעוניינים לגלות את ייעודנו , אך בו זמנית אנחנו חווים התנגדות פנימית עזה לממשו . ההתנגדות עלולה להתבטא בסקפטיות גדולה , בחשש, בעייפות ובעיסוק במסיחים המניעים אותנו ממימוש היעוד ומונעים אותנו ממימושו.

השלב השני  במסע הוא המחויבות לקריאה שתמיד תבוא לידי ביטוי בפעולה מאפיינת המבטאת אמונה בייעוד ובמשימה שהוא מציב .

השלב השלישי הוא שלב חציית הסף – מעבר מעבר לנקודת האל חזור .

פעולה זו מציבה אותנו במציאות חליפית שלעיתים עלולה לאיים על מבנה המציאות הישן ובכך מגדילה את ההסתברות לחזרה לדפוסי פעולה מחבלים .

רוב "המיועדים" נופלים בשלב זה בגלל סיבה אחת – היעדר מבני תמיכה . לא נוכל לממש את ייעודנו לבדנו . בין אם מאמן ,מורה ,מסטר או גורו , המיועד  חייב לגבש לעצמו מבני תמיכה במסע גילוי ומימוש ייעודך .

השלב  בתהליך הייעוד הוא שלב "התמרת היחסים" עם הדמויות הפנימיות שמהן ניסינו להיפטר לתפישת המתנות והכוונות החיוביות של אותן דמויות .

בשלב  הגיבור נדרש לפיתוח פנימי עמוק וחיבור לחוכמה פנימית ולאינטליגנציה חיצונית רוחנית שהיא מעבר לאגו ולאינטלקט.

השלב השביעי הוא שלב הטרנספורמציה -יצירת מציאות חדשה שלא הייתה קיימת עד כה.

השלב השמיני והאחרון הוא שיבת המאסטר – הגיבור הופך להיות מורה השינוי שהוא עבר לאחר השלמת המסע- תהליך שאף הוא עלול לעורר התנגדויות.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים