חיפוש
 
לדף הבית >>     דפנה פלד, יעוץ וליווי כלכלי, מודיעין >>

איך רוכשים דירה בלי עזרה מההורים

 

כיצד זוג צעיר יכול לחסוך כסף לדירה כאשר הוצאות המחייה היומיומיות מקשות על הרצון המשותף? על כך בטור הבא...

 

היי דפנה, אני ואשתי משתכרים כל אחד במשכורת של 10,000 ש”ח לפני ההורדות של ביטוח לאומי, פנסיה וכו`. לא יודעים כיצד לחסוך את הכסף עבור דירה כיוון שהרוב מתבזבז על הוצאות היום יום. האם זה בכלל אפשרי?וכיצד?

אתחיל ואומר שהמשכורות שציינת הן משכורות יפות מאוד לזוג בתחילת הדרך, אני מניחה שעדין אין ילדים, כך שצריך לקחת בחשבון את התקופה הנוכחית, עד שיגיעו הילדים, שבה אפשר לחסוך בצורה יותר אגרסיבית, ואת התקופה בהמשך כשהילדים יגיעו, ואז אולי תהיה ירידה מסוימת בהכנסות, ועליה בהוצאות.

המפתח לחיסכון הוא תוכנית, שקוראים לה תקציב. במקרה שלכם אני מציעה לבנות כבר בהתחלה שתי תוכניות: לעכשיו, ולילד הראשון. תוכנית היא בסיס מצויין לשינויים. חשובה הגמישות, אבל היא נותנת מסגרת להתייחסות.

בדרך כלל בונים את התקציב על סמך מה שהיה:
לוקחים את רשימת כל ההוצאות שלכם, ומכניסים אותן ברמה החודשית: שכר דירה, ביטוחים, תשלומים לתוכניות תקשורת, ארנונה, חשמל, מים, מזון, תחבורה, בגדים, מתנות, בילויים, חופשות, טיפולי שיניים וכו’ - כל הוצאה והוצאה.
מסכמים את זה ורואים האם ברמה החודשית ההכנסות גבוהות מההוצאות. וכמה נשאר לחיסכון.
ואז מתחילים לעשות התאמות: אולי אפשר להתייעל במכולת. אם המטרה היא חיסכון לדירה, אולי אפשר לאכול יותר אצל ההורים? אולי במקום לאכול אוכל קנוי בעבודה, להביא אוכל מהבית? האם אתם זורקים אוכל - אפשר לקנות פחות. האם אתם קונים במכולת מתחת לבית כל יום יומיים או קניה גדולה בסופר הזול יותר? כשיש מודעות לדברים פתאם מתחילים ההוצאות קטנות.
הרבה פעמים אני מציעה לשנות את מתכונת הבילויים, כך שההוצאה תקטן אבל לא הכייף.
אילו הן רק דוגמאות מתהליך שלם שאני עושה עם הלקוחות שלי.

אחרי שהצלחתם לחסוך כל חודש סכום נאה, השלב הבא הוא ניהול החיסכון, איך מאזנים בין הרצון שהכסף יעבוד, ובין החשש מירידות בשוק ההון, איזה מכשירים קיימים ומה ההבדלים בינהם - זו שיחה נוספת שאני עושה ללקוחות שלי.

בהמשך אני גם בודקת את הביטוחים, רוב האנשים לא מודעים לביטוחים שיש להם, ולא יודעים להשתמש בהם. לפעמים יש גם תוכניות שלא מתאימות לצרכים, או תת ביטוח. יש לזה משמעות גדולה על הביטחון הכלכלי שלכם.

מוזמנים לבוא לתהליך מסודר.

יש לכם עוד שאלות לדפנה פלד יעוץ וליווי כלכלי‬? כנסו!

דפנה פלד: 053-8989767  http://mcity.co.il/board/category/156

 

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

ברקי יש לי שאלה
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים