חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות חולון בת ים >>

מהנדסת העיר: גישור לפתרון בהליכים מקוצרים

 

מהנדסת העיר חולון יזמה תהליכי גישור לפתרון התנגדויות של תושבים לתמ”א 38  אדר’ מימי פלג: ”הגישור מביא לכך שהליכים מתקצרים ושכולם יוצאים מרוצים”

 

זה לא יכול היה לקרות בוועדת התנגדויות וגם לא בביהמ"ש: יזם בנייה, שנתקל בהתנגדות נמרצת לתמ"א 38 של אחת הדיירות בבניין הסמוך, נפגש עמה בתהליך גישור ולאחר שהבין את הסיבה להתנגדותה הציע לה פתרון שהתקבל על דעתה.

המפגש בין יזמים לדיירים באמצעות תהליך גישור  נערך ביוזמתה של אדר’ מימי פלג, מהנדסת העיר חולון, שהחלה לאחרונה ליישם את הכלי הזה בעבודתה היומיומית ככלי לפתרון סכסוכים בתחום התכנון והבניה. אדר’ מימי פלג  פנתה לעו"ד מיטל תשובה, מנהלת הבית לגישור ובוררות של מרכז השלטון המקומי, והיא ממנפת את שירותי הגישור בכל תחומי מינהל ההנדסה ובמיוחד לטובת פתרון סכסוכים בפרויקטים של התחדשות עירונית.

במקרה זה, הצדדים זומנו להליך של גישור עוד בטרם נערך הדיון בוועדת ההתנגדויות. על אף רמת האמון הנמוכה של שני הצדדים, הם הצליחו ליצור שיח מקצועי ביניהם לאחר שהדיירת הסבירה כי התנגדותה נובעת מהחשש לבריאות בתה בתקופת הבנייה וזאת מאחר שהיא סובלת ממחלת ריאות קשה.  בתהליך הגישור נמצא פתרון שבתקופת העבודות, התושבת תעבור עם בתה  לדירה חלופית. התושבת יצאה מן התהליך מרוצה מאוד ונתנה את ברכתה לפרויקט והם סיימו את הסכסוך באווירה טובה ובשביעות רצון.

 

אדר’ מימי פלג ועו"ד מיטל תשובה: "מקורות הסכסוך בתכנון ובבניה רבים ומגוונים וחלקם דורשים התייחסות לצרכים גלויים וסמויים שלא ניתן לחשוף בהליך רגיל. תמיד מוטב שייפתרו בהליכי גישור ובניית הסכמות, במיוחד כשמדובר במערכת יחסים מתמשכים בין הדיירים בפרויקט לשכנים מסביב  או בין המתנגד-היזם–הרשות המקומית. ישנה חשיבות רבה לניהול דיאלוג המבוסס על צרכי הצדדים ולבניית יחסי אמון כדי שהפרויקט יצא לדרך בשלום".

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
למה  mcity

למה mcity

יולי לב מתראיין בערוץ 13

יולי לב מתראיין בערוץ 13

 
 

זכויות הפציינט בעת רשלנות רפואית

תושב העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה:”ניסן שלום. הייתי בטרם בגין כאבים חזקים באוזן ובלסת. נאמר לי שיש לי דלקת באוזן. לאחר מכן התגלה שבכלל זה נובע מעומס על הצוואר שהשליך על הלסת ויצר שם מעין דלקת וטופלתי בפיזיותרפיה. האם זה נחשב לרשלנות מצד הרופא שבדק אותי בטרם והביא לי טיפות אנטיביוטיות לאוזן שבכלל לא היה בהן צורך. במידה וכן מה עושים, זה קרה לפני מס` חודשים”. לתשובת המומחה- כנסו...

מהו סעיף 26 לחוק הירושה ולמה חשוב להכירו

 

צוואה היא האמצעי המשפטי הטוב ביותר מבחינתו של אדם להורות כיצד הוא מעוניין לחלק את רכושו עם הליכתו לבית עולמו. מדובר במסמך משפטי מחייב המבוסס על כיבוד רצון המת המהווה לדברי כבוד הנשיא בדימוס, אהרון ברק, ”חלק מתרבותנו הכללית והמשפטית” וכן ”עיקרון ידוע של המשפט העברי לפיו מצווה לקיים את דבר המת”. להמשך קריאת המאמר של עו”ד גילה עיני, מומחית לדיני משפחה, גישור ועוד, כנסו...

החלקה באולם אירועים- מי ישלם פיצויים?

 

תושבת העיר פונה לעו”ד ניסן מנו, מנהל פורום בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, בשאלה: ”שלום רב, הייתי בחתונה של חברתי הטובה והחלקתי בשירותים בגלל שהרצפה הייתה רטובה. עקב כך שברתי את הרגל. האם במצב כזה ניתן לתבוע ואיך מתנהל התהליך, תודה”. לתשובת המומחה- כנסו

 
 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים