חיפוש
 
לדף הבית >>     לשכת המסחר >>

דיני עבודה בחג שבועות

 

לשכת המסחר ירושלים מעדכנת את העובדים והמעסיקים בזכויות וחובות אשר נוגעים לימי החג – השנה החג ”נופל” על ימי שבת וראשון, מתוך זאת עובדים רבים תוהים מהי מסגרת השעות אשר ניתן להעסיקם במהלך החג, והאם הם זכאים לתגמול בשיעור גבוה יותר בעבור העבודה מהלך החג.

 

חג השבועות הנו אחד משלושת הרגלים (יחד עם פסח וסוכות) והוא מציין את סופה של ספירת העומר האורכת 49 ימים.

לשכת המסחר ירושלים מעדכנת את העובדים והמעסיקים בזכויות וחובות אשר נוגעים לימי החג – השנה החג "נופל" על ימי שבת וראשון, מתוך זאת עובדים רבים תוהים מהי מסגרת השעות אשר ניתן להעסיקם במהלך החג, והאם הם זכאים לתגמול בשיעור גבוה יותר בעבור העבודה מהלך החג.

חוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי קיים איסור להעביד עובד יהודי בחג השבועות, שהנו אחד מהחגים היהודיים. כמו כן, במסגרת הגנת החוק, אסור למעביד לנכות כספים משכרו של עובד אשר לא הופיע לעבודה במהלך חג השבועות. עובד יומי אשר צבר שלושה חודשי העסקה לפחות, ולא נעדר מעבודתו יום לפני ויום אחרי החג, זכאי לתשלום שכרו באופן מלא בעבור החג. בנוסף, במידה והעובד היומי נעדר מעבודתו באישור המעביד, אין הוא מאבד את זכאותו לתשלום השכר בחג.

עובדים רבים, בעיקר בענפי האבטחה והמסעדנות, נאלצים לבלות שעות רבות מן החג במסגרת עבודתם. למרות שהם אינם נהנים בחברת משפחתם, זוכים עובדים אלו לתגמול מוגדל בגין עבודתם בחג. המעביד חייב לשלם לעובד מסוג זה שכר בשיעור של 150% בעבור עבודתו החל מכניסת החג בשבת ועד ל-7:00 ביום שני.

חוק שעות עבודה ומנוחה אינו מעניק כל הטבה לעובדים בערב החג, אך מכסת השעות הרגילה מתקצרת בדומה ל"נוהל יום שישי". אי לכך, עובדים אשר מועסקים שישה ימים בשבוע בהיקף של 9 שעות ביום, יעבדו במשך 7 שעות בלבד. באותו האופן, עובדים אשר היקף עבודתם הוא תשע שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, יעבדו ביום החג לא יותר מ-8 שעות. כל שעה מעבר למכסה זו תיחשב בעבור עובדים אלו כשעה נוספת אשר גמול מוגדל בצידה.

הוראות אלו מהוות את הכללים החלים על המעביד במסגרת דיני העבודה. שימו לב, במקרים רבים חלים על העובדים הסכמים קיבוציים הקובעים סדרי תשלום אחרים. עם זאת, הוראות הסכם קיבוצי (או חוזה עבודה) אשר מקפחות את העובד לעומת המגיע לו במסגרת החוק – דינן להתבטל.

לשכת המסחר ירושלים פועלת לעדכן את חבריה בהלכה הפסוקה, ובאירועים חשובים בעולמות המשפט והעסקים. יחד עם זאת, אין האמור לעיל מהווה יעוץ משפטי ואין האמור מהווה תחליף לייעוץ משפטי. ככל שבפניכם סוגיה משפטית אנא פנו לקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד.

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
ברקי יש לי שאלה

 

מדורים